Follow me:

Boekrecensie Voor ik je loslaat

Titel: Voor ik je loslaat
Auteur: Marieke Nijkamp
Uitgeverij: Harper Collins
Publicatie datum: november 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★✩

Vanaf het moment dat ik het eerste boek van Marieke Nijkamp had uitgelezen, keek ik al uit naar haar tweede boek. Haar eerste boek 54 minuten, heeft namelijk heel de wereld veroverd. Was haar tweede boek ‘Voor ik je loslaat’ net zo goed?

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken. Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen – drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt. Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

Well, this was an intensive ride guys.. Voor ik je loslaat begint heel mysterieus. Ik had meteen overal heel veel vraagtekens bij. Want huh, heh wat?! Echt waar, zo begon ik het boek. Je wordt vanaf pagina één het verhaal ingetrokken en komt er niet meer uit tot aan de laatste pagina!

Vlotte schrijfstijl

De hoofdstukken in dit boek zijn lekker kort en bestaan uit 3 tot 5 pagina’s. Ik vind dit persoonlijk altijd erg fijn lezen. Marieke heeft een vlotte en duidelijke schrijfstijl. Daardoor is dit boek denk ik voor vele leeftijden geschikt. Al moet ik zeggen dat ik het verhaal best een beetje creepy vond. Zeker op het begin. Misschien moet je het boek dan maar niet lezen als je op een winterse avond alleen thuis bent. 😉

Leuke setting

Wat ik het allerleukste aan dit boek vond, was de locatie waar het verhaal zich afspeelt. De schrijfster heeft het dorp Lost Creek met haar dorpelingen neergezet op een zeer mysterieuze manier. Dit vond ik zo ontzettend tof en creepy tegelijkertijd!

Hoewel er weinig verrassends gebeurd in het verhaal, heeft het me aandacht toch weten vast te houden. Zo erg zelfs, dat ik hem in een dag heb uitgelezen. Kyra kampt met een bipolaire stoornis. Wat dit precies inhoudt wordt in het boek steeds beter duidelijk. En hoewel het een lastige stoornis is voor jezelf en je omgeving, proberen zowel Kyra als Corey er mee te leven. Het is mooi om te zien hoe hecht hun vriendschap is.

Conclusie

Voor ik je loslaat is een griezelig en psychologisch geschreven boek dat heerlijk leest tijdens de koude winterse dagen. Marieke heeft dit verhaal op een unieke wijze geschreven. De sfeer van het boek en het mysterieuze van het verhaal hebben ervoor gezorgd dat ik dit boek beoordeeld heb met vier sterren!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk