Follow me:

Stay at home booktag

Inmiddels zitten we met z’n allen alweer flink wat weken thuis. Een tijd die veel mensen gebruiken om een oude of nieuwe hobby op te pakken.Voor mij betekent het heel veel lezen. Daarom leek het me leuk om de Stay at home Booktag te doen. Deze tag is bedacht door Princess of Paperback. Een booktag is niets anders dan een lijstje met vragen die je beantwoordt. Laten we beginnen!

Laying in bed – Een boek die je in één dag hebt uitgelezen

Heel af en toe lees je een boek die je zo leuk vindt of die je zo aangrijpt, waardoor je hem in één zit uitleest. Mijn recentste boek waarbij dit zo was, is Mijn Duistere Vanessa van Kate Elisabeth Russell. Dit verhaal heeft me heel erg aangegrepen. In Mijn Duistere Vanessa volgen we de 15-jarige Vanessa die een seksuele relatie krijgt met haar 42-jarige leraar Engels, Jacob Strane. Het verhaal is fascinerend, beangstigend en tegelijkertijd zeer ingrijpend. Mijn recensie vind je hier.

 

Snacking – Een guilty pleasure boek

Eén van mijn favoriete series van afgelopen jaar is De Royals van Erin Watt. In deze serie volgen we Ella. Ze heeft al heel veel meegemaakt in haar leven, wat haar een sterke vrouw heeft gemaakt. Als ze geheel onverwachts en halsoverkop intrekt bij de familie Royal krijgt ze er opeens drie onweerstaanbare stiefbroers bij. Die kunnen behoorlijk intimiderend zijn, maar Ella staat haar mannetje wel. Mijn recensie vind je hier.

 

 

Netflix – Een serie waaraan je wilt gaan beginnen

Deze tijd waarin we veel thuis zitten, heeft er ook weer voor gezorgd dat ik series wil kijken. De laatste tijd was ik er een beetje klaar mee, maar inmiddels ben ik weer helemaal terug into series. Een serie waar ik onlangs in ben begonnen is The Vampire Diaries. Een serie die zich afspeelt in het fictieve stadje Mystic Falls. We volgen Elena die als tiener verliefd wordt op de 163 jaar oude vampier Stefan Salvatore. Deze relatie wordt ingewikkeld als zijn jongeren broer Damon opduikt. Volgens mij heeft deze serie acht seizoenen, dus voorlopig ben ik nog wel even zoet.

Deep clean – Een boek dat al eeuwen op je TBR staat

Ik moet zeggen dat ik niet zoveel boeken heb die al jaren op mijn tbr staan. Maar The Lunar Chronicles van Marissa Meyer moet ik wel echt hoognodig gaan lezen. Het zijn hervertellingen van bekende sprookjes. Deze boeken zijn wereldwijd enorm populair. Het eerste deel Cinder heb ik al wel gelezen. Ik hoop dit jaar in ieder geval het tweede deel te kunnen lezen. Het zijn hele dikke boeken, dus allemaal zal waarschijnlijk niet gaan lukken.

 

Animal Crossing – Een boek die je recent hebt gekocht vanwege de hype

Wereldwijd komen er zoveel boeken uit. Af en toe zit daar een boek bij waar werkelijk iedereen online over praat. Deze boeken zijn zo populair dat je er bijna niet meer om heen kan. Zo kocht ik laast A Curse so Dark and Lonely van Brigid Kemmerer. Dit is overigens ook weer een hervertelling, maar dit keer van Beauty and the Beast. Ik heb hem ook al gelezen en vond het best een leuk boek. Of ik de hype waarin het boek is belandt begrijp? Nee dat niet helemaal. (De hype van Animal Crossing daarentegen.. LOVE IT!)

Productivity – Boek waarvan je hebt geleerd of een impact op je had

Ik heb de laatste tijd geen zelfhulpboeken gelezen, maar een boek die impact heeft gehad op mij is wederom Mijn Duistere Vanessa. Ik denk nog best vaak terug aan dit verhaal. Het is gewoon zo bizar dat je het niet kunt loslaten. Daarom noem ik dit boek twee keer in deze booktag. Ik hoop ook echt dat je nieuwsgierig wordt en besluit dit boek ook te bestellen. Het is de moeite waard om te lezen.

Facetime – Een boek die je als cadeau hebt gekregen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vrijwel nooit een boek cadeau krijg van vrienden of familie. Sterker nog, ik zou me het laatste boek dat ik heb gekregen niet meer kunnen herinneren. Mensen zijn altijd zo bang dat ze een boek kopen die ik al heb, dat ze zich er geen eens aan gaan wagen haha!

Bonus – Noem een boek die binnenkort uitkomt

Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn en dat is De Beminde van Kiera Cass. Deze auteur kennen we allemaal nog wel van De Selectie. Deze onwijs populaire serie is inmiddels alweer wat jaartjes oud. Over twee dagen (4 mei) is het zover en komt haar nieuwe boek dan eindelijk uit. Ik mocht De Beminde al lezen en vond hem erg leuk. Mijn recensie komt ’s ochtends vroeg op 4 mei online. Dus hou mijn website in de gaten!

 

 

Zo, dat was hem alweer. Ik hoop dat jullie deze booktag leuk vonden. Voel je vrij om hem zelf ook in te vullen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Verder hoop ik dat jullie allemaal gezond zijn, thuis blijven en heel veel boeken lezen de komende tijd!

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk