Follow me:

Nu in de bioscoop: Aladdin

Toen ik in New York was afgelopen februari stonden er een aantal dingen op mijn wishlist die ik sowieso wilde doen. Eén van die dingen was de Broadway musical Aladdin zien. Ik ben nooit een hele grote fan geweest van Disney films. Ook als kind niet. Maar Aladdin is de laatste tijd echt mijn guilty pleasure. De musical leek me dan ook echt een must see. En of dat het was. Ik zat daar echt als een klein kind met grote ogen te kijken. Zo mooi. En nu was het dan eindelijk tijd voor de live action film.

Verhaal

Ik denk dat vrijwel iedereen het verhaal van Aladdin wel kent, maar voor de zekerheid toch nog even een opfrisser. Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah. Jasmine is heel ambitieus en wil ooit het stokje van haar vader overnemen om haar land te dienen. Maar haar vader, de koning, vind dat deze taak is weggelegd voor een man. Daarom moet Jasmine zo snel mogelijk trouwen met een prins. Daar is ze het zelf niet mee eens. Maar op een dag ontmoet ze Aladdin en vanaf daar begint het kleurrijke sprookje.

Hoofdrollen

Het toffe aan deze Disney film is dat er een rol is weggelegd voor een Nederlandse acteur. Niemand minder dan Marwan Kenzari speelt de schurk Jafar. Huh wie? hoor ik je denken. Maar deze acteur verschijnt regelmatig in Hollywoodfilms. Zo is hij ook te zien in Murder On The Orient Express. Naast Marwan zijn de overige hoofdrollen weggelegd voor Will Smith als Genie de geest, Mena Massoud als Aladdin himself en Naomi Scott als de knappe Jasmine.

Ik moet zeggen dat ik enorm verrast ben door de acteerkwaliteiten van alle acteurs. Van te voren was ik erg sceptisch over de casting van Will Smith als Genie. Maar nu ik de film heb gezien ben ik er razend enthousiast over.

Waar ik iets minder mee had was de muziek in de film. Nu kan dit absoluut komen doordat ik volledig verpest ben door de zangkwaliteiten van Ainsley Melham in de musical op Broadway, maar de muziek vond ik gewoon minder. Sommige nummers zijn vertraagd waardoor ik een slowmotion gevoel kreeg en dat is zonde en was naar mijn mening ook echt niet nodig geweest. Daarnaast is er een nieuw nummer toegevoegd die niet in de oorspronkelijke tekenfilm zat. Het nummer ‘Speechless’ die door Naomi (Jasmine) wordt gezongen is echt prachtig hoor, daar hoor je mij niet over. Ik luister hem zelfs heel vaak. Maar was het nodig geweest? Nee ik vind van niet.

Conclusie

Losstaand daarvan ben ik heel enthousiast over de live action versie van Aladdin. Er zit heel veel humor in de film en in vergelijking met andere Disneyfilms is deze niet perse zielig. Ik ga daar heel slecht op en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik geen fan ben van de meeste Disneyfilms. Aladdin daarentegen is een hele kleurrijke en toch ook vrolijke film. Een film voor jong en oud en daardoor ook een echte familiefilm. Aanrader!

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.5 sterren

Share
Previous Post Next Post