Follow me:

Nu op Netflix: Lupin

Nu de lockdown met een aantal weken is verlengd, vond ik het wel tijd worden voor een nieuwe Netflixtip. Met deze serie ben je in ieder geval weer een aantal uurtjes zoet. Ik kon niet stoppen met kijken. Lupin heeft me enorm verrast. In deze recensie lees je waar de serie over gaat en wat ik er zo goed aan vond.

Verhaal

In Lupin volgen we de Franse meesterdief Assane Diop. Hij is de zoon van een immigrant en had als tiener zeker niet een gemakkelijke jeugd. Zijn vader werd namelijk vals beschuldigd van een misdaad. Hij pleegde vervolgens in de gevangenis na zijn veroordeling zelfmoord. Assane groeide  op in een weeshuis zonder ouders. Nu, vijfentwintig jaar later na deze gebeurtenis, is Assane nog steeds uit op wraak. Het enige wat hij wil is gerechtigheid voor zijn vader. Hij laat zich hiervoor inspireren door een boek dat hij vlak voor de veroordeling van zijn vader, als kado kreeg. Het verhaal van Arène Lupin, een rijke gentleman die stelen als hobby ziet, is de rode draad van deze serie. Met de kennis die Assane uit dit boek haalt, zet hij alles op alles om de naam van zijn vader te zuiveren.

Cast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna altijd afhaak bij series en films die niet Engels gesproken zijn. Spaans, Duits, Deens en dus ook Frans, is niet aan mij besteedt. Bij films en series in een andere taal dan Engels, moet ik me zo goed concentreren om het verhaal te volgen. Negen van de tien keer lukt dat me niet. Maar voor Lupin wilde ik wel weer eens een poging wagen. De franse acteur Omar Sy speelt namelijk de hoofdrol. Omar ken je hoogstwaarschijnlijk wel van Intouchables waar hij de show met zijn charismatische verschijning al steelde. Dat is in Lupin niet anders. Ondanks dat veel acties van Assane in real-life onwaarschijnlijk zouden zijn, weet Omar ze toch geloofwaardig neer te zetten.

Omar Sy weet misdaad, spanning en humor briljant met elkaar te verweven. Lupin is alles wat je verwacht van een goede misdaadserie.

Conclusie

Lupin is een Franstalige misdaadserie met een vleugje humor hier en daar. Ik had niet verwacht dat ik deze korte serie, bestaande uit vijf afleveringen zo fantastisch zou vinden. Het tweede deel van de serie (die tevens zal bestaan uit vijf afleveringen) moet nog verschijnen. Maar ik kijk er nu al met veel enthousiasme naar uit. Omar Sy weet misdaad, spanning en humor briljant met elkaar te verweven. Omdat het een Franstalige serie is, ben je verplicht je telefoon of andere verleidingen die op de loer liggen, weg te leggen. Het lezen van de ondertiteling is, tenzij je Frans kunt, een must om het verhaal te begrijpen. Maar ik beloof je dat het de moeite waard is!

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.5 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk