Follow me:

Boekrecensie: 13 minutes van Sarah Pinborough

Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Titel: 13 minuten
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgeverij: Van Goor
Publicatie datum: 25 augustus 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Ik heb heel veel lovende reviews gelezen over dit boek. Er werd gezegd dat als je van Gossip Girl, Pretty Little Liars en 13 Reasons Why houdt, je dit boek echt moet lezen. Daarom besloot ook ik dit boek te kopen. Hij is best dik, dus ik hoopte echt dat het me zou trekken. Of ik hem ook echt heb uitgelezen, lees je hieronder.

Er is geen woord gelogen over dat dit een boek zou zijn voor de liefhebbers van Gossip Girl, PLL en 13 Reasons Why. Het boek trok me vanaf het begin meteen. Natasha wordt door een man gevonden in het bos in het water. Ze is dood. Of nouja, voor 13 minuten. Eenmaal bijgekomen in het ziekenhuis weet ze dat er iets mis is en dat dit geen ongeluk was. Vastberaden om erachter te komen wat er is gebeurd, zoekt ze contact met haar beste vriendin van vroeger Becca. Maar Becca snapt er niets van, want Tasha kijkt haar al jaren niet meer aan. Toch is ze blij dat Becca weer contact zoekt, en samen proberen ze erachter te komen wat er is gebeurd met Tasha. Want hebben Tasha’s huidige beste vriendinnen er iets mee te maken?

Sarah schrijft enorm fijn. Wat ik leuk vond aan dit boek, is dat je verschillende personages volgt op verschillende manieren. Zo volgen we Tasha vanuit een dagboek dat ze bijhoudt en volgende we beste vriendinnen van Tasha, via smsjes. Het verhaal over Becca volgen we vanuit de derde persoon en dat vond ik op het begin niet zo heel fijn. Ik denk dat ik er meer van hou om vanuit het ik perspectief te lezen. Desalniettemin, wende het snel en heb ik me er daarna niet meer aan geïrriteerd.

Ondanks dat het een dik boek is, heb ik het echt in een ruk uitgelezen. Het is zo spannend! En telkens als je denkt dat je weet wat er is gebeurd, zorgt Sarah er voor dat het toch weer allemaal anders in elkaar zit met een verrassend eindplot!

Ik las dit boek in het Nederlands, maar hij is ook verkrijgbaar in het Engels op Bol.com

Share
Previous Post Next Post