Follow me:

Boekrecensie: Tot aan de zon en terug

Title: Tot aan de zon en terug
Author: Jill Mansell
Publisher: Luitingh-Sijthoff
Release date: april 2021
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★★✩ 4.0

Ik denk dat vrijwel iedere boekliefhebber wel eens van haar heeft gehoord: Jill Mansell. Ze is een ster in het schrijven van vrolijke feelgood verhalen. Zo goed zelfs, dat ze al heel wat titels op haar naam heeft staan. Elk jaar in april verschijnt er een nieuw boek van Jill. Ideaal dus om mee te nemen in je vakantie in de zomer. Ik kan alleen niet zolang wachten en las hem meteen toen hij binnenkwam. Wat ik van Tot aan de zon en terug vond, lees je in deze recensie.

Verhaal

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Personages

In Tot aan de zon en terug volgen we Didi en Shay in het fictionele plaatsje Elliscombe. Ze hadden vroeger een relatie totdat Shay halsoverkop en zonder afscheid te nemen, met de horizon verdween. Inmiddels zijn we dertien jaar verder en is Didi de manager van een hotel en verloofd met Aaron. Vanwege familieomstandigheden keert Shay terug naar Elliscombe. Zijn vader is stervende en hij wil de laatste dagen van zijn leven met hem spenderen in Shay’s ouderlijk huis. Hoewel zowel Didi als Shay afzonderlijk van elkaar gelukkig zijn, worden ze toch opnieuw naar elkaar toe getrokken. De aantrekkingskracht is na dertien jaar nog steeds niet verdwenen..

Zoals je gewend bent van Jill Mansell ligt de focus in Tot aan de zon en terug niet alleen op Didi en Shay. Net zoals in haar andere boeken, volgen we ook een tal aan andere personages die ieder een interessante achtergrond hebben. En hoewel de uitkomst zoals altijd niet verrassend is bij Jill haar boeken, blijft het vermakelijk om te lezen.

Schrijfstijl

De grootste reden dat ik Jill Mansell haar boeken zo fijn vind om te lezen, zijn haar personages. Ik vind het heel leuk dat haar verhalen nooit draaien om één of twee hoofdpersonen, maar ook om heel wat andere personages. Iedereen heeft een interessant verhaal, waardoor er nooit één specifiek persoon uitspringt. Het voelt altijd alsof je leest over één grote familie waar je je als lezer erg bij betrokken voelt. Bovendien weet ze altijd op zo’n manier situaties te omschrijven, waardoor het altijd herkenbaar aanvoelt.

Tot aan de zon en terug voelt aan als een hartverwarmende knuffel die een grote lach op je gezicht tovert!

Conclusie

Tot aan de zon en terug is opnieuw weer een pareltje die Jill Mansell kan toevoegen aan haar repertoire. Dit verhaal voelde aan als een hartverwarmende knuffel die een grote lach op m’n gezicht toverde. De personages zijn heel realistisch. De problemen waar ze mee worstelen zijn herkenbaar voor iedere lezer. De manier waarop ze daarmee dealen is grappig en typisch voor Jill Mansell haar boeken. Was je al fan van Jill, dan gaat Tot aan de zon en terug je niet teleurstellen. Heb je nog nooit wat van Jill gelezen? Als je van luchtig geschreven verhalen houdt met een flinke dosis feelgood, dan is Jill Mansell je nieuwe favoriete auteur!

Tot aan de zon en terug

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Benieuwd hoe ik de andere boeken van Jill Mansell vond? Je vindt hier mijn recensies van Ik zie je op het strandHeerlijk duurt het langst en Lang leve de liefde.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk