Follow me:

Filmrecensie: Sierra Burgess Is A Loser

Niet lang geleden was het dan eindelijk zo ver. To All The Boys I’d Loved Before stond dan eindelijk op Netflix. De boeken serie is zeker te weten één van mijn favorieten, maar de film is ook een echte topper. We zijn allemaal een beetje verliefd geworden op Noah Centineo. Gisteren heeft Netflix een nieuwe film online gezet mét Noah. En ik kan je alvast vertellen: hij is weer om op te vreten!

Verhaal

Sierra die senior is op highschool heeft een erg laag zelfbeeld van zichzelf. Een vriendje, zit er volgens haar dan ook echt niet in. Op een dag krijgt ze onverwachts een smsje van een onbekend nummer. Het blijkt een smsje van een van de populairste jongens op school te zijn, Jamey. Eén probleem. Hij denkt dat hij smst met de populaire cheerleader Veronica. Het verkeerde telefoonnummer leidt tot een romance tussen Jamey en Sierra. (Doet je dit ook al denken aan Catfish?!) Ze moet daarvoor wel een deal sluiten met Veronica die haar woorden op een creatieve manier bij hem aflevert..

Personages

Shannon Purser heeft de hoofdrol Sierra weten te bemachtigen in deze film. Shannon is geen onbekende. Zo speelde ze Barb in Stranger Things en heeft ze een bijrol in Riverdale. Haar tegenspeelster Noah Centineo kennen we natuurlijk allemaal inmiddels maar al te goed van zijn rol in To All The Boys I’d Loved Before. Stiekem moet ik zeggen dat ik hem in Sierra Burgess Is A Loser nog leuker vind.

Mijn mening

Ik kreeg een mail van Netflix waarin Sierra Burgess Is A Loser werd aanbevolen. Het idee van deze film vond ik al direct behoorlijk interessant klinken. Hoe gek moet het zijn als je denkt een relatie op te bouwen met iemand die in werkelijkheid een heel ander persoon blijkt te zijn?! Een catfish dus. Ik ben ook een groot fan van Catfish op MTV. Daarom trok het idee van deze film me eigenlijk al heel snel.

Wat ik erg mooi vond aan Sierra is dat ze een sterke personaliteit heeft. Ze is slim en komt op voor zichzelf. Een mooie voorbeeld voor buitenbeentjes! Als ze erachter komt dat Jamey denkt dat hij met de knappe Veronica smst in plaats van met haar, wordt ze toch onzeker en is ze bang dat ze niet goed genoeg is voor hem.

De boodschap in deze film? De mooiheid van een mens zit in het innerlijk en niet (alleen) in het uiterlijk.

Conclusie

Ik vind dit een typische film voor een meidenavondje. Een populaire jongen, een onpopulair meisje en een gemene cheerleader die achteraf niet zo gemeen blijkt te zijn. Humor, drama en romantiek. Het zijn de perfecte elementen voor een film om bij weg te zwijmelen. Geen diepgaandere lagen, maar een lekkere luchtige film. En Noah als hunk is sowieso al een dikke pré natuulijk!

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk