Follow me:
fortnite

Boekreview: Fortnite ultieme ongeautoriseerde strategiegids

Titel: Fortnite ultieme ongeautoriseerde strategiegids
Auteur: Grant Turner
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Publicatie datum: augustus 2018
Genre: Games
Mijn beoordeling: ★★★★★

Ik kan me zo voorstellen, dat je deze heerlijke zomer het liefst heel de dag in de zon ligt en niet moet denken om binnen te zitten achter een beeldscherm. Maar misschien ben jij wel helemaal niet zo’n zomers type of heb je er inmiddels wel gewoon genoeg van. Of, nog een optie, je hebt een Nintendo Switch, net als ik, die je mee naar buiten kan nemen en ben je wel in voor een spelletje. Na de vele reviews over boeken, kom ik vandaag met een uitschietertje naar een andere bezigheid die ik erg leuk vind. Namelijk: Fortnite. Ik wil jullie laten zien dat af en toe een game spelen ook zeker leuk is als je een meisje bent.

Fortnite wat is dat?

Ik kan me niet herinneren dat er zo’n grote hype is geweest als nu bij de game Fortnite: Battle Royale. Deze game die op verschillende devices te spelen is (Xbox, Playstation 4, iOS, Android, Nintento Switch en PC) is uitgegroeid tot een mega populaire game met meer dan 40 miljoen spelers. Ook bekende namen spelen dit spel. Zo is Enzo Knol groot fan, maar ook internationaal is Drake bijvoorbeeld een fanatieke speler. Het leuke is dus dat je tegen elkaar speelt. Met vrienden, maar misschien tref jij dus ook wel een keer Enzo ;).

Het concept van Fortnite is heel simpel. Honderd spelers worden gedropt op een eiland en strijden met elkaar tot er eentje overblijft. Op dit eiland zijn allerlei wapens en andere objecten te vinden die je helpen te overleven. Terwijl de tijd verstrijkt, wordt het gebied waarin je speelt steeds kleiner. Daardoor wordt je als speler dus gedwongen om de strijd met elkaar aan te gaan. Wie als laatste overblijft, is de winnaar.

De ultieme gids

Uitgeverij Karakter heeft een super handige gids uitgegeven voor Fortnite. Je kunt dit boek eigenlijk zien als een handleiding met heel veel tips en tricks hoe je Fortnite het beste kunt spelen. Aangezien ik niet de beste gamer ben, kon ik die tips wel gebruiken. De uitgeverij was zo aardig om me een exemplaar op te sturen.

fortnite

Wapens

Wat Fortnite zo leuk maakt, is dat het er redelijk onschuldig uit ziet. Er zijn mooie heldere kleuren gebruikt in het spel, waardoor het er niet grauw uitziet. Ondanks dat je dus wel op elkaar schiet, vind ik het een geschikt spel voor alle leeftijden. Het is niet te vergelijken met Call of Duty bijvoorbeeld. Waarin hele bloedbaden tevoorschijn komen.

fortnite

Binnen Fortnite zijn allerlei wapens te vinden. Deze wapens heb je nodig om je tegenstanders uit te schakelen. Nu ben ik een meisje. En ik zeg niet dat geen één meisje er verstand van heeft, maar ik durf wel te zeggen dat de meeste meisjes niet zoveel kennis hebben over wapens. In Fortnite zijn veel verschillende wapens te vinden. Welke waar geschikt voor is, kom je gedurende het spel vanzelf achter.

Wat ik wel als tip kan meegeven is dat de wapens verdeeld zijn in kleur categorieën. Grijs, groen, blauw, paars en goud. Gouden wapens zijn het beste en grijze wapens zijn het slechtste. Het boek legt je ook uit welke wapens waarvoor handig zijn.

Kistjes

Hoe kom ik dan aan wapens zal je denken. Die zijn her en der door heel het spel verspreidt. Je vind ze gewoon onderweg of ze zijn te vinden in de gouden kistjes. Deze gouden kistjes zijn her en der door het spel verspreidt. In die kistjes vind je naast wapens ook medicine kits voor als je beschoten bent en bouwmaterialen die je beschermen. Hoewel de kistjes overal in het spel te vinden zijn, zijn er wel bepaalde plekken te noemen waar extreem veel kistjes verborgen zitten. In de gids vind je een mooi overzicht van waar de plekken zijn, waar je regelmatig veel gouden kistjes vindt. Super handig! Ik heb er al heel veel gebruik van gemaakt en heb daardoor plekken ontdekt, waar ik nog nooit was geweest in het spel.

Bouwmaterialen

Waarin Fortnite zich onderscheidt van andere spellen, is dat je in dit spel ook moet bouwen om te overleven. Je bouwt hutjes of muren, waar je achter kan schuilen en dus niet geraakt kan worden. Ik moet zeggen dat ik hier zelf nog niet de beste in ben. Als ik naar gevorderde spelers kijk, dan kijk ik echt met verbazing hoe snel ze kunnen bouwen om zichzelf in veiligheid te brengen. Nog even oefenen dus. Gelukkig zag ik al een hoofdstuk voorbij komen in het boek, waarin dieper wordt ingegaan op bouwtechnieken.

Conclusie

Op het eerste gezicht zal je misschien denken dat Fortnite niets voor jou is. Misschien hou je niet van games, of ben je een meisje en vind je gamen meer wat voor jongens. Dat is absoluut niet waar. Ik ben een meisjes meisje, maar toch vind ik Fortnite echt ontzettend leuk. Het is een relatief makkelijk spel, waardoor het voor zoveel doelgroepen interessant is. Daarnaast heeft iedereen wel een apparaat in huis waar dit spel op te spelen is. En, nog een leuk feitje. Het spel is helemaal gratis te spelen! Genoeg redenen dus, om Fortnite eens uit te proberen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Heb je vragen over het spel, stel ze dan gerust hieronder in de comments of op Instagram.

Misschien kunnen we een keer samen een team vormen. Voeg me dan zeker toe. Je vindt me onder ‘monisha-1992’.

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.dimly

 

 

 

 

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk