Follow me:

Boekreview: 10 Blind Dates

Title: 10 Blind Dates
Author: Ashley Elston
Publisher: Best of YA
Release date: Oktober 2019
Genre: YA Contemporary
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Toen ik 10 Blind Dates voorbij zag komen op Booktube werd mijn interesse direct gewekt door de cover. Dit moet wel een heerlijke contemporary zijn. Het werd nog leuker, toen niet lang daarna bekend werd dat uitgeverij Best of YA dit boek zou gaan vertalen in het Nederlands. Afgelopen maand viel hij op de deurmat en ik ben er dan ook direct in begonnen. Wordt dit hét kerstboek van 2019? Je leest het in deze recensie.

Verhaal

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…

Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Personages

In 10 Blind Dates volgen we Sophie. Sophie is een personage waar veel lezers zich mee zullen kunnen identificeren. Ze is lief, grappig en aardig. Maar niet alleen Sophie is leuk. Ook haar hele familie geeft je een lach op je gezicht tijdens het lezen. Omdat Sophie haar ouders bij haar zus zijn, spendeert Sophie de kerstvakantie bij haar oma. Ze is een echte hippe oma met een eigen bloemenwinkel en houdt heel erg van bakken. Het ruikt dan ook altijd heerlijk in huis.

Ook de relatie die Sophie met haar zus Margot heeft is leuk om te volgen. Hoewel de twee dus niet bij elkaar zijn tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap van Margot, houden ze veel contact via de telefoon.

Schrijfstijl

10 Blind dates is geschrevend oor Ashley Elston. Ik kende haar nog niet, maar word heel blij van haar schrijfstijl. Bovendien verdient ze naar mijn mening veel credits voor het creëren van zoveel unieke karakters binnen één familie. Het boek bevat veel grappige situaties die je als lezer vermaken. Ik bedoel: wie zit er nou te wachten op een familie die blind dates voor je regelt?! We lezen vanuit Sophie, maar leren in 10 Blind Dates heel veel andere familieleden kennen. Dit blijft wel wat oppervlakkig, wat ik persoonlijk jammer vind. Toch begrijp ik het wel en is het voor een kerstverhaal als deze ook helemaal prima zo.

10 Blind Dates is hét perfecte boek voor deze kerst vol liefde, humor en familie.

Conclusie

Ben je een kerstliefhebber en ga je altijd heel goed op de Hallmark kerstfilms? Dan moet je 10 Blind Dates absoluut toevoegen aan je kerst tbr dit jaar. Dit verhaal bevat alle elementen die je zoekt in een kerstverhaal: liefde, familie en humor. Verwacht geen extreem goed plot of diep uitgewerkte personages. Maar eerlijk? Dat past ook helemaal niet bij een luchtig kerstboek. En mocht je dan van plan zijn dit boek te lezen, doe dit dan op een lekkere koude winterse dag op de bank onder een dekentje, met warme chocolademelk of thee!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

10 Blind Dates

Share
Previous Post Next Post