Follow me:

Boekreview: Torenhoog

Title: Torenhoog (Duizend hoog #3)
Author: Katharine McGee
Publisher: Uitgeverij Moon
Release date: augustus 2018
Genre: Young Adult
Rating: ★★★★✩ 4.0

Ik heb denk ik zeker een jaar uitgekeken naar het laatste deel in de Duizend Hoog serie van Katharine McGee. Ik heb zo genoten van de eerste twee delen. Toen Uitgeverij Moon me het laatste deel Torenhoog opstuurde, kon ik dan ook niet wachten om te starten met lezen. En het was helemaal feest. Want op de dag dat ik dit boek kreeg, boekte ik ook een reis naar New York!

Verhaal

New York, 2119. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope leven in de toren en hebben allemaal zo hun eigen problemen. Een onbereikbare liefde, een politieonderzoek, bedrog, listen en leugens… Wie weet zich staande te houden in deze duizend verdiepingen tellende toren?

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2119. In Manhattan staat een toren van maar liefst duizend verdiepingen hoog. De ouders van Avery Fuller hebben deze toren ontworpen en wonen zelf dan ook op de bovenste verdieping: het penthouse van de Toren. De Toren is zo opgedeeld dat de rijkste mensen bovenin wonen en de armste mensen beneden.

Deel twee eindige met een grote cliffhanger. Avery, Leda, Rylin, Watt en Calliope hebben allemaal zo hun eigen geheimen die ze verbogen proberen te houden. Maar zoals je waarschijnlijk al verwacht, komen geheimen altijd uit..

Personages

We volgen net als in de andere twee delen, een aantal personages. Leda Cole, die verslaafd was aan alchohol en een groot geheim met zich meedraagt. Rylin Meyers, het meisje die haar moeder verloor en voor haar zusje moet zorgen, Watt Bakradi, een techgenie en Avery Fuller, hét perfecte meisje. Letterlijk, want haar ouders hebben haar genetisch in elkaar laten zetten. Alle personages dragen een geheim met zich mee. Ik ga ze je hier niet vertellen, want als je de eerste twee delen nog moet lezen, wil ik je absoluut niet spoilen. Niets is wat het lijkt in de immense Toren midden in Manhattan. Hoe rijk of arm je ook bent, iedereen heeft geheimen die hij of zij liever niet had gehad..

Naast alle geheimen zou je bijna vergeten dat ook nog gestudeerd moet worden. Alle personages maken zich op voor het studenten leven en zijn druk bezig met aanmeldingsformulieren voor de universiteiten. Zo wil Watt graag naar MIT en ziet Avery een  leven in Engeland op Oxford wel zitten.

Ik was erg blij om te lezen dat Leda in dit deel weer meer zichzelf is geworden. Ik vond Leda in deel twee namelijk absoluut niet leuk. Ze chanteerde haar vrienden en was verslaafd aan alcohol. In Torenhoog merk je dat Leda dealt met haar schuldgevoel. Ook merk je in dit deel dat Avery, hoe mooi en perfect ze ook lijkt, van binnen diep gekwetst is. Ze mist haar geheime ex vriendje en probeert met de consequenties te leven die roem met zich meebrengt.

Schrijfstijl

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet direct in het verhaal werd gezogen. Dit had er voornamelijk mee te maken dat het toch al een flinke tijd geleden is dat ik de vorige delen las. Ik wist dus niet precies meer wat er was gebeurd. Omdat je vanuit vijf personages leest, is het verhaal best ingewikkeld. Dit was in de vorige delen net zo, alleen had ik nu dus echt moeite om weer terug te halen wat er precies is gebeurd in de vorige boeken. Toch helpt Katharine, de schrijfster van deze trilogie je, door stukje bij beetje te herhalen wat er precies met de personages is gebeurd en welke geheimen ze met zich meedragen.

Eenmaal weer helemaal opgefrist te zijn, zat ik er weer helemaal in. Ieder personage had nog wel een groot geheim waar nog niet alles over gezegd was. Bovendien zat je als lezer nog steeds met een onopgeloste moord..

Plot

Duizend hoog en Duizelingwekkende Hoogte, eindigde allebei met een grote cliffhanger. Dat doet Torenhoog niet aangezien het écht het laatste deel is in deze trilogie. Wel zitten er weer een aantal steengoede plottwists aan het einde van het verhaal. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik deze zag aankomen. Maar dat maakte het zeker niet minder goed. Ik vind dat Katharine het heel goed heeft uitgedacht en de serie er perfect mee heeft afgesloten!

Conclusie

Na ruim een jaar wachten is er dan nu echt een einde gekomen aan de Duizend Hoog trilogie. Als je nog steeds geen genoeg kan krijgen van Gossip Girl, dan raad ik je zeker aan om deze serie te lezen. Heb je deel 1 en 2 al gelezen? Dan kan deel 3 natuurlijk niet uitblijven. Ik kan het mis hebben, maar m’n gevoel zegt dat Torenhoog zich ook wat meer buiten de Toren afspeelt. Dit vond ik erg leuk. Zo hoorde ik regelmatig Central Park en Grand Central voorbij komen. Net als de andere delen is ook dit laatste deel weer enorm spannend. Ik blijf het leuk vinden om te lezen vanuit verschillende personages. Katharine heeft de trilogie naar mijn mening perfect afgesloten. Ik zal deze serie niet snel vergeten!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

dimly

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk