Follow me:

Boekgerelateerd nieuws, aankondigingen en other stuff

Hi! Daar ben ik weer. Dit keer met een ander soort artikel dan je normaal gesproken van mij gewend bent. Er is namelijk de laatste tijd best veel boekgerelateerd nieuws naar buiten gekomen, waarvan ik denk dat het voor jullie ook interessant is. Misschien heb je het al gehoord, maar misschien zitten er ook nieuwtjes of boekaankondigingen bij waarmee ik je nog kan verrassen!

Anna K. van Jenny Lee krijgt een vervolg

Eén van de meest verrassende nieuwtjes voor mezelf, was het nieuws dat Anna K. een vervolg gaat krijgen in 2021. Voor wie dit boek nog niet kent, Anna K. is een moderne YA gebaseerd op het oorspronkelijke Anna Karenina. Een verhaal vol liefde, intriges en verraad en een aanrader voor liefhebbers van Gossip Girl en Crazy Rich Asians. Ik heb dit boek zelf al gelezen en was er erg enthousiast over. Nog enthousiaster werd ik dus van het nieuws dat er een vervolg komt.

Anna K: Away pakt het verhaal op waar Anna K. is geëindigd. Lees deze alinea dus vooral niet als je het eerste deel nog moet lezen. Waar Anna ooit THE golden girl van Greenwich en New York City was, is ze inmiddels diep gezonken, nadat haar sekstape viral ging en haar eerste grote liefde Alexia Vronsky kwam te overlijden. Daarom stuurt haar vader Anna naar Zuid-Korea, waar ze meer leert over de afkomst van haar vader. Verschrikkelijk? Of is dit juist de plek waar Anna kan ontdekken wie ze werkelijk is? Maar eenmaal terug in de Verenigde Staten staan nieuwe schandalen, roddels en nog veel meer drama op de loer.

Ik kan in ieder geval niet wachten op dit vervolg die in het Engels in maart 2021 zal verschijnen. Hopelijk gaat de Nederlandse uitgever Moon ook dit deel vertalen!

Emma Lord, auteur van Tweet Cute is bezig met haar tweede boek

Begin dit jaar las ik het debuut van Emma Lord Tweet Cute. Ik was dit boek bij een aantal Booktubers tegengekomen in Amerika. Het klonk als een heerlijke YA contemporary waar ik op dat moment heel veel zin in had. Ik heb onwijs genoten van dit verhaal waarin we Pepper en Jack volgen. Allebei hun ouders zijn eigenaar van een hamburgerrestaurant. En Pepper en Jack beheren de bijbehorende Twitteraccounts. Wanneer de twee bedrijven een Twitter-oorlog voeren met elkaar over een vergelijkbaar recept voor gegrilde kaasbroodjes, brengen woordspelingen, memes, emoji’s en heel veel sarcasme de oorlog naar een hoogtepunt. Het was echt weer een typische Amerikaanse YA contemporary. Heerlijk!

Ik ben dan ook blij om te kunnen vertellen dat Emma Lord bezig is met haar nieuwe boek You Have a Match dat in januari 2021 zal uitkomen. Wanneer Abby zich aanmeldt voor een DNA service, is dit voornamelijk om haar beste vriend (en geheime crush) Leo, een plezier te doen. Abby weet namelijk al heel goed wie ze is. Een fotograaf in spé, een boomklimmer en de beste vriendin van Leo en Connie. Hoewel er sinds een zeer beschamend incident wel het een en ander is verandert tussen Abby en Leo.

Maar wat Abby nog niet wist, is dat ze een oudere zus heeft. Wanneer de DNA test onthult dat ze een Instagram ster als zus heeft, is het moeilijk te geloven dat ze hetzelfde DNA delen. Abby wilt er alles aan doen om haar zus te leren kennen. De beste plek om dit te kunnen doen? Zomerkamp! Maar dit gaat niet zonder slag of stoten..

Marissa Meyer’s eerste (feelgood) roman Instant Karma

Nog meer verrassend nieuws dat ik onlangs tegenkwam, was dat Marissa Meyer bezig is aan haar eerste (feelgood) roman. Marissa Meyer ken je wellicht wel van de Lunar Chronicles en de Renegades serie die wereldwijd erg populair zijn. Beide series bevinden zich in het sci-fi/fantasy genre. Ik was dan ook redelijk verbaasd om te lezen dat ze nu dus bezig is met haar eerste (feelgood) roman.

Instant Karma vindt plaats in een kustplaatsje en we volgen een meisje genaamd Prudence. Na een nacht stappen wordt ze wakker en beschikt ze over de gave van instant karma. Dit houdt in dat ze voor goede en slechte karma kan zorgen bij iedereen om haar heen. Pru maakt gretig gebruikt van deze gave door mensen te straffen die het verdienen. Maar er is één persoon bij wie karma een averechts effect heeft: Quint, haar lab partner en grootste vijand.

Ik ben vooral erg nieuwsgierig of Marissa ook in dit genre een goed verhaal weet neer te zetten. De synopsis maakt me in ieder geval nieuwsgierig. Instant Karma verschijnt in november dit jaar in het Engels. Hopelijk gaat de Nederlandse uitgever van haar boeken Blossom Books dit boek vertalen in 2021!

De Bromance Boekenclub van Lyssa Kay Adams wordt verfilmd

Voor de filmfanaten onder ons is er ook goed nieuws. De Bromance Boekenclub van Lyssa Kay Adams wordt verfilmd door Netflix. Dit boek is tot nu toe één fan mijn favoriete boeken die ik dit jaar mocht lezen. Voor wie nog nooit van dit boek heeft gehoord, in De Bromance Boekenclub volgen we Gavin Scott. En Gavin heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub.

Ik heb echt onwijs genoten van dit boek en hoop dan ook heel erg dat uitgeverij Boekerij het vervolg op dit boek gaat vertalen. Helaas is er nog niets bekend over de cast en wanneer de film te zien zal zijn. Maar mocht ik er meer nieuws over horen, dan zal ik het hier of op mijn Instagram met jullie delen!

A Curse so Dark and Lonely van Brigid Kemmerer wordt vertaald

En als laatste nieuwtje, maar niet minder leuk, wilde ik graag nog delen dat A Curse so Dark and Lonely van Brigid Kemmerer wordt vertaald naar het Nederlands door Blossom Books. Ik weet dat velen van jullie dit boek heel graag willen lezen, maar helaas niet in het Engels kunnen lezen. Daarom ben ik heel blij voor jullie dat Blossom Books heeft besloten dit boek te gaan vertalen. Ik heb deze hervertelling van Beauty & The Beast al gelezen en vond hem erg tof. De Nederlandse uitgave krijgt de titel Een Vloek zo Eenzaam en zal in oktober dit jaar verschijnen.

Dit was het nieuws dat ik graag met jullie wilde delen. Mocht je dit nou leuk vinden, laat het dan even weten. Ik denk er namelijk over na om een artikel zoals deze met boekgerelateerd nieuws, vaker te maken. Zo kan ik jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom boeken, films en series!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk