Follow me:

Boekreview: Someone we know

Title: Someone we know
Author: Shari Lapena
Publisher: Transworld
Release date: Juli 2019
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.0

Een tijdje terug ontdekte ik een voor mij nog onbekende thrillerauteur Shari Lapena. Dankzij An Unwanted Guest leerde ik haar boeken kennen, wat heel verrassend uitpakte. Ze schrijft thrillers met een hoog ‘wie heeft het gedaan’ gehalte met een moderne twist. Afgelopen zomer kwam haar nieuwe boek Someone we know uit. Na een aantal goede recensies gezien te hebben op Booktube en mijn goede ervaring met haar eerder verschenen boek, besloot ik hem te lezen.

Verhaal

In een rustige, groene buitenwijk in de staat New York sluipt een tiener huizen binnen. Niet alleen in huizen, maar ook in computers van de eigenaars. Wie is hij? En wat zou hij hebben ontdekt? Nadat twee anonieme brieven bij de slachtoffers zijn aangekomen begint het speculeren en het gefluister. Maar wanneer een vrouw in de straat vermoord wordt aangetroffen bereikt de spanning echt een hoogtepunt. Wie heeft haar vermoord? Wie weet er meer dan ze vertellen? En hoe ver zullen al deze aardige mensen gaan om hun eigen geheimen te beschermen?

Personages

In Someone we know begint alles bij Robert Pierce die zijn vrouw Amanda opgeeft als vermist nadat ze niet terug is gekomen van een weekendje weg met een vriendin. Eerst denkt iedereen dat Amanda haar man heeft verlaten maar dan wordt haar auto gevonden in een meer met Amanda’s lichaam in de kofferbak.

Ondertussen hoort Olivia het nieuws aan, net als alle andere buurtbewoners. Maar Olivia is ook afgeleid door haar eigen problemen. Ze is er namelijk net achter gekomen dat haar zoon Raleigh inbreekt in huizen in de buurt. Hij beweert dat hij nooit spullen meeneemt en dat er nooit iemand thuis was. Olivia voelt zich schuldig voor de slachtoffers en besluit anoniem excuusbrieven te sturen naar de gedupeerde. Tot haar grote schrik blijkt ook Robert Pierce zijn huis daarbij te horen. Het huis dat nu dus ook vol zit met vingerafdrukken van haar zoon tijdens het onderzoek naar de dood van Amanda. Maar wat ze vinden is nog schokkender dan iedereen had verwacht. Er blijkt veel meer aan de hand te zijn in dit rustige stadje dan iedereen had kunnen voorspellen..

Er zijn veel personages die we volgen in dit boek, maar ze zijn allemaal erg fascinerend en gemakkelijk te onthouden. Dit komt vooral door de schandalen en vuile was die ze allemaal proberen te verbergen maar gedurende het verhaal steeds meer aan het licht komen.

Dit boek wordt een verslaving waardoor je niet meer wilt stoppen met lezen.

Schrijfstijl

Wat een waanzinnig verslavend boek is Someone we know. Het zit vol mysterie en spanning. Shari Lapena weet precies hoe ze onder je huid moet kruipen, waardoor je ook gaat nadenken welk soort geheimen je buren kunnen verbergen. Maar ze is ook een expert in het op je zenuwen werken bij het te weten komen wie het heeft gedaan. Want serieus, wie wordt er niet gek bij het idee dat er een vreemdeling door je huis snuffelt terwijl je weg bent?! Dit boek wordt een verslaving waardoor je niet meer wilt stoppen met lezen. En door de vlot geschreven korte hoofdstukken wordt het je als lezer nog gemakkelijker gemaakt.

Someone we know leest als een sappige soap weg. Dit boek heeft alles wat ik hoop terug te vinden in een goed mysterie verhaal. 

Conclusie

Someone we know leest als een sappige soap weg. Dit boek heeft alles wat ik hoop terug te vinden in een goed mysterie verhaal. Onverwachte wendingen, plotontwikkelingen en aanwijzingen die me gedurende het hele verhaal aan het gissen hielden. Ik werd echt van links naar rechts gegooid in mijn verdenkingen. Heerlijk! Het verhaal heeft een snel tempo waardoor je er ook zo doorheen vliegt. Het deed me af en toe een beetje denken aan Big Little Lies. Als je van who done it verhalen houdt, dan is dit een pareltje voor op je tbr!

Als je van who done it verhalen houdt, dan is dit een pareltje voor op je tbr!

Someone we know

 

Share
Previous Post Next Post