Follow me:
2017

Mijn favoriete boeken van 2017

De laatste dag van 2017 is aangebroken en daarom leek het me leuk om terug te blikken op de boeken die ik dit jaar heb gelezen. Dat waren er een heleboel kan ik je vertellen. Ik ben eigenlijk pas in augustus begonnen met lezen. Maar in die periode tot aan het einde van dit jaar heb ik maar liefst 53 boeken gelezen. Benieuwd naar m’n favorieten? 

De Royals

Titel: De Royals (#1 Verleiding en #2 Verraad)
Auteur: Erin Watt
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein
Publicatie datum: mei 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★
Let op! Vanaf 16 jaar. Bevat seksscènes.

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Voordat ik dit boek las, heb ik maandenlang gedacht dat deze serie over het Koningshuis ging. Ja echt, zo sullig. Waarom ik dit dacht en wat ik van deze twee boeken vond, lees je in deze review. Maar ik kan voorop stellen dat deze serie by far één van m’n favorieten is van 2017. Een aanrader als je van Gossip Girl houdt, want ook deze serie draait om macht en geld. Deel drie Geheimen komt in maart 2018 uit.

13 minuten

Titel: 13 minuten
Auteur: Sarah Pinborough
Uitgeverij: Van Goor
Publicatie datum: 25 augustus 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Ik heb heel veel lovende reviews gelezen over dit boek. Er werd gezegd dat als je van Gossip Girl, Pretty Little Liars en 13 Reasons Why houdt, je dit boek echt moet lezen. Daarom besloot ook ik dit boek te kopen. Ondanks dat het best een dik boek is, las ik hem in een dag uit. Echt een heel tof en spannend verhaal. Je wil gewoon weten wat er met Natasha is gebeurd. Een uitgebreide review (zonder spoilers uiteraard) lees je hier.

To All The Boys I’d Loved Before

Titel: To All The Boys I’d Loved Before (#1 t/m #3)
Auteur: Jenny Han
Uitgeverij: Moon
Publicatie datum: 2016
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Als je op zoek bent naar een verhaal met een overload aan schattigheid, dan is deze serie een dikke aanrader. Ik vond het heerlijk om een kijkje te nemen in het leven van Lara Jean. En deze boeken lees je echt zo uit. Ik vind het nog steeds jammer dat er geen vierde boek komt!

If There’s No Tomorrow

Titel: If There’s No Tomorrow
Auteur: Jeniffer L. Armentrout
Uitgeverij: Harlequin Teen
Publicatie datum: 5 september 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Lena Wise is always looking forward to tomorrow, especially at the start of her senior year. She’s ready to pack in as much friend time as possible, to finish college applications and to maybe let her childhood best friend Sebastian know how she really feels about him. For Lena, the upcoming year is going to be epic—one of opportunities and chances. Until one choice, one moment, destroys everything. Now Lena isn’t looking forward to tomorrow. Not when friend time may never be the same. Not when college applications feel all but impossible. Not when Sebastian might never forgive her for what happened. For what she let happen..

Wat ik zo mooi vond aan dit boek, is dat Jeniffer een onderwerp bespreekt waar je niet heel vaak over leest. Er is veel geschreven over dronken achter het stuur gaan zitten, maar ook als bijrijder heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Jeniffer laat je dat in dit verhaal maar al te goed beseffen. Ondanks dat het al een tijdje geleden is dat ik dit boek las, denk ik er nog regelmatig aan. Een uitgebreide review vind je hier.

Warcross

Titel: Warcross
Auteur: Marie Lu
Uitgeverij: Best of YA
Publicatie datum: 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig…

Dit jaar heb ik het genre sci-fi ontdekt. Ik las voornamelijk contemporary boeken. Niets mis mee natuurlijk, maar ik wilde graag een nieuw genre uitproberen. Inmiddels ben ik helemaal verliefd op sci-fi boeken (en films). Eén van de sci-fi boeken die ik dit jaar las was Warcross. Het idee van een virtualrealitygame sprak me wel aan. Ook dit boek heb ik met veel plezier gelezen. Het begin vond ik wat lastig, omdat ik het spel probeerde te begrijpen. Laat je daar vooral niet door afschrikken. Naarmate het verhaal vordert, ga je het vanzelf snappen!

Zoals je wellicht al had opgemerkt, heb ik al deze boeken vijf sterren gegeven. Maar dit waren niet de enige boeken die ik dit jaar beoordeelde met vijf sterren. Toch wilde ik dit lijstje beperken tot vijf boeken. Dit zijn niet persé mijn vijf favorieten binnen alle boeken die ik met vijf sterren heb beoordeeld. Maar dit zijn wel de vijf boeken waarvan ik heel erg hoop dat jij ze ook gaat lezen in 2018. Benieuwd welke boeken ik nog meer vijf sterren heb gegeven? Kijk dan vooral op m’n Goodreads pagina. Leuk als je me daar ook gaat volgen! Dan kun je precies zien welke boek ik op het moment lees en hoe ik ze beoordeel.

Als laatste wil ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling wensen. Ik hoop dat jullie leesjaar ook top is geweest. Ik kijk uit naar alle boeken die in 2018 uit gaan komen. Er zullen weer heel veel toffe boeken worden uitgegeven. Daarover later meer. Voor nu, geniet van Oudejaarsavond!

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk