Follow me:

Nu in de bioscoop: Last Christmas

Hoewel Sinterklaas nog in het land is, zit ik al helemaal in de Kerstsferen. Sinds vorig jaar kan het me allemaal niet vroeg genoeg beginnen. Mijn kerstboom staat dan ook al heerlijk te shinen in huis en de kerstfilms op Netflix staan ook hoog op mijn to do lijst. Dit jaar draait er ook een nieuwe kerstfilm in de bioscoop: Last Christmas. De trailer zag er zo leuk uit, dat ik er meteen naartoe ben geweest zodra hij uitkwam.

Verhaal

De ietswat egocentrische Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Hij laat Kate inzien dat er meer is in het leven. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren en een beetje ‘faith’ hebben..

Hoofdrollen

De keuze van acteurs en actrices kan je film maken of breken. Bij Last Christmas lijkt het halve werk al gedaan door de cast met niet de minste namen. Met acteurs als Emilia Clarke (Games of Thrones en Me Before You), Emma Thompson (Love Actually) en Henry Golding (Crazy Rich Asians) beloofde deze film veel goeds. Thompson was (mede)verantwoordelijk voor het verhaal en het scenario. Emilia en Henry die de hoofdrollen op hun naam mogen schrijven hebben een prachtige chemie. Bovendien ben ik groot fan van Emilia Clarke. Ze is ontzettend grappig in deze film en ik heb dan ook regelmatig flink moeten lachen.

Conclusie

Hoewel kerstfilms vaak heel zoetsappig, is Last Christmas verrassend genoeg veel meer dan alleen maar een suikerspin verhaal. De film had een diepere lading en was een mix van romantische  komedie en drama. De ontknoping zag ik totaal niet aankomen waardoor ik de film precies heb kunnen beleven zoals de makers bedoelt hadden. Muziek van George Michael en Wham! is prominent aanwezig. Uiteraard bevat Last Christmas ook de nodige clichés zoals vrijwel elke kerstfilm. Maar naar mijn mening is dat perfect in balans met de nodige drama, feelgood en humor!

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.5 sterren

Share
Previous Post Next Post