Follow me:

5x leuke kerstfilms op Netflix

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en dat betekent dat we ongegeneerd de kerstboom weer naar binnen kunnen halen. Ik geniet er dit jaar echt volop van. De lichtjes in de boom, de rendiertjes, de gingerbread mans en de koekhuisjes geven een magische sfeer in huis. Om dit ultieme gevoel helemaal compleet te maken, kijk ik volop kerstfilms. Jep, mijn guilty pleasure. En dit jaar kunnen we ons geluk niet op, want Netflix heeft heel veel kerstfilms online gezet. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik deel vandaag vijf films (in willekeurige volgorde) die je gezien moet hebben deze kerst!

1. Christmas with a view

Op Kerstmis bruist Thunder Mountain Ski Resort wanneer de vermaarde Shane Roarke tot de nieuwe chef-kok wordt benoemd. Clara Garrison is niet zo enthousiast en focust zich in plaats daarvan op zich opnieuw te vestigen na haar mislukte poging om een restaurant in de stad te openen. Zullen hun paden elkaar voortdurend kruisen, zal hun gedeelde passie voor koken hen samenbrengen of zullen ze door geheimen uit elkaar worden gehouden?

Mijn mening

Wat ik leuk vond aan deze film is dat eten een grote rol heeft. En dan heb ik het niet over de zuurstokken en kerstkransjes. Nee, culinair eten. Ik kan daar altijd wel van genieten. Bevat deze films verder alle clichés die je verwacht? Jazeker, maar zijn dat stiekem niet alle ingrediënten van een kerstfilm? Sneeuw, een prille relatie die nog allebei de kanten op kan gaan en een familie. Want, kerst is een familie feest. Deze films is overigens geen Netflix Original, maar een Harlequin. Dat zie je goed terug, maar juist daarom vond ik deze film voor de afwisseling tussen alle Netflix Originals wel vermakelijk.

Rating: ★★★✩✩ 3.0

2. The Princess Switch

In de week voor Kerstmis ruilt de hertogin van Montenaro genaamd Margaret van plaats met de lookalike Stacy, een Amerikaanse banketbakster uit Chicago. Alles wordt heel ingewikkeld wanneer Margaret met een beetje hulp van magie verliefd wordt op de collega van Stacy. Laatstgenoemde valt dan weer voor de verloofde van Margaret.

Mijn mening

Toen Vanessa Hudgens, die de hoofdrol speelt in The Princess Switch, bekendmaakte dat deze Netflix Original er aan zat te komen, konden we denk ik allemaal niet wachten. Het was namelijk tegelijk een aankondiging voor mij, dat de kerst er al weer aan kwam. Nu ik de film heb gekeken, ben ik helaas niet alleen maar positief. Allereerst zag ik al snel een gelijkenis met The Parent Trap. Een film (overigens geen Kerstfilm) uit 1998 met Lindsay Lohan, die hierin ook een dubbelrol speelt. Het bleef helaas niet bij één gelijkenis en dat vond ik helaas toch wel jammer. Verder bevat deze film alle kerstingrediënten – een bakwedstrijd, dubbelgangers, een prins, besneeuwde bergen, een koets, en een dubieus persoon die kerstwensen laat uitkomen. Een prima kerstfilm dus. Maar ik hoop dat je The Parent Trap nog niet hebt gezien.

Rating: ★★★✩✩ 3.5

3. Merry Kissmas

Terwijl haar relatie in een dip zit, komt Kayla vast te zitten in een lift met de charmante Dustin. De vonken spatten er van af, maar nadien probeert haar vriend de brokken weer te lijmen. Kayla weet niet wat ze moet doen: haar relatie redden of een nieuwe liefde een kans geven?

Mijn mening

Merry Kissmas is mijn favoriete kerstfilm op Netflix. Vind ik deze dan zoveel leuker en beter dan de andere kerstfilms? Nee zeker niet. Merry Kissmas is net zo voorspelbaar en mierzoet als al die andere kerstfilms. Het verschil zit hem in de acteurs. Ik heb toch regelmatig in kerstfilms dat ik de acteurs het gewoon net niet vind hebben. Daardoor  irriteer ik me toch af en toe wel aan personages. In Merry Kissmas heb ik dat echter niet. Ook vind ik het dorp waarin dit verhaal zich afspeelt echt ontzettend leuk. Helemaal in kerststijl met snoephuisjes en al. Dat gaf voor mij de ultieme kerstsfeer. En! Er is een misstletoe. <3

Rating: ★★★★✩ 4.5

4. Angela’s Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, snapt ze maar niet waarom kindje Jezus in de krib in alleen een doek gewikkeld ligt. Hij moet het toch hartstikke koud hebben? Dan krijgt ze een geweldig idee. Wanneer de dienst erop zit sluipt Angela nogmaals de kerk binnen om kindje Jezus mee naar huis te nemen. Als hij maar een nachtje kan opwarmen in mijn bed, denkt Angela, dan breng ik hem morgen weer terug. Helaas steekt haar broertje daar een stokje voor..

Mijn mening

Ik ben zo blij dat Netflix dit jaar ook met een nieuwe animatiekerstfilm is gekomen. Daar zat ik echt op te wachten. Angela is echt te schattig en dat is de kracht van deze korte film, die maar 30 minuten duurt. Leuk om dus even snel tussendoor te kijken. Deze film is trouwens gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

Rating: ★★★★✩ 4.0

5. Christmas Weddingplanner

Weddingplanner Kelsey Wilson staat op het punt haar grote doorbraak te beleven als ze wordt gevraagd om de overdadige en exclusieve bruiloft van haar geliefde nichtje te organiseren. Alles loopt op rolletjes, totdat de knappe Connor McClane, een privédetective, opdaagt en Kelsey’s wereld op zijn kop zet. Connor is door een onbekende ingehuurd om de voorbereidingen voor de bruiloft te verstoren. Daar slaagt hij in, maar hij weet ook het hart van Kelsey te winnen.

Mijn mening

Christmas Weddingplanner trok mijn aandacht omdat ik zag dat Kelly Rutherford een rol heeft in deze film. We kennen Kelly Rutherford  natuurlijk allemaal als Lilly VanderWoodsen/Bass in Gossip Girl. Toen ik las waar de film overging, klonk dit niet alleen maar als een zoete kerstfilm. Het klonk ook echt als een leuk verhaal. Nu ik de film heb gezien, kan ik wel alvast zeggen dat het toch wel echt een kerstfilm is. Lekker zoet, maar dat mag bij kerstfilms. De acteurs vond ik verrassend genoeg ook best wel goed gecast. Voor ik het wist, waren we alweer bij de aftiteling. En in tegenstelling tot de meeste kerstfilms, vond ik deze geen eens zo zeer voorspelbaar. Ik denk dus dat de Christmas Weddingplanner me het meest heeft verrast tot nu toe!

Rating: ★★★★✩ 4.5

Dit waren ze dan. Vijf kerstfilms die ik graag met jullie wilde delen. Zijn het me favorieten? Nee niet perse allemaal. Maar het zijn wel films op Netflix waarvan ik vond dat ik ze gewoon moest zien. En als jij een kerstfilm fanaat bent, dan moet jij deze eigenlijk ook alle vijf kijken. Dus ga er lekker voor zitten. Zet een kop thee of warme chocolademelk voor jezelf en besteed je zondag lekker met je grootste guilty pleasure: kerstfilms!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk