Follow me:

Boekrecensie: Bijna Echt

Title: Bijna Echt
Author: Lisa van Campenhout
Publisher: Blossombooks
Release date: Juni 2020
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.5

Heel onverwachts ontving ik onlangs Bijna Echt geschreven door Lisa van Campenhout. Ik wist wel dat Blossom Books dit boek ging uitgeven, maar om eerlijk te zijn had ik me nog niet zo verdiept in het verhaal. Des te leuker vond ik het om dit boek zonder verwachtingen, te gaan lezen! Waar het boek over gaat en wat ik er uiteindelijk van vond, lees je in dit artikel.

Verhaal

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.
Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Personages

In Bijna Echt volgen we Brenda uit Hilversum, die niet happy met haar leven is. Ze heeft niet echt het idee dat ze erbij hoort, terwijl ze heel veel moeite doet. Na een zoveelste ramp, besluit ze het roer om te gooien en een ware transformatie te begaan. Brenda? Die bestaat niet meer. Aurélie is haar nieuwe naam en ze is net vanuit Parijs naar Amsterdam verhuisd. Ze is vastbesloten om ervoor te zorgen dat niemand meer om haar heen kan. Over een tijdje weet iedereen wie Aurélie uit Parijs is. En ze gaat heel ver om dat doel te bereiken. Zo zorgt ze er al heel snel voor dat ze bevriend raakt met bekende influencers die regelmatig worden uitgenodigd voor feestjes en openingen. The place to be, denkt Aurélie, om naam te maken.

Het grappige is dat Aurélie alles bij elkaar liegt om er maar bij te kunnen horen. Je weet dat dit niet goed is en toch leef je als lezer een beetje met haar mee. Ondanks dat je niet achter haar keuzes staat. Want geloof me, ze gaat ver, heel ver om haar doel te bereiken..

Wat een fantastisch pakkend geschreven verhaal.

Schrijfstijl

Lisa van Campenhout is een Nederlandstalige auteur. Haar boek Bijna Echt is, als ik het goed heb, haar eerste uitgegeven boek. En wat voor een?! Lisa weet heel pakkend te schrijven en zorgt ervoor dat het verhaal verfrissend blijft. Het verhaal bevat ook een klein mysterie die je als lezer probeert op te lossen. Een beetje vergelijkbaar met het ontmaskeren van Gossip Girl in de gelijknamige serie. Het verhaal is geschreven vanuit Brenda die haar verhaal doet aan een nog onbekend persoon. Eerst dacht ik, dat ze haar verhaal aan jou als lezer doet, maar later ben ik daar toch over gaan twijfelen. Pas helemaal aan het einde van het verhaal, kom je erachter tegen wie ze praat.

Een verhaal vol over de top drama, leugens en bedrog!

Conclusie

Ik ben eigenlijk echt ontzettend verrast door Bijna Echt. Het was ergens ook wel indrukwekkend om te zien hoe snel en vrij gemakkelijk Brenda ‘iemand’ kon worden die ze wilde zijn. Het is grappig om te zien dat wij mensen een soort kuddedieren zijn. Zodra haar eerste volgers binnendruppelde op Instagram, volgde de rest eigenlijk vanzelf. Ik ben ook erg te spreken over de pakkende schrijfstijl van de auteur. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik het boek in iets meer dan een dag al uit had. Zin in een boek vol over de top drama, leugens en bedrog? Dan is Bijna Echt echt een goede tip voor jou next read!

Heerlijk duurt het langst

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Klinkt dit boek leuk? Dan denk ik dat je Anna K. van Jenny Lee ook leuk zult vinden. Klik hier om mijn recensie te lezen.

Share
Previous Post Next Post