Follow me:

Put a spring in your step booktag

Jeetje wat leven we in een rare tijd nu he? We kunnen in ieder geval zeggen dat we 2020 nooit zullen vergeten! Omdat ook ik nu veel meer thuis ben dan normaal, leek het me leuk om een booktag te doen. Het is een tag die de internationele Booktuber Bookbreak heeft bedacht. Voor de mensen die trouwens niet weten wat een booktag is, het is eigenlijk gewoon een vragenlijstje over boeken met een speciaal thema. Dit keer gaat het over de lente. Laten we beginnen!

1. Hoe decoreer je je boekenkasten?

Ik orden mijn boeken al heel lang op kleur. Het maakt me zo vrolijk om al die kleurtjes te zien. Op deze manier komen alle kleuren het meest tot zijn recht vind ik. Het gevolg is wel dat de verschillende delen in een serie allemaal door elkaar staan. Maar ik vind dat zelf niet zo erg. Al kan ik me goed voorstellen dat het niet voor iedereen zo werkt. Qua decoraties hou ik het graag rustig. Het moet echt om de boeken draaien in mijn kast. Ik heb een aantal funko’s in m’n kast (die overigens ook op kleur staan) en wat boekgerelateerde kaarsen.

2. Laat een boek zien met een prachtige cover.

Omdat dit een booktag is gerelateerd aan de lente, wil ik graag een cover laten zien die hier bij past. Ik heb namelijk zoveel mooie boekcovers in m’n kast dat ik het mezelf zo ook wat makkelijker maak om er eentje uit te kiezen. Als ik aan de lente denk, dan denk ik tegelijkertijd maar aan één boek en dat is Gek van jou! van Jette Schröder. De kleurrijke bloemen op de omslag geven me echt een lentegevoel! Mijn recensie vind je trouwens hier.

3. Lente draait om een nieuwe start dus het is het perfecte moment om te starten in een nieuwe serie. Welke zou je aanraden?

Ik heb onlangs een nieuwe en vrij onbekende serie ontdekt. Het is een serie die ik in New York ben tegengekomen en waarbij de omslagen m’n aandacht trokken. Ik heb het over de The Field Party serie van Abbi Glines. Het is een serie die zich afspeelt op een Amerikaanse Highschool. Ik hou echt heel erg van dat Amerikaanse wereldje en alle tradities die daarbij horen. Boeken die daar over gaan, slurp ik dan als het ware ook op. Deze young adult serie heeft naast dat het echt heel vermakelijk is ook een serieuze noot. De hoofdpersonages in de boeken hebben echt zeer heftige dingen meegemaakt. Dingen die je je niet kan voorstellen en waar ze trauma’s aan hebben overgehouden. Er is dus ook voldoende drama in deze serie te vinden! Ik ga binnenkort m’n recensies van de boeken delen. Dus hou mijn blog in de gaten als je nieuwsgierig bent geworden.

4. Het is bijna tijd om weer lekker buiten te gaan lezen. Ben je al dapper genoeg geweest en heb je het al gedaan dit jaar?

In deze Corona tijd is dat uiteraard wat lastiger allemaal. Gelukkig heb ik een balkon waar ik nog fijn van wat buitenlucht kan genieten. Op het moment dat ik deze blog schrijf is het heerlijk weer. Vandaag kan het zelfs 15 graden worden. Aangezien mijn balkon op het zuiden zit en ik heel de dag de zon erop heb staan, voelt het zo een aantal graden warmer daar. Ik ben dus nog niet dapper genoeg geweest maar ik ga vanmiddag absoluut buiten lezen! Dus daar komt snel verandering in.

5. Lente schoonmaak – Welke boeken ga je wegdoen?

Ik heb met mezelf de afspraak dat zolang ik ruimte heb in m’n boekenkasten, ik eigenlijk geen boeken weg ga doen. Er zijn wel uitzonderingen. Zo heb ik een aantal boeken dubbel. Die gaan naar mijn boekenvriendinnetje Fleur. Daarnaast heb ik deze week de speciale editie van Fangirl gekocht. Zodra ik die binnen heb gaat m’n normale exemplaar wel weg. Dus ik hou het even op Fangirl!

6. Met welke boeken ga je ze vervangen?

Zoals ik eigenlijk hierboven ook al heb geantwoord, komt er een speciale editie van Fangirl voor in de plaats. Zodra ik die binnen heb, zal ik hem ook wel even delen op mijn Instagram. Confession, ik heb Fangirl dus nog nooit gelezen! Maar zodra ik hem binnen heb ga ik er meteen in beginnen, belooft!

Put a spring in your step booktag

Dit was de Put a spring in your step Booktag. Ik doe normaal eigenlijk nooit booktags, maar vind het eigenlijk wel leuk om dit vaker te doen. Mochten jullie nog leuke booktags kennen, laat het me dan even weten. Uiteraard zou ik het ook leuk vinden als jullie deze booktag zouden invullen. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden. Dus mocht je deze booktag gaan doen op Instagram, tag me er dan even in met @booksanddreamsnl. Dan kan ik jullie antwoorden ook zien.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk