Follow me:
kerst

5x boeken die leuk zijn om te lezen in de Kerstvakantie

Het is alweer december! Wat is het jaar snel voorbij gegaan. Sinterklaas is inmiddels alweer terug naar Spanje en dat betekent dat we ons alweer helemaal in de Kerstsferen begeven! Ik ben eigelijk helemaal geen fan van Kerst. Maar daar is dit jaar flink verandering in gekomen. Dit jaar ben ik all over Christmas. De pret kan niet vroeg genoeg beginnen en daarom deel ik vandaag 5 boeken die je perfect kunt lezen in de Kerstvakantie!

Helaas is de tijd dat ik twee weken Kerstvakantie had alweer een aantal jaren geleden. Sinds ik afgestudeerd ben, heb ik eigenlijk nooit meer twee weken vrij genomen rond de Kerst. Maar toen ik nog naar school ging, kon ik altijd ultiem genieten van de Kerstvakantie. Heerlijk met een kleedje en een kaars aan bij de Kerstboom met een stapel boeken.Wat wil je nog meer?

Let it Snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Miracle

Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens op, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen, drie verhalen geschreven door drie verschillende auteurs!

De Kerst kon voor mij niet vroeg genoeg beginnen en daarom heb ik dit boek stiekem al gelezen toen Sinterklaas nog in het land was. Ik vond met name het eerste verhaal geschreven door Maureen Johnson erg leuk. Ik ben nu helemaal fan van de Flobie Kerstdorpen!

Je kunt Let it Snow op Bol.com al voor €10,- bestellen.

 

Wonderland van o.a. Jennefer Mellink

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestseller ‘Let it snow’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

Dit boek is pas nét uit en heb ik dus helaas ook nog niet gelezen. Hij staat wel bovenaan mijn TBR want dit klinkt echt fantastisch. Ik vind het erg leuk dat dit boek is geschreven door Nederlandse en Belgische schrijvers en dat de verschillende YA genres voorbij komen. Er is dus echt aan iedereen gedacht!

Iets duurder, maar ook dit boek is verkrijgbaar op Bol.com voor €17,95.

..and a Happy New Year van Holly Bourne

Oke ik speel een beetje vals, want dit boek maakt deel uit van een reeks genaamd Spinter Club. Deze serie focust zich op belangrijke onderwerpen als mentale ziektes. Evie, het hoofdpersonage in het eerste boek lijdt aan OCD en een gegeneraliseerde angststoornis. Ze werd er moe van om altijd als het gekke meisje te worden aangezien op Highschool. Daarom is ze vastbesloten om een zo normaal mogelijk leven te lijden op college en verbergt ze haar ziekte voor haar nieuwe vriendinnen Amber en Lottie.

..And a Happy New Year is het laatste deel in deze serie. Evie, Amber en Lottie zijn op een New Year party om nooit te vergeten. Voor de eerste keer sinds college, zijn de drie vriendinnen na een lange periode weer samen. Tijd voor heel veel gezelligheid want Spinster Club forever toch? Maar al gauw blijkt dat ze alledrie geheimen hebben voor elkaar.

Ondanks dat dit boek onderdeel is van een serie, kun je het boek ook prima los lezen. Het is een dun boekje. Perfect voor oudjaarsdag!

Wacht niet te lang met bestellen, want de levertijd voor dit boek is ruim een week. Bestel het boek direct op Bol.com

The Chaos of Standing Still van Jessica Brody

Dit boek speelt zich ook af rond oudejaarsavond. Terwijl Ryn dealt met het verlies van haar beste vriendin, komt ze ook nog eens vast te zitten op het vliegveld van Denver op Oudejaarsavond. Des te meer tijd heeft ze om na te denken over het ongelezen berichtje die op haar telefoon staat. Het berichtje dat er al een jaar staat. Het is namelijk het laatste bericht dat haar beste vriendin heeft gestuurd, voordat ze dood ging. Maar Ryn durft het bericht niet te lezen. Dan ontmoet ze Xander op het vliegveld met wie ze per ongeluk van telefoon wisselt..

Dit boek is verkrijgbaar via de website van Donner voor 19,95.

My true love gave to me o.a. van Stephanie Perkins

Wat is het toch fijn dat er rond de Kerst zoveel boeken met gebundelde verhalen te koop zijn! My true love gave to me bevat een geweldige collectie romantische verhalen die allemaal plaatsvinden tijdens de feestdagen. Dit boek is geschreven door een indrukwekkende lijst met schrijvers, waaronder Rainbow Rowell (Fangirl), Jenny Han (To All The Boys I’d Loved Before), Gayle Forman (If I Stay) en Stephanie Perkins (Anna & De French Kiss). Alleen daarom al de moeite waard om te kopen!

Bestel hem nu op Bol.com voor €8,60!

 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met een aantal nieuwe boeken voor rond de feestdagen. Heb je zelf nog andere tips, laat het me dan vooral weten in de comments!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk