Follow me:

Boekreview: Ik niet op jou

Title: Ik niet op jou
Author: Sally Thorne
Publisher: Harper Collins
Release date: Juni 2019
Genre: Feelgood
Rating: ★★★★★ 5.0

Toen de Uitgeverij Harper Collins mij benaderde of ik een Bookstagram tour wilde organiseren voor het boek Ik niet op jou van Sally Thorne, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Dit boek stond namelijk al tijden hoog op mijn tbr. Wellicht gaat er niet direct een belletje rinkelen, maar de originele titel is The Hating Game. Weet je het nu? Precies. Online is iedereen razend enthousiast over dit boek en ik kon dan ook echt niet wachten om erin te beginnen.

Verhaal

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar hun antipathie in te wrijven door middel van een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Schrijf Joshua niet direct af als een hufter, ook al is hij dat absoluut aan het begin.

Personages

In Ik niet op jou volgen we Lucy Hutton. Ze is een gevoelige en kwetsbare vrouw van 28. Ik heb echt heel erg genoten van haar personage. Ze was grappig, ontzettend slim en stond haar mannetje gedurende het hele verhaal. Ik denk ook dat veel lezers zich in haar zullen herkennen. Haar tegenspeler Joshua is alles behalve perfect. Lucy en Joshua haten elkaar, maar moeten wel dagelijks met elkaar werken. Joshua zorgt er regelmatig voor dat het samenwerken onverdraaglijk is. Ze pesten elkaar echt de tent uit! Ik moet er niet aan denken om in zo’n werkomgeving te moeten functioneren. Maar op den duur verandert de relatie tussen Lucy en Joshua. Schrijf Joshua dus zeker niet direct af als een hufter, ook al is hij dat absoluut aan het begin. Dingen veranderen gedurende het verhaal en later vond ik hem zelfs heel erg grappig worden.

Sally Thorne heeft een hele herkenbare en humoristische manier van schrijven. 

Schrijfstijl

Het gehele verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Lucy en dat is heel fijn. Ik denk dat veel lezers wel iets van haar persoonlijkheid herkennen in zichzelf. Ik heb hele goede dingen gelezen online over dit boek. Het is Sally Thorne haar debuut dus tegelijkertijd had ik ook geen idee wat ik kon verwachten. Nu ik het boek heb gelezen ben ik verrast met hoe goed ik haar schrijfstijl vond. Ze schrijft vanuit een moderne, en herkenbare manier die goed bij de leeftijd van de personages past. Ik las zelfs ergens online dat haar schrijfstijl wordt vergeleken met die van Rainbow Rowell. Maar ik zou het om eerlijk te zijn niet weten, omdat ik (shame on me) nog steeds niet ben begonnen aan haar boeken.

Ik niet op jou is een heerlijk humoristisch leesavontuur dat je absoluut moet lezen deze zomer.

Conclusie

Ik niet op jou is een heerlijk leesavontuur. De hype die rondom het boek is ontstaan online begrijp ik nu ook helemaal. Lucy en Joshua zijn aan het begin van het verhaal vijanden maar tegelijkertijd zijn ze zo leuk samen. Vanaf de eerste bladzijde spat het er al vanaf dat ze elkaar eigenlijk gewoon heel leuk vinden. Ik vond de humor van Joshua stiekem echt hilarisch. De pesterijen zijn rondom uit kinderachtig te noemen, maar dat maakte het tegelijkertijd ontzettend grappig. Ben je op zoek naar een luchtig en grappig liefdesverhaal? Dan is Ik niet op jou zeker wat voor jou. Lachen gegarandeerd. Perfect voor deze zomer! 😉

Goodbye, Perfect

Share
Previous Post Next Post