Follow me:

Waarom Suits één van mijn favoriete series is

Al flink wat jaren behoort Suits tot één van de populairste televisieseries op Netflix. Inmiddels zijn er al zeven seizoen uit in Nederland en is Amerika inmiddels begonnen aan het negende en tevens laatste seizoen. Hoogtijd dus om deze serie te gaan bingewatchen als je dat nog niet hebt gedaan. Ik vertel je in dit artikel waarom Suits een must see is.

De verhaallijnen

In Suits volgen we Mike Ross, een briljante college drop-out wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Als hij op een dag per ongeluk bij Harvey Specter binnenloopt, wordt hij aangenomen als advocaat-stagiair. Harvey is één van de beste advocaten in New York en is flink onder de indruk van Mike. Daarom besluit hij Mike aan te nemen en doen ze net alsof hij is afegstuurd aan Harvard Law School. Hij gaat dus illegaal aan de slag als advocaat. Deze verhaallijn is alles behalve saai! Hoewel de wetgeving die bij het advocatenleven hoort voor de kijker soms best ingewikkeld is, heeft Suits veel meer te bieden. De verhaallijnen zijn enorm spannend en draaien vrijwel altijd om strijd en de passie die de advocaten hebben voor hun vak e de toewijding naar elkaar als collega’s en familie.

Harvey Specter

Als me iets duidelijk is geworden door Suits dan is het wel dat de advocatenwereld keihard is. In Suits wordt het ongetwijfeld allemaal wat aangedikt, maar dat maakt het des te leuker. Harvey Specter is een echt macho mannetje. Zijn personage vind ik echt geweldig. Hij heeft geweldige uitspraken en staat zijn mannetje bij elke rechtzaak. Hij is zo ontzettend arrogant dat het gewoon vermakelijk is om ernaar te kijken. Harvey is echt mijn absolute held. Zijn persoonlijkheid en zijn uitstraling zijn echt perfect. Hij geeft nooit op en weet vrijwel altijd het goede te zeggen. Wat een held!

Mannen in pak en waanzinnig kantoor

Had ik al gezegd dat alle advocaten in pak lopen? Tja, het oog wilt ook wat en in Suits komt niemand wat te kort. Over de outfits voor zowel man als vrouw is goed nagedacht en iedereen ziet er altijd haarfijn en verzorgd uit. Het kantoor waar Suits zich afspeelt staat in New York. Hoewel de opnames van Suits in Toronto zijn, lijkt het voor de kijker als we ons in New York bevinden. Het kantoor is ontzettend mooi. Iedere advocaat heeft een flinke kamer voor zichzelf en vrijwel alles bestaat uit glas. Wauw, ik zou er wel willen werken hoor. Genoeg om je ogen te doen laten uitpuilen in ieder geval! 🙂

Geweldige cast

Wat een serie of film kan maken of breken is de cast. In Suits hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken. Direct na de eerste aflevering wordt al duidelijk dat we met professionals te maken hebben. Ieder personage wordt sterk en krachtig uitgevoerd. Van secretaressen tot de advocaten en van bewakers tot de stagiaires in het gebouw. Aan ieder detail is gedacht.

De hoofdrollen worden vertolkt door Patrick J. Adams (Mike Ross) en Gabriel Macht (Harvey Specter). Dit duo is zeker in het eerste seizoen de kracht van de serie. Hun chemie samen is werkelijk om van te smullen. Maar naast de hoofdrollen worden ook de andere rollen gespeeld door Meghan Markle, Rick Hoffman en Sarah Rafferty perfect uitgevoerd.

Onverwachte plottwists

Suits is naar mijn mening één van de weinige goede advocatenseries. Dit komt met name door het verhaal zelf. Maar daarnaast dit het verhaal ook vol met gebeurtenissen die compleet onverwachts gebeuren. Drama op drama volgt en je weet eigenlijk nooit wat er daarna weer gaat gebeuren. Dat houdt de serie spannend en alles behalve saai. Zelfs na zes seizoenen vind ik dat de serie nog niet is ingekakt en nog steeds een hoge spanningsboog heeft.

Het mag duidelijk zijn dat Suits een dramaserie is van hoog niveau. Daarnaast bevat de serie ook veel humor. De serie heeft al meer dan honderd afleveringen dus mocht je een serie zoeken om te bingewatchen in je vakantie, dan kan je nog even vooruit met Suits!

Mijn beoordeling:  ★★★★★ 5.0 sterren

Share
Previous Post Next Post