Follow me:

Boekrecensie: In Some Other Life

Titel: In Some Other Life
Auteur: Jessica Brody
Uitgeverij: Farrar, Straus & Giroux
Publicatie datum: augustus 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Toen ik deze boekcover voorbij zag komen op Instagram, was ik meteen verkocht. Nadat ik de beschrijving van het boek had gelezen was ik nog enthousiaster geworden. Ik moest dit boek lezen en daarom bestelde ik hem meteen online. Benieuwd of ik na het lezen nog steeds zo enthousiast was?

Three years ago, Kennedy Rhodes secretly made the most important decision of her life. She declined her acceptance to the prestigious Windsor Academy to attend the local public school with her longtime crush, who had finally asked her out. It seems it was the right choice—she and Austin are still together, and Kennedy is now the editor in chief of the school’s award-winning newspaper. But then Kennedy’s world is shattered one evening when she walks in on Austin kissing her best friend, and she wonders if maybe her life would have been better if she’d made the other choice. As fate would have it, she’s about to find out . . .

Om meteen antwoord te geven: jaaa! Ik ben verliefd op dit boek. Meteen na de eerste bladzijde wist ik het al. Soms heb je dat met een boek. Voor mij zijn dat echt de unieke pareltjes onder de boeken!

Het verhaal begint rustig. We volgen de hoofdrolspeelster Kennedy die al drie jaar lang een relatie heeft met Austin. Daarnaast heeft ze een beste vriendin Laney. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kennedy op rolletjes te lopen. Maar al gauw komen we erachter dat Kennedy drie jaar geleden een keuze heeft gemaakt waar ze, diep in haar hart, spijt van heeft. Als haar beste vriendin en vriend haar dan ook nog verraden, weet Kennedy het zeker. Ze heeft een verkeerde keuze gemaakt die haar hele leven heeft beïnvloedt en die ze niet meer terug kan draaien. Of toch wel?

De volgende dag stoot Kennedy haar hoofd en wordt ze wakker in het leven waarin ze wel de juiste keuze maakte. Ze is een succesvol student op de Windsor Academy, is populair en is beste vriendinnen met het coolste meisje van de school. Ook is ze de perfecte kandidaat voor Columbia University. Kennedy’s droomschool. Maar is dit leven wel zo perfect als Kennedy denkt? Of is haar eigen echte leven zo slecht nog niet?

De schrijfstijl van Jessica Brody vond ik in dit boek echt geweldig. Ik kende haar nog niet, dus ik weet niet hoe dit in andere boeken van haar is, maar in In Some Other Life schrijft ze op een heel herkenbare manier. Het voelt een beetje alsof je een vriendin van Kennedy bent en dat ze jouw alles verteld in een soort brief of dagboek.

Ondanks dat ik ultiem genoten heb van dit verhaal, was het wel een beetje voorspelbaar. Eigenlijk best wel heel erg. Maar om eerlijk te zijn heeft dit me geen seconde gestoord en weerhoudt het me er niet van om het boek alsnog vijf sterren te geven. Uniek dus!

Helaas is dit boek (nog) niet in het Nederlands uitgekomen. Ik hoop echt dat er een uitgever is in Nederland die dit boek oppakt en het ook in Nederland uit gaat geven. Want geloof me, dit boek wil je echt lezen! Ik raad je in de tussentijd aan om gewoon het Engelse boek te lezen. Ook al ben je niet zo goed in Engels, Jessica heeft het verhaal echt in heel simpel Engels gelezen. Een aanrader dus als je de overstap wil maken naar Engels, of als je wil oefenen met Engels lezen.

Je kunt dit boek bestellen op Bol.com

Ik ben nu ook enorm benieuwd naar andere boeken van Jessica Brody. Haar nieuwe boek  The Chaos of Standig Still komt eind november uit. Heb jij andere boeken gelezen van Jessica Brody? Laat me in de comments weten wat je er van vond!

Share
Previous Post Next Post