Follow me:

Boekreview: De Bromance Boekenclub

Title: De Bromance Boekenclub
Author: Lyssa Kay Adams
Publisher: Boekerij
Release date: Maart 2020
Genre: Feelgood roman
Rating: ★★★★★ 5.0

De Bromance Boekenclub is al een tijdje uit in het buitenland. Sindsdien lees ik alleen maar goede verhalen over dit boek. Maar ik wist ook dat het boek door Boekerij vertaald zou gaan worden. Daarom besloot ik te wachten. Inmiddels is de Nederlandse vertaling er en ben ik er direct nadat ik het boek ontving, in begonnen!

Verhaal

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Personages

In De Bromance Boekenclub volgen we Thea en Gavin. Gavin Scott is een Baseball speler voor de fictieve club Nashville Legends. Toen hij Thea ontmoette was het liefde op het eerste gezicht voor hem. Ze begonnen met daten nadat hij uiteindelijk de moed had verzameld om haar mee uit te vragen. Drie maanden later, is Thea geheel onverwachts zwanger. Gavin kon zijn geluk niet op. Hij hield van Thea en vroeg haar direct ten huwelijk. In de tijd dat Thea zwanger was, werd Gavin topspeler bij zijn team. Dat leidde tot flink wat veranderingen in hun relatie. Veranderingen waar Gavin niets van door leek te hebben. Maar voor Thea ligt dat anders. Zo heeft zij haar eigen carrière opgegeven zodat Gavin de reizende ster kon worden die hij vandaag de dag is. Jaren later, houdt Gavin nog steeds heel erg veel van Thea. Maar hij voelde zich totaal vernederd toen hij erachter kwam dat Thea haar orgasmes sinds de geboorte van hun tweeling altijd heeft gefaket. Na maanden van spanning die daarop volgde, besluit Thea hem het huis uit te gooien. Hun huwelijk is over.

Lyssa Kay Adams schrijft heel vlot, realistisch en zorgt voor een groot inlevingsvermogen bij de lezer.

Schrijfstijl

Voor ik begon met lezen, had ik al een voorgevoel van hoe de schrijfstijl van Lyssa Kay Adams zou zijn. Hoewel ik haar nog niet kende, gaf de omslag van het boek me al een vermoeden. Nu ik het boek gelezen heb, kan ik je zeggen dat het precies was zoals ik me had voorgesteld. Ze schrijft heel vlot, realistisch en zorgt voor een groot inlevingsvermogen bij de lezer. Ook vond ik dat er veel humor in het boek is verweven, zonder dat het er te dik bovenop lag. De Bromance Boekenclub is geschreven vanuit zowel Thea als Gavin en begint op het moment dat Thea Gavin het huis uitzet. Daardoor zat ik er als lezer gelijk goed in. Geen langzame opbouw, maar meteen boem, actie. Omdat je vanuit beide personages leest, krijg je een kijkje in allebei hun hoofd. Maar hierdoor zie je ook de misverstanden die ontstaan als ze elkaar verkeerd lijken te begrijpen. Ik wilde af en toe echt met beide afzonderlijk praten en zeggen: “Nee, dat bedoelt Gavin niet zo”, of “Natuurlijk is het niet goed wat Thea heeft gedaan, maar probeer eens verder te kijken dan dat”. Ik leefde echt met de personages mee.

Conclusie

Ik begon op een woensdagavond met lezen en had het boek donderdag einde van de ochtend uit. Heerlijk om af en toe een boek te lezen waarin je jezelf helemaal kan verliezen. De Bromance Boekenclub is voor mij zo’n boek geweest. De goed uitgewerkte personages hebben daar zeker bij geholpen. Ook kon ik me heel erg vinden in de humor van Lyssa Kay Adams. Zo vond ik de zus van Thea, Liv, echt hilarisch. Die gooit er gewoon uit wat ze denkt, heerlijk. De Bromance Boekenclub is precies wat ik ervan had verwacht. Een heerlijk romance verhaal. Inmiddels is in Amerika het vervolg alweer uit en volgt in het najaar van 2020 deel drie. Lyssa laat er geen gras overgroeien. Ik hoop van harte dat Boekerij deze ook gaat vertalen, want ik ben fan geworden van De Bromance Boekenclub!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

De Bromance Boekenclub

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk