Follow me:

8x boekentips op Kobo plus

Je hebt er wellicht al eens over gehoord. Op m’n blog, of misschien wel vrienden en/of familie die het al gebruiken. Of misschien gebruik je het al wel zelf. Ik heb het over het e-book abonnement van Bol.com en Kobo: Kobo Plus. Met Kobo Plus lees je iedere maand onbeperkt boeken voor een vast bedrag van €9,99. Ik gebruik dit abonnement al jaren en ben er zeer tevreden over. Maar inmiddels staan er zoveel boeken op, dat ik me kan voorstellen dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Daarom deel ik acht boekentips met je die te lezen zijn via Kobo plus.

Zilveren Vleugels – Camilla Läckberg

Zilveren Vleugels is het vervolg op de psychologische thriller Gouden kooi (die tevens ook te lezen is met Kobo plus). Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

>> Lees Zilveren vleugels via Kobo plus
>> Recensie Zilveren Vleugels

Weddingplanner – Marijke Vos

Een Nederlandstalige feelgood auteur die ik dit jaar helemaal heb ontdekt is Marijke Vos. De Weddingplanner is een reeks van negen korte verhalen. Als Tessa in De Weddingplanner onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

>> Lees De Wedddingplanner via Kobo plus
>> Recensie De Weddingplanner

De Waarheid – Colleen Hoover

Colleen Hoover is een kei in het schrijven van prachtige emotionele verhalen, maar met De Waarheid slaat ze een andere weg in. Dit is haar allereerste thriller en wat mij betreft een goede tip. De Waarheid gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

>> Lees De Waarheid via Kobo plus
>> Recensie De Waarheid

You – Caroline Kepnes

Heb jij ook zo genoten van de Netflix-serie YOU? En kan je ook niet wachten tot het derde seizoen komt? Om het wachten wat verdraaglijker te maken, zou je het gelijknamige boek kunnen lezen waar de serie op is gebaseerd. Een hele goede tip! En voor wie het verhaal nog niet kent: Als een adembenemende vrouw Joes boekwinkel op Manhattan binnenloopt, weet hij het zeker: hij wil haar. Guinevere is perfect: mooi, stoer, slim en supersexy. En ze hebben ook meteen een leuk gesprek. Joe raakt totaal geobsedeerd: hij bespiedt haar, wil alles over haar weten, wil haar lichaam bezitten en haar gedachten beheersen. Joe gaat tot het uiterste om zijn verlangens werkelijkheid te maken. Hij hackt haar smartphone, leest al haar berichten en e-mails en komt zo achter haar diepste geheimen. En haar geheimen en obsessies zijn heftig en pijnlijk. Is Guinevere wel zo perfect als Joe zou willen? En is Joe wel zo voorkomend als Guinevere denkt?

>> Lees YOU via Kobo plus

Schaduwjagersserie – Cassandra Clare

Een serie die ik ook helemaal heb ontdekt dit jaar is de Schaduwjagersserie van Cassandra Clare. Met deze serie kan je wel eventjes vooruit aangezien de serie uit allerlei losse series bestaat en alles via Kobo Plus te lezen is. Kronieken van de Onderwereld is de eerste serie, waarvan Stad van Beenderen het eerste deel is. De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

>> Lees Stad van Beenderen via Kobo plus

Anna K – Jenny Lee

Liefhebbers van Gossip Girl kunnen hun geluk niet op. Anna K staat namelijk ook op Kobo Plus. Anna K is gebaseerd op het oorspronkelijke Anna Karenina. Het is een mix van Crazy Rich Asians en Gossip Girl. Anna K. is zeventien jaar oud en staat aan de top van de Manhattan en Greenwich society (alhoewel haar paarden en honden toch op nummer 1 staan). Alexander W. is haar perfecte, ietwat saaie vriendje, en haar bedwingende Koreaans-Amerikaanse vader is haar hele leven al trots op haar geweest. Ze lijkt het dus allemaal perfect voor elkaar te hebben. Terwijl haar vrienden het moeilijk hebben met hun alledaagse tienerlevens, lijkt Anna er altijd boven te staan. Totdat ze ‘graaf’ Alexia Vronsky op Grand Central ontmoet. Hij is een beruchte playboy die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en alleen voor zijn eigen plezier lijkt te leven. Op papier is hij het tegenovergestelde van Anna. Maar vanaf hun ontmoeting wordt alles anders…

>> Lees Anna K via Kobo plus
>> Recensie Anna K

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Duizend stukjes van jou is hete eerste deel in de Vuurvogel trilogie. Ik weet nog dat ik deze serie kocht vanwege de prachtige omslagen. Maar nu ik de serie heb gelezen, kan ik je ook vertellen dat de inhoud net zo mooi is. De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan… In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

>> Lees Duizend stukjes van jou via Kobo plus

Begin Again – Mona Kasten

Liefhebber van After van Anna Todd? Dan is de Begin Again serie van Mona Kasten zeker een aanrader. Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel. Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

>> Lees Begin Again via Kobo plus
>> Recensie Begin Again

Dit waren ze, mijn acht boekentips van aanraders op Kobo plus. Vorig jaar deelde ik ook al een lijstje met Kobo plus boekentips. Die kun je hier vinden. Ben je op zoek naar Young Adult boekentips op Kobo plus? Die vind je hier.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk