Follow me:

Boekrecensie: Zilveren Vleugels

Title: Zilveren Vleugels
Author: Camilla Läckberg
Publisher: The House of Books
Release date: Mei 2020
Genre: Thriller
Rating: ★★★✩✩ 3.0

Zilveren Vleugels is het spannende vervolg op Gouden Kooi van Camilla Läckberg dat vorig jaar verscheen. Een boek met een ijzersterk vrouwelijk hoofdpersonage waar ik erg van heb genoten. Ik keek dan ook al een lange tijd uit naar het vervolg. Benieuwd of Zilveren Vleugels net zo goed is als het eerste deel?

Verhaal

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Personages

Net als in het eerste deel, volgen we in Zilveren Vleugels Faye. Na een zeer groot familiedrama krabbelt Faye er net weer een beetje bovenop. Ze was getrouwd met een man die haar zowel geestelijk als lichamelijk mishandelde, maar dat ligt nu allemaal achter haar. Al deze gebeurtenissen hebben haar gemaakt tot wie ze nu is: één van de rijkste zakenvrouwen van Zweden. Het lijkt erop dat Faye alle touwtjes in handen heeft tot ze ontdekt dat iemand stapsgewijs aandelen aan het opkomen is van haar bedrijf Revenge. De vraag is alleen wie. Faye heeft immers genoeg vijanden gemaakt in de loop der jaren. Haar ex-man kan het in ieder geval niet zijn, want hij zit achter slot en grendel wegens veroordeling van de moord op hun dochtertje. Toch?

Hoewel dit vervolg weer een spannende thriller is en je als lezer met Faye mee onderzoekt wie haar aandelen in het bedrijf opkoopt, is dit niet het belangrijkste element in Zilveren Vleugels. Het draait veel meer om Faye als persoon en de ontwikkeling die zij meemaakt. Ondanks dat ze een ijzersterke zakenvrouw is, heeft ook Faye zo haar zwaktes.

Spannend en meeslepend. Een pageturner die je niet weg wilt leggen! 

Schrijfstijl

In dit verhaal kom je er als lezer achter waar die beide kanten van Faye vandaan komen. Dit doet de auteur door af te wisselen van heden naar het verleden. Faye heeft op z’n zachtst gezegd niet zo’n prettige jeugd gehad en in de flashbacks die we lezen, maken we die in detail mee. Hoewel dit boek me niet op het puntje van m’n stoel liet zitten, weet Camilla wel een spanning te creëren die onder je huid gaat zitten. Faye weet dat er iets staat te gebeuren en als lezer voel je die spanning ook.

Camilla weet met Zilveren Vleugels opnieuw een spanningsboog te creëren waardoor je als lezer voelt dat er iets staat te gebeuren.

Conclusie

Ik heb heel erg uitgekeken naar Zilveren Vleugels nadat ik vorig jaar Gouden Kooi had uitgelezen. Het feministische randje die Camilla in het eerste deel opzocht vond ik erg goed uitgewerkt. Dat is in Zilveren Vleugels niet anders aangezien Faye samen met een aantal andere vrouwen op wraak uit is. Je leert Faye veel beter kennen en door haar verleden begrijp je ook beter waarom ze bepaalde dingen doet. Wel vond ik het verhaal voorspelbaar wat ik erg jammer vond. Normaal heb ik niet zo snel door wat er te gebeuren staat, maar bij dit boek had ik dat helaas regelmatig. Ondanks dat zit er wederom een fijne spanningsboog in Zilveren Vleugels waardoor je weet dat er iets te gebeuren staat. Ik heb me vorig jaar laten vertellen dat dit een tweeluik zou worden, maar als je Zilveren Vleugels hebt gelezen, krijg je toch het vermoeden dat er nog een derde deel aan zit te komen. Er is immers nog één iemand op wie Faye wraak moet nemen..

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Heerlijk duurt het langstBenieuwd naar mijn recensie van het eerste deel Gouden Kooi? Die kun je hier lezen.

Share
Previous Post Next Post