Follow me:

Nu op Netflix: De Bodyguard

Op het moment dat ik deze recensie schrijf is het nog vroeg in de ochtend op een zondagochtend. Ik zit lekker onder een kleedje op de bank met een kaarsje aan terwijl het buiten nog donker is. Heerlijk. Maar ik was vandaag voornamelijk vroeg wakker omdat ik de laatste aflevering van De Bodyguard wilde afkijken. Ik was gisteren begonnen aan de serie en het was zo ontzettend spannend dat ik eigenlijk niet kon stoppen.

Verhaal

Wellicht heb je er al wel eens van gehoord: De Bodyguard. Deze serie staat volgens mij al twee jaar op Netflix, maar ik had hem tot nu toe nog niet gekeken. Nu achteraf gezien denk ik: hoe is dat mogelijk?! De Bodyguard is oorspronkelijk een BBC-serie die razend populair was onder de Britten. Het gerucht gaat zelfs dat tijdens de zes afleveringen die werden uitgezonden op tv het gewoon stil was op straat. Er keken elke aflevering ruim 10 miljoen mensen naar deze spannende miniserie.

In De Bodyguard volgen we een getraumatiseerde oorlogsveteraan en politiman David Budd die een terreuraanslag in een trein weet te voorkomen. Dankzij deze heldendaad krijgt hij het aanbod om de persoonlijke lijfwacht van Julia Montague te worden. Zij is de minister van Binnenlandse Zaken in Engeland. De minister wil na de mislukte aanslag de veiligheidsdiensten meer bevoegdheden geven. Maar daar is niet iedereen het mee eens en Julia krijgt door het nieuwe wetsvoorstel veel vijanden. Hoe David hier precies instaat is lange tijd niet helemaal duidelijk. Maar dan volgt de ene plottwist na de ander zich op en neemt het verhaal een sneltreinvaart. Voor je het weet ben je alweer bij de laatste aflevering aanbelandt die opnieuw ontzettend spannend is.

IJzersterk verhaal en cast

De cast in de Bodyguard was voor mij nog redelijk onbekend. David Budd wordt gespeeld door Richard Madden die velen van jullie ongetwijfeld zullen kennen uit Games of Thrones. De minister van Binnenlandse Zaken wordt gespeeld door Keeley Hawes (nog nooit van gehoord). Hoewel ik beide acteurs nog niet kende, ben ik positief verrast. Zeker Madden weet zijn karakter geloofwaardig over te brengen.

Maar niet alleen de cast wist me in te pakken. Ook het script is er eentje om van te smullen. Al vanaf de eerste scènes werd mijn aandacht getrokken. Het verhaal begint in een trein waarin David Budd samen met zijn kinderen zit. Al snel wordt duidelijk dat er een terrorist aan boord is. Dankzij de hulp van David wordt een aanslag voorkomen. Dankzij deze heldendaad wordt David de lijfwacht van de minister en kan het verhaal echt beginnen. Met een zeer goed doordacht plot en enorm veel spannende scènes wist deze serie me echt op het puntje van m’n stoel te houden.

Conclusie

Het zou me eigenlijk niet moeten verrassen dat ik deze serie zo goed vond. Het is immers niet voor niets dat er in Engeland wekelijks 10 miljoen mensen voor de televisie zaten. De serie kent zes afleveringen en is voor de series van tegenwoordig aan de korte kant. Maar dat maakt de Bodyguard juist heel sterk. Elke aflevering blijft daardoor spannend en het tempo vertraagd op geen enkel moment. Ondanks dat ik het dus jammer vind dat ik alweer klaar ben met bingen, heb ik wel een steengoede thrillerserie gekeken. Komt er dan een vervolg aan dit grote succes van BBC? Daar is nog niet heel veel duidelijkheid over. De ene website zegt dat er een tweede seizoen in de maak is, de ander zegt dat dit nog niet zeker is. We zullen dus nog even moeten afwachten.

Mijn beoordeling:  ★★★★★ 5.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk