Follow me:

Nu op Netflix: A Christmas Prince Baby

Begin december was het zover. De derde film in de A Christmas Prince reeks is aan het Netflix aanbod toegevoegd. De eerste twee delen in deze reeks waren afgelopen twee jaar razend populair. De vraag is alleen of het verhaal niet uitgemolken wordt met nog een derde film. Je leest het in deze recensie.

Verhaal

Met kerst krijgt Aldovia het ultieme geschenk: een koninklijke baby. Maar eerst moet koningin Amber haar schoonfamilie en koninkrijk helpen met een koninklijk mysterie. Wanneer de afgezanten uit een afgelegen koninkrijk langskomen om de wapenstilstand te hernieuwen, blijkt het verdrag onvindbaar. De verhoudingen komen op scherp te staan. Maar Amber zou Amber niet zijn als ze dit mysterie tot op de bodem gaat uitzoeken.

Hoofdrollen

Net zoals in de vorige twee delen zijn de hoofdrollen weer weggelegd voor Rose McIver (Petals on the Wind) en Ben Lamb (Divergent). Wat ik leuk vind aan een filmreeks is als de cast zo goed als gelijk blijft in alle delen. Dat is gelukkig bij A Christmas Prince Baby ook het geval. Zo zien we Alice Krige weer terug als koningin van Aldovia en Honor Kneafsey als princes Emily, het jongere zusje van prins Richard. Jammer wel, vond ik het ontbreken van de chemie tussen de prins en Amber. Waar ik die in de vorige delen toch meer terug zag komen, kon ik die maar moeilijk terugzien in dit deel.

Conclusie

Ik heb er best een tijdje mee gewacht om deze recensie te schrijven. Mijn gevoelens over A Christmas Prince Baby waren namelijk nogal gemixt. Heb ik van de film genoten? Absoluut. Is het een kwalitatief goede film met een sterk plot? Nee dat zou ik niet willen zeggen. Waar we in de eerste twee delen de personages leerde kennen met de juiste chemie, veel humor en een romantische verhaallijn tussen Amber en prins Richard, ontbrak dit volledig in dit derde deel. De verhaallijn waarbij er voorkomen moet worden dat de vloek hun baby zou schaden is natuurlijk erg fout en totaal niet realistisch. Maar weet je? Kerstfilms komen er altijd mee weg. Alles mag wanneer de kerst in aantocht is en als kijker ben ik dan ook altijd minder kritisch. Voorspelbaarheid en zoetsappigheid hoort namelijk bij het kerstfilmgenre. Sterker nog, dat is eigenlijk het enige wat we willen zien. En daarin slaagt A Christmis Prince Baby weer prima.

Mijn beoordeling:  ★★★✩✩ 3.0 sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk