Follow me:

Boekrecensie: Wings of Ebony

Title: Wings of Ebony
Author: J. Elle
Publisher: Simon Schuster
Release date: Januari 2021
Genre: Fantasy
Rating: ★★★★✩ 4.0

Toen ik Wings of Ebony zag langskomen, wist ik meteen dat ik dit boek wilde lezen. Ik kende de auteur niet en de synopsis had ik ook nog niet gezien. De omslag overtuigde me. Maar op deze manier in een boek beginnen, brengt veel onzekerheid mee. Zoals je aan mijn rating al kan zien, vond ik het een goed boek. Wat ik er zo leuk aan vond en waar dit verhaal over gaat, lees je in deze recensie.

Verhaal

Met weinig toch wat van het leven proberen te maken is Rue haar motto. Maar wanneer haar moeder voor de voordeur wordt doodgeschoten, verandert het leven voor haar en haar jongere zus voorgoed. Rue is uit opgehaald door de vader die ze nooit kende, gedwongen haar kleine zusje achter te laten. Hij heeft haar meegesleurd naar Ghizon – een verborgen eiland van magische fraudeurs.

Rue is daar de enige halfgod, half mens, waar leiders koste wat het kost hun magische krachten beschermen. Ellendig en wanhopig om haar zus te zien op de sterfdag van hun moeder, breekt Rue Ghizons heilige ‘Do Not Leave wet en keert terug naar Houston. Eenmaal daar ontdekt ze dat zwarte kinderen worden gedwongen tot misdaad en geweld. En haar zus, Tasha, dreigt slachtoffer te worden van dezelfde de krachten die het leven van hun moeder hebben geëist.

Erger nog, het bewijs stapelt zich op dat de kwaadaardige man uit East Row dezelfde persoon is die Rue in de gaten houdt in Ghizon – een kwaad dat voor niets zal stoppen totdat het alles heeft gestolen van haar en iedereen van wie ze houdt. Rue moet haar ware identiteit omarmen en de volledige macht van haar voorouders gebruiken om haar zusje en familie te redden voordat de goden het platbranden.

Personages

In Wings of Ebony volgen we Rue. Wat meteen al aan het begin van het verhaal duidelijk wordt, is dat Rue badass is. Ze heeft een sterk karakter en deinst voor niets of niemand achteruit. Dit komt ongetwijfeld door haar verleden, waarin ze met eigen ogen heeft moeten toezien hoe haar moeder werd doodgeschoten. Sindsdien is haar hele leven compleet verandert. Terwijl haar zusje achterbleef in Houston, werd Rue door haar vader meegesleurd naar Ghizon, een verborgen eiland. Een vader die ze nooit heeft gekend, naar een wereld met magie die onbekend is zonder vrienden.

Maar Rue is Rue en ze is vastbesloten haar zusje op te zoeken op de sterfdag van haar moeder. Precies één jaar nadat ze uit Houston werd gehaald, zoekt ze haar zusje op. Want Rue weet één ding zeker. Haar zusje zal niet alleen zijn op de sterfdag van hun moeder. Wat ze alleen niet kon voorspellen is dat alles misloopt bij haar bezoek en ze het alleen maar ingewikkelder heeft gemaakt.

Spannend, vol actie en een badass hoofdpersonage.

Schrijfstijl

Wings of Ebony is het debuut van auteur J. Elle. Nu ben ik nog niet zo’n die hard fantasylezer, maar voor zover ik kan oordelen is dit een uitstekend debuut. Dit verhaal valt onder het genre urban fantasy wat betekent dat het een fantasy verhaal is dat zich afspeelt op onze aardse wereld. Dit zijn mijn favoriete fantasyboeken. Waarschijnlijk omdat ik door het herkenbare van onze aardse wereld wat houvast heb bij alle fantasy elementen. Wings of Ebony kent niet echt een introductie. Je valt direct midden in het verhaal waarbij Rue onderweg is naar haar zusje. Naarmate je verder in het verhaal komt, vertelt Rue steeds meer over het verleden en wordt alles met de bladzijde duidelijker. Ondanks dat het allemaal goed te volgen is, zit er best een tempo in het verhaal. Maar op een goede manier.

Conclusie

Wings of Ebony is een fantasyboek waar ik me prima paar dagen mee heb vermaakt. Het verhaal kent twee soort werelden die naast elkaar leven. Maar zodra deze werelden gecombineerd worden, breekt er een soort van hel los. Ondertussen dealt Rue met het grote verlies van haar moeder en het niet kunnen zorgen voor haar zusje. Wat ik jammer vond, was de romance in het verhaal die ik niet echt nodig vond. Bovendien ontstond deze zo snel dat het geheel wat onrealistisch maakte. Er waren wel meer momenten in het boek dat ik het iets wat onrealistisch vond, maar dit stoorde me verder niet. Voor een debuut vind ik het echt een goed boek! Ook een aanrader voor lezers die het interessant vinden om te lezen over #blacklivesmatter.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Share
Previous Post Next Post