Follow me:

Boekreview: De vrouw na mij

Title: De vrouw na mij
Author: Sarah Pekkanen en Greer Hendricks
Publisher: Luitingh-Sijthof
Release date: Mei 2018
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.5

Ik zit helemaal in de thriller vibe. En aangezien ik er nu zo lekker in zit, besloot ik er volop gebruik van te maken. De vrouw na mij is een thriller die ik afgelopen jaar regelmatig voorbij heb zien komen online. Deze maand verscheen alweer het tweede boek van dit schrijvers duo. Daarom werd het nu echt tijd om hun eerste boek te lezen!

Verhaal

Kun jij tussen de leugens door lezen? Nellie kan niet praten over die avond die zo mooi begon maar eindigde met de politie. Bij Richard voelt Nellie zich nu veilig. Richard is lief, attent en beschermend. Haar vrienden en moeder vragen zich af of hij niet te mooi is om waar te zijn…

Vanessa woont bij haar tante. Iedere ochtend als ze wakker wordt, slaat de werkelijkheid weer in als een bom. Ze denkt aan Richard en aan haar vervangster. Wat doen ze nu? En wat zou haar tante doen als ze zou weten wat Vanessa heeft gedaan?

Je denkt dat je weet wat er aan de hand is, maar… Neem nooit zomaar iets aan. Wie vertelt de waarheid? Wie kun je vertrouwen?

Personages

In De vrouw na mij volgen we twee verhaallijnen. Nellie en Richard wonen samen in New York en staan op het punt te gaan trouwen. Haar trouwjurk hangt al klaar in het appartement dat ze samen met haar beste vriendin Samantha huurt. Haar verloofde Richard is een succesvolle hedgefondsbeheerder. Hij is heel rijk, lief, attent en beschermend. De perfecte man voor Nellie. Toch denken haar familie en vrienden dat Richard wellicht te mooi om waar te zijn is.

Naast Nellie en Richard volgen we in de tweede verhaallijn Vanessa. Ze woont bij haar tante Charlotte in New York. Ze is de ex-vrouw van Richard en volgt haar vervangster, de nieuwe verloofde van Richard op de voet. Het huwelijk heeft zo zijn voetsporen achter gelaten in het leven van Vanessa. Elke ochtend als ze wakker wordt, slaat de werkelijkheid weer in als een bom. Zo wilde ze graag kinderen, maar ondanks alle (medische) pogingen, mocht het niet lukken.

Aan het einde van het eerste deel zit een enorme plottwist waardoor je gaat twijfelen aan jezelf. Vanaf dat moment heb je pas echt het gevoel dat je een psychologische thriller aan het lezen bent.

Schrijfstijl

De vrouw na mij is geschreven door het schrijvers duo Sarah Pekkanen en Greer Hendricks. Ik vind het altijd knap als schrijvers samen een verhaal schrijven. Dat lijkt me zo moeilijk! Het boek is opgedeeld in drie delen. Het eerste deel, wat ook direct het grootste deel is, mist spanning. Achteraf na het boek volledig gelezen te hebben, besef ik, dat dit deel nodig was om de lezer achtergrondinformatie te geven. Het bevat veel details en omdat het een thriller is, deed ik extra mijn best om alles in me op te nemen. Ik was dan ook erg trots op mezelf toen ik aan het einde van deel 1 echt het idee had dat ik alles goed had onthouden. Maar aan het einde van deel 1 zit een enorme plottwist waardoor je gaat twijfelen aan jezelf. Vanaf dat moment heb je pas echt het gevoel dat je een psychologische thriller aan het lezen bent.

Het verhaal van Nellie wordt verteld door een verteller en het verhaal van Vanessa is in de ik-vorm geschreven. Door flashbacks kom je steeds meer te weten over de levens van deze twee vrouwen en moet je als lezer echt tussen leugens door gaan lezen. Ik vond het echt geniaal. En als je dan denkt dat je alles hebt gehad, eindigt het verhaal nog met een epiloog waarin ook nog een plottwist verborgen zit.

Dit is een verhaal over liefde, vriendschap, onzekerheid en obsessie. De perfecte elementen voor een goede psychologische thriller. Ik ben fan!

Conclusie

Ik heb onwijs genoten van De vrouw na mij. Alle lovende recensies die ik online heb gezien en gelezen zijn volkomen terecht. Ook ben ik erachter gekomen dat ik verhalen waarin flashbacks zitten enorm vermakelijk vind. Mijn nieuwsgierige ik word daar helemaal blij van. Een kijkje krijgen in iemands verleden om te zien wat er destijds precies is gebeurd, heerlijk! De plottwist in dit verhaal was heel goed uitgewerkt en zag ik absoluut niet aankomen. Dit is een verhaal over liefde, vriendschap, onzekerheid en obsessie. De perfecte elementen voor een goede psychologische thriller. Ik ben fan!

De vrouw na mij

 

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk