Follow me:

Boekreview: Maybe this time

Title: Maybe this time
Author: Kasie West
Publisher: Point
Release date: Juli 2019
Genre: YA Contemporary
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Een YA contemporary, ik hou ervan op z’n tijd. Eén van de bekende ya contemporary auteurs is Kasie West. Ze heeft al meerdere titels op haar naam zoals P.S. I Like YouLibrary Kiss en Love, Life and the List. Afgelopen zomer kwam haar nieuwe boek Maybe this time uit. Benieuwd of het een aanrader is?

Verhaal

Bruiloften, begrafenissen, barbecues en oudejaarsavond feestjes. Noem een gelegenheid en Sophie Evans is erbij. Ze moet wel, want Sophie werkt voor de lokale bloemist waardoor ze bij elk groot evenement in haar woonplaats aanwezig is.

En dan hebben we nog Andrew Hart. De zoon van de zeer gewaardeerde chefkok. Andrew is daardoor verplicht om, net als Sophie, op dezelfde evenementen aanwezig te zijn. Arrogante Andrew, tenminste dat is hoe Sophie hem ziet. Het enige wat Sophie wil is haar werk doen, haar schetsen afmaken en zich aanmelden voor de design opleiding van haar dromen. Maar elke keer als ze zich omdraait is Andrew daar. Hij loopt haar constant in de weg en maakt haar leven alleen maar ingewikkelder. Tot de dag dat Sophie zich opeens afvraagt of ingewikkeld perse verkeerd is?

Personages

Zowel Sophie als Andrew zijn beide fijne personages om te volgen. Het is leuk om te lezen hoe ze met elkaar omgaan. Sophie is heel creatief en droomt ervan haar liefde voor modeontwerper na te streven. Kasie West heeft haar karakter op een realistische manier weten neer te zetten. Ze is lief, weet wat ze wilt en zorgzaam. Andrew daarentegen komt arrogant over. Wat dat betreft lijkt hij wel op zijn bazige vader die een beroemde chef-kok is. Net zoals altijd staat familie centraal in Kasie haar boeken.

Schrijfstijl

Zoals ik van Kasie West haar boeken gewend ben, vlieg je er doorheen. Ook als je de personages niet zo leuk vindt, zijn de gesprekken tussen hen leuk en zeer realistisch. Doordat de hoofdstukken kort zijn, heb je het idee dat je er zo doorheen vliegt. Ze weet hoe je de aandacht van de lezer kan vasthouden zonder dat het saai wordt.

Een contemporary die alle elementen bevat die je verwacht: grappig, leuk en romantisch, maar het is ook een verhaal over familiezaken, vertrouwen, vriendschap en dromen.

Conclusie

Maybe this time is een heerlijk zomers verhaal dat plaatsvindt gedurende negen verschillende evenementen. De kracht van dit verhaal zit hem in de personages van het boek. Zowel de hoofdpersonages als de bijpersonages. Het thema familie zorgt voor een diepere lading. Kasie West is niet mijn favoriete contemporary auteur, maar ik vond Maybe this time vermakelijk om te lezen. Het is een contemporary die alle elementen bevat die je verwacht: grappig, leuk en romantisch, maar het is ook een verhaal over familiezaken, vertrouwen, vriendschap en dromen.

Maybe this time

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk