Follow me:

Boekrecensie: A curse so dark and lonely

Title: A curse so dark and lonely
Author: Brigid Kemmerer
Publisher: Bloomsbury
Release date: Januari 2019
Genre: YA Fantasy
Rating: ★★★✩✩ 3.0

Fantasy, het is niet mijn genre. Ik heb vaak erg veel moeite om in het verhaal te komen en daarnaast begrijp ik veel in het verhaal vaak ook niet. Dit zou kunnen komen dat mijn inbeeldingsvermogen misschien niet zo goed is. Ik heb geen idee. Maar toen ik De Wrede Prins van Holly Black las, ging er een wereld voor me open. Hoewel dit toch echt een fantasy boek is, vond ik hem super vermakelijk om te lezen. Daardoor zit ik in een mood waarin ik fantasy weer een echte kans wil geven. Eén van de eerste boeken die bij me op kwam was A curse so dark and lonely.

Verhaal

Vervloekt door een krachtige tovenares moet prins Rhen de herfst in zijn achttiende levensjaar keer op keer opnieuw beleven. De erfgenaam van Emberfall, dacht dat hij makkelijk gered kon worden. Het enige wat hij moest doen was zorgen dat er een meisje verliefd op hem zou worden. Het leek zo makkelijk, maar dat was voordat hij veranderde in een beest. Een beest dat zijn kasteel, familie en elk laatste stukje hoop vernietigde.

Niets is voor Harper ooit gemakkelijk geweest. Haar vader heeft haar broertje, haarzelf en hun stervende moeder achtergelaten. Wanneer ze probeert een onbekende te redden in de straten van Washington DC, wordt ze meegesleurd in een magische wereld. De wereld van Emberfall.

Harper heeft geen idee waar ze is of wat ze moet geloven. Een prins? Een vloek? Een monster? Terwijl ze tijd doorbengt met Rhen in dit betoverde land, begint ze steeds beter te begrijpen wat er op het spel staat. Hoewel Rhen al snel doorheeft dat Harper niet zomaar een meisje is om te charmeren, komt zijn hoop langzaamaan terug. Maar er zijn meer krachten aanwezig in Emberfall en het zal meer dan een gebroken vloek vergen om Harper, Rhen en zijn volk van de ondergang te redden..

Personages

Prins Rhen is vervloekt door een zeer machtige tovenares. Hierdoor zit hij gevangen in zijn eigen koninkrijk. Elk seizoen moet hij opnieuw beleven totdat de vloek wordt opgeheven. De enige manier om dat te doen is ervoor zorgen dat iemand verliefd op hem wordt. Maar dat gaat nogal lastig als je aan het eind van elk seizoen een immens monster wordt waarbij iedereen wordt vermoord. Ik vond Rhen een heel leuk personage. Een jongeman die al veel heeft meegemaakt in zijn leven maar toch nog redelijk optimistisch blijft.

Ook kon hij de buien van Harper goed aan. Ik had m’n geduld denk ik allang verloren. Harper vond ik dan ook niet zo’n leuk personage. Ik snap dat haar leven ook moeilijk is geweest en nog steeds is met een stervende moeder. Of het feit dat haar broer met verkeerde mensen omgaat om schulden van hun vader af te betalen. Maar ik vond haar te brutaal en misschien wel iets te dapper. Ook vond ik het lang duren voordat Rhen een kans wilden geven om zijn kant van het verhaal te vertellen.

De plotwending die Brigid Kemmerer heeft gegeven aan A curse so dark and lonely was erg vermakelijk en verrassend.

Schrijfstijl

A curse so dark and lonely is een hervertelling van Beauty & The Beast. Dat trok me niet direct heel erg. Er zijn al zo ontzettend veel her vertellingen over dit Disneyverhaal geschreven. Maar ik moet zeggen dat ik de wending die Brigid Kemmerer nam in A curse so dark and lonely erg vermakelijk vond. Het boek begint op een punt waar prins Rhen helemaal onder het bloed zit. Dat trok m’n aandacht waardoor ik zeker de eerste hoofdstukken makkelijk doorkwam. Vervolgens vond ik het middenstuk wat langdradig en duurt het dan echt even voor de spanning op gang komt. Voor mijn gevoel was dat pas in de laatste hoofdstukken. Ondanks dat ik Harper geen leuk personage vond, heeft Brigid haar wel heel goed uitgewerkt als karakter. Je kan in ieder geval zeggen dat je Harper goed leert kennen. Ook snap ik zeker wat de auteur voor personage wilde neerzetten. Harper is een sterk en dapper meisje.

Conclusie

Om eerlijk te zijn had ik iets meer verwacht van A curse so dark and lonely. Ondanks dat ik geen liefhebber ben van fantasyverhalen. Omdat ik De Wrede Prins zo tof vond, had ik hoge verwachtingen van dit boek. Beide boeken zijn namelijk enorm gehyped online. Dat betekent overigens niet dat ik het helemaal niets vond. Zeker het einde vond ik erg sterk en heeft me heel nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. De auteur heeft de personages in dit deel goed weten te introduceren waardoor je toch wel wil weten hoe het ze verder zal vergaan. Ik hoop alleen wel dat in het tweede deel de spanning beter is verdeelt over het hele boek. We gaan het zien!

Zo goed als nieuw

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk