Follow me:

Boekrecensie: A Reaper At The Gates

Title: A Reaper At The Gates
Author: Sabaa Tahir
Publisher: Razorbill
Release date: Juni 2018
Genre: YA Fantasy
Rating: ★★★★✩ 4.5

Na het lezen van An Amber in the Ashes en A Torch Against The Night ben ik inmiddels helemaal obsessed met deze spannende serie. Het gebeurt niet vaak dat ik deel na deel achter elkaar door lees, maar Sabaa Tahir wist daar verandering in te brengen. De boeken zitten zo goed in elkaar, waardoor ik te nieuwsgierig ben na hoe het verhaal verder gaat in A Reaper At The Gates. Lees deze recensie vooral niet als je de eerste twee delen nog niet hebt gelezen.

Verhaal

Terwijl Helena vecht tegen Keizer Marcus en de machtshonger van de Commandant, staan de levens van haar zus en alle anderen in het rijk op het spel. Ondertussen proberen Laia en haar broer ver weg van Helena uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen. Nu hij Laia’s armband, een onderdeel van de ster heeft weten te bemachtigen, is hij naarstig op zoek naar de overige delen. Maar in de jacht om hem neer te halen, wordt Laia geconfronteerd met onverwachte bedreigingen van degenen waarvan ze hoopte dat ze haar zouden helpen. Intussen heeft Elias zijn vrijheid opgeofferd om te dienen als Zielenvanger. Hij is dood noch levend. Kost deze keuze hem zijn menselijkheid?

Deze serie zit vol spanning, actie, onverwachte plotwendingen en is ontzettend verslavend!

Personages

In A Reaper At The Gates volgen we opnieuw Laia, Elias en Helena. Wat ik een leuke verandering vond ten opzichte van A Torch Against The Night is dat in dit deel alle personages zich op een andere plek bevinden. Ze zijn allemaal met hun eigen ding bezig en dat maakte het af en toe wel lastig om te volgen. Net als in het vorige deel was ik vooral erg into de verhaallijn van Helena. Ze dient de keizer die inmiddels met haar zusje is getrouwd. Hierdoor heeft hij Helena nog meer in zijn macht. Als ze de keizer niet gehoorzaamt, zal haar zusje ervoor moeten lijden. De verhaallijn die ik het minst leuk vond in dit deel is die van Elias. Door zijn nieuwe rol als zielenvanger, kon ik hem maar moeilijk begrijpen. Bovendien vond ik het jammer dat Laia en Elias daardoor niet meer samen konden zijn.

Schrijfstijl

Ik vind het ontzettend knap dat een auteur een serie zo spannend kan houden. A Reaper At The Gates zit weer vol actie, spanning en plotwendingen die je niet direct ziet aankomen. Na de twee vorige delen heb ik nu echt het idee dat ik Laia, Elias en Helena goed ken en leef ik erg met ze mee. Van het onzekere meisje dat Laia aan het begin van An Amber in The Ashes was, is nu helemaal niets meer te zien. Ze lijkt nergens bang voor te zijn en heeft een innerlijke kracht in zich waar zelfs haar broer van staat te kijken. Het is mooi om te zien hoe zij zich heeft ontwikkeld tot een ware strijder die niet ophoudt tot ze haar doel heeft bereikt. Dit heeft Sabaa heel goed weten te omschrijven zonder dat het ongeloofwaardig wordt.

Conclusie

A Reaper At The Gates is het derde deel in The Amber In The Ashes serie van Sabaa Tahir. Ondanks dat het een derde deel is weet de auteur je als lezer nog steeds meermaals te verrassen met plotwendingen die ik niet zich aankomen. Sky Beyond the Storm is het vierde en tevens laatste deel in de serie. Ik ben uiteraard heel benieuwd hoe alles afloopt, maar merk ook dat ik er helemaal oke mee ben dat dit het laatste deel wordt. Laia, Elias en Helena hebben inmiddels wel genoeg meegemaakt. Ik hoop dan ook dat Sabaa een waardig einde aan deze serie heeft kunnen maken met Sky Beyond the Storm. Want dat verdient An Amber in the Ashes absoluut. Het is één van de beste fantasy series die ik ooit heb gelezen.

A Torch Against The Night

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk