Follow me:

7 YA boeken waar ik naar uitkijk in het najaar

De zomer is voorbij, de strand en zwembad boeken zijn uit en dat betekent dat ik alweer uitkijk naar de boeken die dit najaar gaan uitkomen. Voor mijn gevoel komen er in het najaar altijd heel veel boeken uit. Er zijn dan ook een flink aantal boeken die ik wil lezen. Omdat ik niet alle boeken kan behandelen, heb ik een lijstje gemaakt van zeven boeken (in willekeurige volgorde) waar ik het meeste naar uitkijk.

Wat als dit het is – Becky Albertalli en Adam Silvera (oktober)

Hoewel ik nog geen enkel boek heb gelezen van Adam Silvera, ben ik wel al een groot fan van Becky Albertalli. Uiteraard ken je haar van Love, Simon. Het boek dat afgelopen zomer ook verfilmd is en in de bioscopen te zien was. Becky schrijft op zo’n luchtige en humoristische manier die mij erg aanspreekt. Ondanks dat, weet ze het toch voor elkaar te krijgen een serieus onderwerp de beschrijven. Haar nieuwe boek schreef ze dus samen met Adam Silvera die je wellicht kent van They Both Die at the End.

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?
En wat als het dat wel is?

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

Liefde en Geluk – Jenna Evans Welch (september)

Iets meer dan een jaar geleden, las ik Liefde en Gelato. Het eerste boek van Jenna Evans Welch. In dit boek volgden we Lina die haar zomer doorbracht in Toscane. Maar echt zin in Toscane heeft ze niet. Ze is hier alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze haar vader zou leren kennen. Mijn review van dit boek lees je hier. In het vervolg Liefde en Geluk, volgen we de beste vriendin van Lina, Addie.

Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten
overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.

Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

Tijdbom – Joelle Charbonneau (november)

Het afgelopen jaar heb ik de boeken van Joelle Charbonneau leren kennen. Ik had nog nooit van haar gehoord maar kwam De Test trilogie tegen in de boekhandel. Eenmaal de achterflap gelezen te hebben, trok dit verhaal meteen mijn aandacht. Inmiddels heb ik de eerste twee delen gelezen en wacht deel drie op me in mijn boekenkast. Ik wil meer Joelle! Daarom kijk ik erg uit naar haar nieuwe boek Tijdbom.

Een groepje leerlingen dat vastzit op hun school nadat er een bom is ontploft, moet alles op alles zetten om te overleven én erachter komen wie van hen deze aanslag heeft gepleegd in deze confronterende nieuwe thriller van Joelle Charbonneau.

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

 

Lichtjaren – Kass Morgan (september)

Wie Kass Morgen nog niet kent heeft in ieder geval nog nooit van De 100 gehoord. Deze populaire Netflix serie die oorspronkelijk als boek is uitgekomen, is tegenwoordig niet meer weg te denken. We volgen een groep rebelse jongeren die naar de aarde worden gestuurd om te kijken of er leven mogelijk is. De boekenserie bestaat uit vier boeken, maar de televisieserie begint volgens mij al aan haar zesde seizoen. De schrijfster van de boeken Kass Morgan, komt dit najaar met een nieuwe serie: Lichtjaren.

Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar:
Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.
Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.
Lukt het Vesper, Cormak, Arran en Orelia om een team te worden, hun eerste schooljaar af te maken en het zonnestelsel te redden (of juist te vernietigen)?

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

Wildcard, Warcross #2 – Marie Lu (oktober)

Toen ik vorig jaar Warcross ging lezen, was dit volgens mij mijn eerste sci-fi boek die over virtual reality ging. Er ging een hele nieuwe leeswereld voor me open en ik heb dan ook erg genoten van dit boek. Enige jammere? Ik had hem echt binnen no time uit! En ja, toen werd het wachten op deel twee. In oktober is het eindelijk zo ver!

De Warcross-kampioenschappen kostten Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo’s nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze de enige persoon waar ze altijd tegenop heeft gekeken en waarvan ze altijd heeft gedacht dat hij aan haar kant stond, niet langer meer vertrouwen. 

Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo’s wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat Hideo niet haar enige probleem is: iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet, en Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar al snel blijkt dat Zero niet is wie hij lijkt, en zijn bescherming komt haar duur te staan. 

Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

#4 De Royals, Verlangen – Erin Watt (november)

Het boek waar ik waarschijnlijk het meest naar uit heb gekeken dit jaar is deel vier van De Royals. Ik ontdekte deze serie begin dit jaar en kan met zekerheid zeggen dat het mijn favoriete serie is geworden. De titel geeft het vermoeden dat dit over een koningshuis gaat, maar alles behalve dat! Deze serie gaat over de steenrijke familie Royals (juist) die allemaal geheimen met zich meedragen. In deel vier volgen we een ander personage dan in de eerste drie delen. Namelijk Easton.

Easton Royal heeft het allemaal: hij is aantrekkelijk, rijk en intelligent. Zijn doel in het leven is om zo veel mogelijk lol te hebben. Over de consequenties denkt hij nooit na. Waarom zou hij ook? Tot Hartley Wright zijn makkelijke leventje op de kop zet. Zij is het enige meisje dat nee tegen hem zegt. Ze wil hem niet, hij moet eerst maar eens volwassen worden.

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

Nagelaten – Alexandra Bracken (oktober)

De Darkest Minds veroverde de Nederlandse bioscopen afgelopen zomer en met succes. Dit boek dat verfilmd is, bestaat uit drie delen. Ik heb alleen deel één gelezen, wilde daarna de film zien en vervolgens verder lezen in de serie. Dat is nog steeds het plan. Maar het goede nieuws is dat Karakter Uitgeverij ook haar vierde boek in deze serie gaat uitgeven. Ik moet dus snel doorlezen. 😉

Vijf jaar na de vernietiging van de zogenaamde heropvoedingskampen waarin zij en talloze andere Ps-jongeren opgesloten hebben gezeten, heeft de inmiddels zeventienjarige Suzume ‘Zu’ Kimura de rol van woordvoerster voor de interim-regering op zich genomen. Ze vecht voor de rechten van Psi-jongeren in een maatschappij waar steeds meer vooroordelen heersen en onjuiste informatie rondzwerft. Als ze van een verschrikkelijke daad wordt beschuldigd, moet ze opnieuw vluchten om in leven te blijven.

Zu is vastberaden om haar naam te zuiveren en ze gaat een ongemakkelijk verbond aan met Roman en Priyanka, twee mysterieuze Psi’s die haar kunnen helpen haar onschuld te bewijzen of die haar kunnen verraden voor ze daar de kans toe krijgt. Tijdens hun zoektocht naar veiligheid en antwoorden groeit Zu dichter naar de mensen toe van wie ze weet dat ze niet te vertrouwen zijn.

De toekomst van alle Psi-jongeren staat op het spel en Zu moet haar krachtige stem inzetten tijdens haar strijd tegen degenen die de Psi’s naar de schaduwen willen verbannen, om zo de vrienden te beschermen die ooit haar beschermers waren.

Reserveer dit boek alvast op Bol.com

Dit zijn zeker niet de enige boeken die ik dit najaar ga lezen, maar wel de boeken waar ik het meeste naar uitkijk. Naar welke boeken kijk jij uit en moeten écht op mijn lijstje komen te staan? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd. 🙂

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk