Follow me:

Mijn (lees)doelen voor 2021

We zijn inmiddels alweer over de helft van januari, dus ik wil nog snel voor het einde van de maand mijn doelen voor dit jaar met jullie delen. Dit zijn merendeels leesdoelen, maar ik wilde er ook een aantal off topic met jullie delen. Wellicht haal je er nog inspiratie uit, of kan je jezelf er in herkennen.

Goodreadsgoal

Ieder jaar doe ik mee aan de readingchallenge van Goodreads. Dit is een online platform waar mensen wereldwijd hun recensies en beoordelingen over boeken met je delen. Ook kun je je eigen leesprogressie hier bijhouden. Aan het begin van het jaar zet je dan een doel voor jezelf met het aantal boeken dat je dat jaar hoopt te gaan lezen. Ik heb mijn doel, net als vorig jaar op 80 gezet. In 2020 haalde ik dit met gemak en ging ik zelfs over de 100 boeken heen. Maar ik wil mezelf niet zenuwachtig maken met een ambitieus hoog getal. Het aantal boeken dat je leest, is namelijk geen doel op zich voor mij. Ik wil vooral plezier hebben in het lezen. De readingchallenge van Goodreads motiveert en inspireert me en helpt me om hier dagelijks mee bezig te zijn. Daarom heb ik ook 2021 mijn goal weer gezet.

Genres

Een doel gerelateerd aan lezen die ik veel interessanter vind dan het minimale aantal boeken dat ik wil lezen, heeft te maken met genres. Ieder jaar neem ik mezelf voor om een genre te gaan ontdekken die ik daarvoor nog vrijwel niet las. In 2020 had ik mezelf voorgenomen om het Middle Grade genre te gaan ontdekken. Maar al snel merkte ik dat ik daar niet zo lekker in kwam. Daarom ben ik toen geswitcht naar YA Fantasy. En met succes, want ik heb onwijs veel toffe YA fantasy boeken gelezen. Dit jaar lijkt het me leuk om wat meer non-fictie te gaan lezen. Zelfhulpboeken vind ik altijd wat zweverig klinken, maar ik wil boeken lezen die me kunnen helpen mijn mindset te veranderen. Dat heeft dan weer alles te maken met een ander persoonlijk doel. Waar ik hieronder verder op in ga.

Investeren in mezelf

Wat niet veel mensen weten, is dat 2019 voor mij een heel zwaar jaar is geweest emotioneel en lichamelijk. Gelukkig voelde ik me afgelopen jaar alweer een stuk beter. Godzijdank, want als corona een jaartje eerder om de hoek was komen kijken, had ik het echt niet getrokken. Anyways, ik ben me afgelopen jaar wat dingen gaan beseffen en daardoor wil ik in 2021 graag in mezelf investeren. Ik geloof er namelijk heel sterk in dat als je happy bent met jezelf, ook veel leuker bent voor andere mensen om je heen. Op relatieniveau, maar ook voor je vrienden en familie. Daarom wil ik dit jaar gaan uitzoeken wat ik nu echt belangrijk vind in het leven. Welke richting wil ik op en hoe kan ik dat bereiken? Dat wil ik doen op allerlei vlakken (beweging en gezondheid, mindset, structuur etc). Als ik kan werken aan de beste versie van mezelf, dan gaat niet alleen mijn omgeving daar van profiteren, maar veel belangrijker nog: ikzelf.

Eigen bedrijf

Halverwege 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb mezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben het gewoon gaan doen. Een aantal mensen in mijn vriendenkring heb ik verteld over mijn plannen en daar kwamen al direct leuke opdrachten uit. Zoveel zelfs, dat ik eigenlijk nog helemaal niet officieel heb aangekondigd online dat ik m’n eigen bedrijf ben gestart. Daar gaat dit jaar verandering in komen. Ik ga voor mezelf geen omzetdoel formuleren. Het allerbelangrijkste vind ik namelijk dat ik er lol in heb om te ondernemen. Dat begint bij heel veel ontdekken en uitproberen. Ik hoop ergens in 2021 goed voor mezelf duidelijk te hebben welke richting ik op wil met mijn bedrijf. Daarover later trouwens meer. Dan vertel ik jullie ook wat ik dan precies doe voor werk.

Bookstagram

Iets waar ik dagelijks meermaals mee bezig ben, is mijn Bookstagramaccount. Het is een aantal jaar terug echt een onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb er naast dat ik er heel veel leesinspiratie vandaan haal, ook hele mooie vriendschappen kunnen vormen. Maar mijn Instagramaccount was ook de aanleiding om mijn eigen bedrijf te starten. Door mijn account heb ik een aantal toffe opdrachten weten binnen te halen. Sommige hadden met boeken te maken, maar ook een aantal helemaal niet. Mijn aanwezigheid op Instagram, was blijkbaar al genoeg voor deze opdrachtgevers om vertrouwen in mijn werk te hebben. In 2021 wil ik uiteraard blijven investeren en blijven groeien met mijn Bookstagramaccount. Ik vind het ontzettend leuk om jullie dagelijks te inspireren met boekentips. Daar blijf ik dit jaar dan ook absoluut mee doorgaan. Sterker nog, ik hoop juist meer content te kunnen gaan maken en wellicht wat te gaan verbreden qua onderwerp. To be continued.

Dit zijn vijf doelen waar ik dit jaar aan wil gaan werken. Het zal ongetwijfeld niet hierbij blijven. Misschien veranderen doelen ook nog wel in de loop van het jaar. Maar dat is oke. Ik zie deze doelen dan ook meer als richtlijnen. Heb jij doelen voor jezelf gesteld dit jaar? Let me know in de reacties!

Share
Previous Post Next Post