Follow me:

Bookrecensie: Love & Gelato van Jenna Evans Welch

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Titel: Liefde en Gelato
Auteur: Jenna Evans Welch
Uitgeverij: Harlequin YA
Publicatie datum: 5 juli 2016
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Ik wilde dit boek zo graag hebben! En dat terwijl ik nog geen idee had, waar het boek over ging. Ik kocht dit boek puur en alleen om de cover. Want geef toe, die is toch echt geweldig?! Inmiddels weet ik ook waar het boek over gaat, want ik heb hem in een dag uitgelezen. Benieuwd wat ik er van vond?

Het verhaal gaat over een meisje Lina, die haar moeder verliest. Haar moeder wilde graag dat ze haar vader zou leren kennen en daarom vertrekt ze voor de zomer naar Florence in Italië. Lina snapt er niets van, want haar moeder heeft in 16 jaar tijd nooit iets over haar vader gezegd. Ze weet dus ook totaal niet wat ze kan verwachten.

Eenmaal aangekomen in Florence krijgt ze een dagboek in handen, dat haar moeder geschreven heeft in de tijd dat zij zelf in Italië woonde. Op deze manier leert Lina haar moeder beter kennen en beseft ze dat haar moeder, voordat zij werd geboren, ook al een heel leven achter de rug had.

Ik vond dit boek zo geweldig! Het is een heerlijk verhaal om te lezen op vakantie. Of, zoals ik hem heb gelezen, onder een dekentje op de bank wanneer het stormt buiten. Des te meer ga je verlangen naar die heerlijke ijsjes en pizza uit Italië! Ik ben nog nooit in Florence geweest, maar Jenna omschrijft de stad zo goed, dat het voelt alsof ik er wel ben geweest. Ik wil niet teveel verklappen over dit boek, maar ik kan alleen maar zeggen dat het echt de moeite waard is om te lezen. Jenna schrijft op een heerlijke manier. Ik weet zeker dat je dit boek net als mij in een ruk uitleest! En het goede nieuws? In mei 2018 verschijnt het volgende boek ‘Love & Luck’.

Je kunt dit boek in het Engels en Nederlands kopen op Bol.com Ik las dit boek in het Nederlands.

Share
Previous Post Next Post