Follow me:

Boekreview: Sluit alle deuren

Title: Sluit alle deuren
Author: Riley Sager
Publisher: Ambo / Anthos
Release date: Oktober 2019
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.0

Verhaal

In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag banger lijkt te worden. Jules doet haar angst af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt.

Personages

Jules Larsen is een veelzijdig personage. Een ‘millenial’ die uitdagingen niet uit de weggaat. Herkenbare uitdagingen voor iedereen die zorgen heeft over geld of de richting in het leven lijkt kwijt te zijn. Nadat Jules haar vriend betrapt op vreemdgaan, heeft ze geen slaapplek of geld meer. Met slechts een paar honderd dollar op haar bankrekening slaapt ze al weken op de bank van haar beste vriendin Chloë. Het solliciteren naar banen heeft tot nu toe ook weinig succes gehad. Wanneer de mogelijkheid zich aanbiedt om tegen betaling te gaan wonen in het prestigieuze Bartholomew, hoeft Jules daar ook niet over na te denken. Hoe moeilijk kan het zijn om een woning in ‘leven’ te houden en in ruil daarvoor paar duizend dollar te krijgen? Jules is een personage waarin ik me goed kon inleven. Haar veerkracht is bewonderenswaardig en daardoor leef je enorm met haar mee gedurende alle gebeurtenissen.

Afwisselend tussen heden en verleden, heeft Riley Sager een verhaal weten te creëren vol spanning. Zelfs de meest doorgewinterde thrillerlezer zal dit boek interesseren. 

Schrijfstijl

Riley Sager lijkt met elk boek dat hij schrijft beter en beter te worden. Zijn eerste twee boeken vond ik al geweldig, maar met Sluit alle deuren weet hij zijn eigen succes weer te overtreffen. Riley heeft een gave om op zo’n manier te schrijven waardoor je non stop aan het boek vastgekluisterd blijft. Dit komt mede door de afwisseling tussen het heden en het verleden. We lezen het grootste gedeelte in het verleden, maar de hoofdstukken in het heden zorgen voor een extra spanningsboog in Sluit alle deuren.

Conclusie

Als je een liefhebber bent van thrillers, dan mag je Sluit alle deuren absoluut niet overslaan. Het verhaal werkt langzaam op naar het plot dat goed in elkaar zat. Ik heb het plot niet volledig geraden. Toch waren er wel een aantal onderdelen uit het plot die ik tijdens het lezen al had weten te ontmantelen. Dat gebeurd me niet vaak, dus schouderklopje voor mij!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Sluit alle deuren

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk