Follow me:
broadchurch

Nu op Netflix: Broadchurch

Titel: Broadchurch
Seizoenen: 3
Genre: Detective
Te zien op: Netflix
Mijn beoordeling: ★★★★★

Wij zijn de laatste tijd enorm verslaafd aan detectives op Netflix. Zo keken we in een rap tempo Top of the Lake en Lochness. De laatste serie die we keken, was Broadchurch. En ik moet zeggen, echt een aanrader!

Het rustige Zuid-Engelse kustplaatsje Broadchurch wordt opgeschrikt door de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Het politieonderzoek wordt geleid door de inspecteurs Alec Hardy en Ellie Miller. Ellie kent de familie van het slachtoffer al jaren en heeft het erg moeilijk met het enorme verdriet dat Danny’s dood in Broadchurch heeft veroorzaakt. Daarbij worstelt ze ook met diverse persoonlijke dilemma’s, én met het feit dat ze het vreselijk vindt om met Hardy te moeten werken. De spanning tussen de twee loopt op als de beginnende journalist Olly, een neefje van Ellie, zich op een hinderlijke manier met het onderzoek gaat bemoeien. Zo probeert iedereen op zijn manier te achterhalen wat er met Danny is gebeurd. Er worden verdenkingen uitgesproken, en dat leidt tot veel onrust in de kleine dorpsgemeenschap. Zelfs Ellie’s eigen zoon Tom lijkt iets te verbergen te hebben…

We hebben deze serie echt in no time bekeken. Je wordt vanaf het begin meteen in het verhaal gesleurd. In eerste instantie was ik bang dat het verhaal veel zou lijken op Lochness. Maar gelukkig was dit niet het geval.

Je merkt heel goed dat heel Broadchurch meeleeft met de familie Latimer. Het is duidelijk dat er normaalgesproken niet zoveel gebeurd in dit kustplaatsje. De dood van Danny zet heel Broadchurch op zijn kop en er zijn zoveel mensen met een motief! En zoals bij elke goede detective, verdenk je elke aflevering iemand anders. Wij schreven na elke aflevering onze verdachte op en dat was bijna nooit hetzelfde! Ik heb echt enorm kunnen lachen om het gekibbel tussen Alec en Ellie.

Ook seizoen 2 en 3 zijn sterk. In seizoen 2 volgen we het proces tegen de verdachte van de moord. Iedereen had verwacht dat er snel een veroordeling zou volgen, maar dat valt tegen. Naarmate het proces vordert, komen er verrassende nieuwe feiten aan het licht en blijkt dat sommige dorpelingen nog meer geheimen te verbergen hebben. In seizoen 3 volgen we een nieuwe zaak. Ze onderzoeken de brute aanranding van een vrouw uit het dorp, en de zaak dreigt vele oude wonden weer open de rijten en de bewoners erger dan ooit te verdelen. Het onderzoek leidt de inspecteurs naar een groot feest met bijna honderd gasten, en iedereen is verdacht. Ze komen erachter dat de aanval op de vrouw met voorbedachte rade was. Wat voor duistere geheimen houden de inwoners van Broadchurch nog schuil?

Reserveer deze middag dus maar voor een bingwatchsessie. En laat je me weten wat je er van vond? 😉

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk