Follow me:

5x thrillers die ik graag wil lezen

Een genre waar ik me steeds meer in thuis ga voelen zijn de thrillers. Waar ik eerst voornamelijk young adult las, kwam daar al snel feel good bij. Maar het afgelopen jaar merk ik dat ik toch ook wel regelmatig een thriller oppak. Het is een fijne afwisseling om verschillende genres te lezen. Wat ik zo fijn vind aan thrillers, is dat als het een sterk boek is, je echt op het puntje van je stoel zit en je het verhaal niet los kunt laten. De plottwists zijn ook vaak zo goed, waardoor je met open mond achterblijft. Ik hou ervan! In dit artikel deel ik vijf thrillers die nog hoog op mijn lijstje staan.

The Arrangement – Robyn Harding 

Natalie, een jonge kunststudente in New York, heeft de grootste moeite om al haar rekeningen te kunnen betalen. Tot een vriendin met een oplossing komt: waarom gaat Natalie niet online op zoek naar een sugar daddy – een rijke, oudere man die haar betaalt in ruil voor een date. Veel meisjes doen het. Het enige dat Nat hoeft te doen is er mooi uit zien. Seksuele gunsten? Dat is optioneel.

De meer dan dertig jaar oudere Gabe, een knappe advocaat, lijkt de perfecte kandidaat. Ze zijn dan ook binnen een maand smoorverliefd. Althans, dat is Nat tenminste. Gabe heeft een gezin en hij is niet van plan die te gaan verlaten. Dus als hij dingen met Nat abrupt beëindigt, kan Nat het niet loslaten. Ze zoekt een uitweg in de alcohol en begint hem te stalken: hem aan het werk zien, zijn vrouw bespioneren, zelfs bevriend raken met zijn dochter gaat Nat niet te ver. Maar Gabe staat het niet toe dat zijn sugar baby zijn leven gaat vernietigen. Wat een wederzijdse voordelige regeling had moeten zijn, verandert in een complete nachtmerrie: er wordt een lichaam gevonden in het appartement van Gabe aan de Upper East Side.

Nacht op de rivier – Erica Ferencik

Nacht op de rivier van Erica Ferencik is een onvergetelijke, must read thriller voor liefhebbers van Ruth Ware.

Wini heeft geen behoefte aan een avontuur. Na een moeizame scheiding en het verlies van haar geliefde broer wil ze alleen maar samen zijn met haar drie beste vriendinnen. Maar de energieke Pia heeft andere plannen. De vier Amerikaanse vriendinnen (allen eind dertig) gaan met hun jaarlijkse uitje naar Maine: wildwater varen. Geen van hen heeft het ooit gedaan, maar hun nog zeer jonge gids ziet er redelijk betrouwbaar uit en heeft het volste vertrouwen dat alles goed gaat. Op de eerste vaardag krijgt hij echter een ongeluk en sterft, nu moeten de vier het alleen doen. Dat gaat niet echt goed en ze verdwalen, worden gevonden door een excentrieke moeder met zoon en vrezen voor hun leven, terecht. De zoon brengt hen in veiligheid, maar dan begint het echte gevaar.

Sluit alle deuren – Riley Sager

Sluit alle deuren is alweer het derde boek van de auteur Riley Sager. Hij werd bekend met het boek De Laatste Meisjes.

In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huisoppas is die wordt vermist…

The Last House Guest – Megan Miranda

The Last House Guest is een bookpick van Reese Witherspoon haar bookclub. Daardoor kwam ik dit boek tegen en ben ik er erg nieuwsgierig naar geworden.

Littleport, Maine is als twee afzonderlijke steden: een vakantieparadijs voor rijke vakantiegangers en een eenvoudige havengemeenschap voor de bewoners die hen dienen. Vriendschappen tussen bewoners en bezoekers zijn ongebruikelijk – maar dat is precies wat er gebeurde met Avery Greer en Sadie Loman.

Elke zomer zijn de meisjes onafscheidelijk – totdat Sadie dood wordt gevonden. Wanneer de politie de dood als een zelfmoord aanziet, voelt Avery dat er mensen in de gemeenschap zijn, waaronder een lokale detective en Sadie’s broer Parker, die haar de schuld geven. Iemand weet meer dan hij of zij zegt en Avery is van plan dit op de bodem uit te zoeken.

The Return of the Key – Ruth Ware

Wanneer ze de advertentie tegenkomt, is Rowan eigenlijk op zoek naar iets totaal anders. Maar het lijkt een te goede kans om te laten schieten – een baan als Nanny, inwonend met een verbluffend salaris. Wanneer Rowan Caine aankomt in Heatherbrae House, is ze verbaasd door het luxueuze huis uitgerust met alle moderne gemakken, in de prachtige Schotse Hooglanden en door deze beeldschone familie.

Wat ze niet weet is dat ze zojuist een nachtmerrie is ingestapt. Eentje dat eindigt met een dood kind en zijzelf in de gevangenis, afwachtend op een uitspraak van de rechter. Rowan schrijft vanuit de gevangenis aan haar advocaat en worstelt om de gebeurtenissen uit te leggen die tot haar opsluiting hebben geleid. Het was niet alleen de constante bewaking van de camera’s rond het huis, of de defecte technologie die het huishouden wakker maakte met dreunende muziek, of het licht dat het slechtst mogelijke moment uitging. Het waren niet alleen de meisjes, die toch anders bleken te zijn dan de modelkinderen die ze tijdens haar sollicitatie had ontmoet. Het was zelfs niet de manier waarop ze weken achtereen alleen werd gelaten, zonder volwassenen in de buurt op de enigmatische klusjesman, Jack Grant na. Het was alles.

Dit zijn vijf thrillers die ik nog heel graag wil lezen binnenkort. Uiteraard zijn er nog veel meer, maar deze staan hoog op mijn lijstje. Lees jij wel eens thrillers? Welke hebben jou echt doen verbazen of staan nog hoog op jouw tbr? Laat het me weten in de reacties. Wie weet kunnen we elkaar inspireren! 🙂

Share
Previous Post Next Post