Follow me:

Nu in de bioscoop: After

Een aantal jaren terug kwam ik in Antwerpen in aanraking met de boeken van Anna Todd. Deze dikke pillen met een kleurrijke cover trokken in de boekhandel direct mijn aandacht. Het bleek een serie genaamd After te zijn. Ik besloot deel één mee te nemen en las deze dikke pil in een zeer korte periode uit. Deel twee volgde snel, maar daarna besloot ik even een pauze in te lassen. Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en is deel één inmiddels verfilmd. Hoogtijd om dus eens te checken of deze net zo leuk is als het boek.

Verhaal

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.

Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is. Maar wat weet ze eigenlijk over Hardin?

Hoofdrollen

De hoofdrol wordt gespeeld door Josephine Langford. Zij is de zus van Katherine Langford, die je uiteraard kent als Hannah uit 13 Reasons Why. Haar tegenspeler Hardin, wordt gespeeld door Hero Fiennes Tiffin. Voor mij twee onbekende acteurs. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sowieso iets wat teleurgesteld was toen ik hoorde wie de hoofdrollen zouden gaan vertolken. Doordat je een boek hebt gelezen, creëer je voor jezelf toch een bepaald beeld bij hoe iedereen eruit zit. Beide personages had ik toch wat anders ingeschat. Dat verstoord mijn eigen beeld bij het verhaal.

Maargoed, dat zegt niets over de kwaliteit van een film. Ik keek alsnog heel erg uit naar de release datum. Hero heeft een heel fijn Brits accent waar ik persoonlijk altijd graag naar luister. Ik was ook zeker te spreken over de acteer kwaliteiten van beide acteurs. Dat er een chemie is tussen de twee, is een ding dat zeker is.

Wat me wel heel erg stoorde is dat er naar mijn mening totaal geen moeite is gedaan om de karakters van de twee personages uit te diepen. Daardoor bleef het geheel erg oppervlakkig terwijl dat in het boek het tegenovergestelde is.

Conclusie

Ik ging met hoge verwachtingen naar de bioscoop. Het was immers alweer wat jaartjes geleden dat ik dit boek las en kon me het verhaal niet helemaal meer herinneren. Helaas ben ik over het algemeen teleurgesteld. Waar het verhaal in het boek al wat cliché was (keurig meisje valt op bad boy), werd het verhaal goed en realistisch uitgewerkt. In de film is dit alles behalve hetzelfde. Naar mijn idee sprinten we door het verhaal heen en gebeurd alles op maar een paar dagen. Dit maakt het hele verhaal zeer onrealistisch. Zonde! Anna Todd nam hier juist in het boek goed te tijd voor. Maar een boek van 536 bladzijdes in een film van enkel 105 minuten vertalen, is ook niet makkelijk. Misschien was een tv serie een betere oplossing geweest?

Mocht je het boek trouwens niet hebben gelezen, zou het zeker zo kunnen zijn dat je er heel anders over denkt. Als lezer van het boek had ik al een bepaalde verwachting. Als je blanco het verhaal in stapt is dit wellicht anders. Een vriendin met wie ik naar de bioscoop ging en het hele verhaal nog niet kende, vond de film namelijk wel heel leuk!

Mijn beoordeling:  ★★★✩✩ 3.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk