Follow me:

Boekrecensie: Tweet Cute

Title: Tweet Cute
Author: Emma Lord
Publisher: Macmillian USA
Release date: Januari 2020
Genre: YA Contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.0

Tweet Cute van Emma Lord ben ik in december en januari zoveel tegengekomen op Booktube. Veel mensen waren super enthousiast over dit boek. Toen ik hem bij Boekhandel Donner zag liggen, besloot ik hem dan ook direct mee te nemen. Een goede contemporary, daar had ik nou echt zin in!

Verhaal

Alsof het leven op een privéschool in de Upper East Side niet uitdagend of stressvol genoeg was, voelen zowel Pepper als Jack ook nog eens de druk van hun familie op hun schouders. Beide families hebben namelijk een burgerrestaurant. Hoewel ze nog steeds op de middelbare school zitten, zijn ze in hoge mate betrokken bij de social media accounts van de restaurants. Hoewel de ouders van Jack daar niet per se blij mee zijn, overweldigt Pepper’s moeder haar met taken die de social media manager van het bedrijf zou moeten doen.  Maar Peppers moeder vertrouwt alleen Pepper voor deze zeer verantwoordelijke taak.

Wanneer de twee bedrijven een Twitter-oorlog voeren met elkaar over een vergelijkbaar recept voor gegrilde kaasbroodjes, brengen woordspelingen, memes, emoji’s en heel veel sarcasme de oorlog naar een hoogtepunt. Wat ze beide niet weten, is dat ze in het echte leven op een anonieme chatapp die Jack heeft gebouwd, steeds meer voor elkaar gaan voelen..

Personages

In Tweet Cute volgen we Pepper en Jack. Pepper is aanvoerder van het zwemteam, wilt overal goed presteren en een allround perfectionist. Ze woont samen met haar moeder in New York sinds haar ouders zijn gescheiden. Haar zus Paige is naar UPenn om te studeren en haar vader is in Nashville blijven wonen. De scheiding is heel vredig gegaan vroeger. Kort samengevat: de vader van Pepper had moeite met het feit dat Big League Burger, hun restaurant opeens zo ontzettend groot werd. Daar kon hij niet mee omgaan. En dat terwijl de moeder van Pepper groot, groter, grootst dacht. Gelukkig spreekt Pepper Paige nog regelmatig via Skype en Facetime. Samen hebben ze een online blog waar ze bakrecepten op delen.

Jack is onderdeel van een tweeling. Zijn broer Ethan is de populaire van de twee en aanvoerder van het duikteam. Waar Big League Burger een grote keten is geworden, is het restaurant van de ouders van Jack juist klein gebleven. Dezelfde mensen werken er al jaren en het is een echt familiebedrijf. De ouders van Jack verwachten dat hij na zijn studie het restaurant zal gaan voortzetten. Maar stiekem weet Jack helemaal niet of hij dat wel wil. Hij vind apps bouwen namelijk ook erg leuk. Zo is zijn anonieme chatapp Weasel een groot succes op zijn school. Op deze app komen mensen anoniem met elkaar in contact, maar na enige tijd ontmaskerd de app je identiteit aan je chatgenoot.

Schrijfstijl

Als ik het goed heb, is Tweet Cute het debuut van Emma Lord. Ik kende haar in ieder geval nog niet. Maar vanaf het eerste hoofdstuk was ik al verkocht aan haar schrijfstijl. Tweet Cute is een verhaal dat heel grappig en laagdrempelig is geschreven. We volgen hoofdstukken geschreven vanuit Jack, die worden afgewisseld met Pepper. Daarnaast is de Twitteroorlog die ze voeren ook duidelijk beschreven met screenshots. Dat maakt dit boek helemaal van deze tijd!

Het is vrijwel onmogelijk om dit boek niet leuk te vinden!

Conclusie

Het lezen van Tweet Cute was een heerlijke start van 2020. Het is alweer even geleden dat ik een goede contemporary las. Gelukkig heeft dit boek me absoluut niet teleurgesteld. Het is een verhaal dat gaat over familie, dromen en het leren omgaan met verwachtingen van anderen. Als ik Tweet Cute zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen dat het een mix is van Gossip Girl, Mean Girls en een vleugje To All The Boy’s I’d Loved Before. Het is vrijwel onmogelijk om dit boek niet leuk te vinden! Emma Lord heeft ervoor gezorgd alsof het als lezer voelt alsof je Jack en Pepper al jaren kent. Daardoor kun je je heel goed inleven in de personages. Spanning kon ik niet echt terugvinden in dit boek. Ik las hem dan ook zeker niet in één zit uit. Maar vermakelijk is Tweet Cute absoluut. Ik wil meer van Emma Lord! (en Monstercake….).

Gek van jou!

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk