Follow me:

Boekaankondiging: Lief meisje, Kwaad bloed

Weten jullie nog dat boek Moordgids voor lieve meisjes? De YA mystery thriller van Holly Jackson waar ik zo enthousiast over was? Het was de grootste verrassing van dit jaar en het beste boek dat ik tot nu toe las in 2020. Ik weet dat veel van de mensen die dit artikel nu lezen, dit boek ook al hebben gelezen en er net zo enthousiast over zijn als ik. Voor die mensen heb ik goed nieuws!

Ik mag namelijk als allereerste bekend maken, dat het vervolg op Moordgids voor lieve meisjes ook vertaald gaat worden door Uitgeverij Volt! Het boek gaat Lief meisje, Kwaad bloed heten en zal in het voorjaar van 2021 verschijnen. En ik kan jullie vertellen dat je dit boek echt wilt lezen. Ik las hem eerder dit jaar al en vond hem stiekem nog beter dan Moordgids voor lieve meisjes

Verhaal

Pip is in Good Girls, Bad Blood geen detective meer. Met de hulp van Ravi heeft ze een podcast gelanceerd over de case die ze vorig jaar samen hebben opgelost. De postcast ging al snel viral maar Pip is vastbesloten om haar detectivedagen achter zich te laten. Totdat iemand die ze kent spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Jamie Reynolds is vermist, maar de politie kan en wil niets doen. Als zij het niet doen, dan doet Pip het wel. Het verschil met de vorige keer? Nu luistert iedereen mee via haar podcast. Maar zal ze Jamie op tijd vinden voordat het te laat is?

Auteur

Door mijn enthousiasme over haar boeken, ben ik de auteur zelf ook gaan volgen op Instagram. Holly Jackson begon al op vroege leeftijd met schrijven en voltooide haar eerste roman op haar vijftiende. Tegenwoordig woont ze in Londen, waar ze zich naast lezen en schrijven bezighoudt met true crime-documentaires zodat ze kan doen alsof ze een detective is. Met Moordgids voor lieve meisjes brak ze pas echt door. Haar boeken zijn zowel in het Spaans, Roemeens, Frans,  Pools en nu dus ook in het Nederlands vertaald. 

Boekentip

Mocht je Moordgids voor lieve meisjes nog niet hebben gelezen, dan is dit het perfecte moment. Zo ben je ruim op tijd klaar voor wanneer het vervolg Lief meisje, Kwaad Bloed zal verschijnen. hoewel het geen must is om het eerste deel te hebben gelezen, is het wel aan te raden. Zo leer je het hoofdpersonage in het eerste boek goed kennen en wordt er in het tweede deel hier en daar wel nog verwezen naar Moordgids voor lieve meisjes. Mocht je nieuwsgierig zijn, ik heb van beide boeken een recensie geschreven die je hier kunt lezen: Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, Kwaad Bloed

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk