Follow me:

Boekreview: The Arrangement

Title: The Arrangement
Author: Robyn Harding
Publisher: Gallery/Scout press
Release date: Juli 2019
Genre: Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.0

De afgelopen tijd heb ik een aantal feelgood romans gelezen. Heerlijk is dat in de zomer. Toch begon het lezen van een thriller ook wel weer te kriebelen. Ik ben dit afgelopen jaar echt van dat genre gaan houden. Op Booktube kwam ik het nieuwe boek The Arrangement tegen. Een verhaal over een sugar baby die verliefd wordt op haar sugar daddy. Een onderwerp wat ik nog niet eerder ben tegengekomen en waar ik erg nieuwsgierig naar ben!

Verhaal

Natalie, een jonge kunststudente in New York, heeft de grootste moeite om al haar rekeningen te kunnen betalen. Tot een vriendin met een oplossing komt: waarom gaat Natalie niet online op zoek naar een sugar daddy – een rijke, oudere man die haar betaalt in ruil voor een date. Veel meisjes doen het. Het enige dat Nat hoeft te doen is er mooi uit zien. Seksuele gunsten? Dat is optioneel.

De meer dan dertig jaar oudere Gabe, een knappe advocaat, lijkt de perfecte kandidaat. Ze zijn dan ook binnen een maand smoorverliefd. Althans, dat is Nat tenminste. Gabe heeft een gezin en hij is niet van plan die te gaan verlaten. Dus als hij dingen met Nat abrupt beëindigt, kan Nat het niet loslaten. Ze zoekt een uitweg in de alcohol en begint hem te stalken: hem aan het werk zien, zijn vrouw bespioneren, zelfs bevriend raken met zijn dochter gaat Nat niet te ver. Maar Gabe staat het niet toe dat zijn sugar baby zijn leven gaat vernietigen. Wat een wederzijdse voordelige regeling had moeten zijn, verandert in een complete nachtmerrie: er wordt een lichaam gevonden in het appartement van Gabe aan de Upper East Side.

Personages

In The Arrangement volgen we Natalie. Een personage die ik erg interessant vond om te volgen. Natalie is gaat namelijk aan de slag als sugarbaby. Dat wil zeggen: ze spreekt af met oudere mannen in ruil voor geld. In eerste instantie vind ze dit maar niets en omschrijft ze dit ‘werk’ zelf als niets anders dan prostitutie. Maar als de wanhoop toeslaat en ze haar rekeningen niet meer kan betalen, besluit ze toch ook met een man af te spreken. Al snel blijkt Gabe, de man die Natalie ziet, helemaal niet zo eng en oud te zijn als ze van te voren dacht. Ik vond het fascinerend om te zien hoe snel Nathalie eigenlijk vast komt te zitten in deze levensstijl en het gemis van haar vader projecteert op haar sugardaddy.

Als ik The Arrangement in één woord zou moeten omschrijven, dan zou ik daar het woord fascinerend voor gebruiken.

Schrijfstijl

Hoewel het verhaal van The Arrangement geen eens zo heel spannend is, sleept Robyn je toch wel een verhaal in waar je niet zo makkelijk meer uitkomt. Als ik The Arrangement in één woord zou moeten omschrijven, dan zou ik daar het woord fascinerend voor gebruiken. Het leven van een sugarbaby is niet iets waar ik dagelijks over lees en is dan ook redelijk onbekend voor me. Ik vind dat Robyn alles wat er bij deze levensstijl komt kijken erg goed heeft omschreven. Hoewel ik de keuzes die Natalie maakt niet goedkeur, begrijp ik haar ergens wel.

Een thriller vol obsessie en wraak.

Conclusie

Ik heb echt genoten van The Arrangement en zat er tot de laatste pagina echt helemaal in. Er waren ook echt wel momenten dat ik niet las en er toch in me hoofd nog wel mee bezig was. Je snapt als lezer in eerste instantie niet waarom Natalie zo hooked is op haar sugardaddy. Je wilt haar begrijpen. Althans, ik had dat gevoel heel sterk en daardoor wilde ik alsmaar doorlezen. Bovendien weet je dat je een thriller leest en dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Lezen over de wereld van sugarbaby’s was erg interessant en weer eens een ander onderwerp dan normaal. The Arrangement is een thriller vol obsessie, stalken en wraak. Drie elementen die in mijn ogen essentieel zijn in een spannende thriller!

The Arrangement

Share
Previous Post Next Post