Follow me:

Boekrecensie: Slashwerk

Title: Slashwerk
Author: Femke Meijboom
Publisher: Femke Meijboom
Release date: September 2021
Genre: Non-fictie

Synopsis

Weet jij al wat je wilt doen na je studie? Wil je als zelfstandig ondernemer aan de slag en je eigen empire opzetten? Of ga je voor een startersfunctie bij een tof bedrijf en de carrièreladder beklimmen? Femke twijfelde lang tussen beide opties, maar dat hoeft niet.

Als oud-student herkent ze de struggle; niet weten wat je met je leven moet nu je eindelijk, na jaren strijden, je diploma vast hebt. Er zijn zeeën van tijd, maar de volgende fase van het leven staat voor de deur.

In Slashwerk verteld Femke je hoe het is om binnen de huidige tijdsgeest een baan te zoeken of een eigen bedrijf te starten.

In dit boek leer je:

  • Een balans te vinden tussen werken, ondernemen en een studie.
  • Positief opvallen als sollicitant en ondernemer.
  • Dat je het waard bent om jouw ideale leven te creëren/leiden.

Ben je er klaar voor om je eigen weg te kiezen?

Over Femke

Ik heb Femke online leren kennen een aantal jaar terug en volg haar inmiddels dus al een tijdje. Wat ik zo leuk aan haar vind, is dat ze overal voor de volle 100% voor gaat. Ze werkt heel gestructureerd en planmatig. Iets waar veel mensen nog wat van zouden kunnen leren. Ook is ze niet bang om tegenslagen te delen met haar volgers. Juist daarom is Femke zo echt en puur.

Toen ze mij vroeg of ik haar boek Slashwerk zou willen recenseren, hoefde ik daar ook niet over na te denken. Dat Femke van schrijven houdt, wist ik al een tijdje. Mede daarom was ik ontzettend nieuwsgierig naar haar werk. Bovendien klonk het onderwerp van het boek interessant. Maar ik bewonder Femke vooral voor haar doorzettingsvermogen. Daarover vertelt ze ook meer in Slashwerk.

Slashwerk

Slashwerk is een leerzaam boek voor studenten (en young professionals) die op zoek zijn naar hun ideale loopbaan. Is dat loondienst of ondernemen? Of allebei? En hoe kun je een keuze maken als familie en vrienden je de druk van veiligheid opleggen? Beide hebben zo zijn voor en nadelen waar Femke inmiddels zelf ook alles over weet. Daarnaast interviewde ze zes jonge meiden die hun ervaringen met een loondienstbaan, zelfstandige of allebei delen. Met Slashwerk helpt de altijd vrolijke Femke je een handje op weg om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken en te leren wat het beste bij jou past. Want er is geen goed of fout.

Conclusie

Wat ik heb geleerd van Slashwerk? Durf te dromen, maar bovenal: durf te doen. Een leerzaam en inspirerend boek dat ik er zeker nog eens bij pak als ik het eventjes niet meer weet. Nieuwsgierig geworden naar Slashwerk? Je kunt het boek bestellen via de website van Femke.

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post