Follow me:

Nu op Netflix: Ballerina

Het staat al tijden op m’n lijstje om Ballerina te kijken. Deze animatiefilm lijkt me zo ontzettend tof. In deze recensie vertel ik je waar de film over gaat en wat ik ervan vond. Uiteraard zonder te spoileren!

Verhaal

Al sinds Félicie zich kan herinneren, is ze gefascineerd door ballet. Maar een toekomst als balletdanseres zit er voor haar niet in. Ze is namelijk een weesmeisje en de leiding van het weeshuis is niet gediend van haar energieke bewegingen. Maar op een dag besluit Félicie samen met haar beste vriend, ook wees, Victor te vluchten. Hij wil de allergrootste uitvinder ter wereld worden en ze besluiten hun dromen achterna te jagen. Ze belanden in de Franse hoofdstad Parijs. Daar ontmoet Félicie de schoonmaakster Odette die haar helpt haar droom waar te maken.

Boodschap

Laat je niet afschrikken door de titel van de film. Ik zal niet ontkennen dat deze film om ballet draait. Maar de achterliggende boodschap die eigenlijk nog veel meer centraal staat, gaat over je dromen najagen. Een boodschap die voor iedereen, of je nou een jongen of een meisje bent, jong of volwassen, blijft gelden. Niet alles draait om talent. Hard werken wordt net zo goed beloond. Misschien zelfs nog wel meer.

Conclusie

Ik heb ontzettend genoten van Ballerina. Zoals de titel van de film al verklapt, draait het grotendeels om de droom van Félicie om balletdanseres te worden. Dansscènes zijn er dan ook volop in deze animatiefilm. Ondanks dat het een animatiefilm is, zien de danspasjes er zeer realistisch uit. Ik vond het prachtig om naar te kijken terwijl ik helemaal geen grote balletliefhebber ben. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1884 en dat betekent dat de Eiffeltoren nog wordt gebouwd. Leerzaam ook wel. Ik weet immers vrij weinig over deze tijd. Zo leerde ik door Ballerina bijvoorbeeld dat het Vrijheidsbeeld net als de Eiffeltoren is uitgevonden door Gustave Eiffel. Je krijgt dus direct een klein lesje in de Franse geschiedenis! Daarnaast bevat Ballerina net zoals de meeste animatiefilms een flink portie humor wat regelmatig een lach op je gezicht tovert. Een aanrader voor jong en oud!

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk