Follow me:

Nu op Netflix: Tiny Pretty Things

Het is alweer een aantal jaar geleden dat de laatste aflevering van Pretty Little Liars werd uitgezonden. En zelfs het opnieuw bingen van de serie kan niet meer aangezien PLL van Netflix is gehaald. Maar gelukkig is daar sinds een aantal dagen een nieuwe vergelijkbare serie: Tiny Pretty Things.

Verhaal

In Tiny Pretty Things dat gebaseerd is op de gelijknamige boeken (duologie), volgen we een groep balletdansers op een prestigieuze dansschool in Chicago. Het verhaal start wanneer de zeer getalenteerde balletdanseres Cassie Shore van het dak wordt geduwd door een onbekend iemand in een zwarte hoodie. Doordat Cassie is uitgeschakeld, komt er een nieuw plekje vrij op school. Dat is goed nieuws voor Neveah Stroyer die niet kan wachten om de plek van Cassie in te nemen. Maar al snel komt Neveah erachter dat de concurrentie enorm is en iedere leerling er alles voor over heeft om in de spotlights te staan zodat ze worden gezien door de leraren. Zelfs als dat betekent dat ze over lijken moeten gaan. Of rivalen van het dak moeten gooien om ze uit te schakelen..

Cast

Wat ik heel tof vind aan Tiny Pretty Things is dat de castleden allemaal nog erg onbekend zijn bij het grote publiek. De makers geven een nieuwe lichting acteurs en actrices de kans om te shinen. Dat kan ook niet anders omdat je voor een rol in Tiny Pretty Things meer moet kunnen dan alleen acteren. Dansen is misschien wel net zo belangrijk om je rol hier geloofwaardig te kunnen overbrengen. Hoofdrolspeelster Kylie Jefferson is zo’n actrice die voor haar rol in Tiny Pretty Things nog onbekend was. Dit is haar eerste grote rol die ze naar mijn mening uitstekend heeft weten uit te voeren. Wat tijdens het kijken ook al snel opvalt, is de grote diversiteit in de cast en verhaallijnen. Dat maakt de serie erg actueel. Waarin de makers wellicht wel een tikkeltje zijn doorgeslagen is het aantal seksscènes. Dit is zoveel aanwezig (en op de verkeerde momenten) dat ik het zelf niet altijd een toegevoegde waarde vond hebben.

Conclusie

Tiny Pretty Things heeft net als Pretty Little Liars een mysterie als rode draad door heel de serie heenlopen. Maar ondertussen gebeuren er allerlei andere dingen wat de serie misschien nog wel interessanter maken. De hevige concurrentiestrijd die heerst op prestigieuze scholen als deze, is vermakelijk en biedt genoeg stof voor verhaallijnen. De dansscènes zijn zelfs voor niet-balletliefhebbers prachtig om naar te kijken. Het duurt misschien een aantal afleveringen voordat je helemaal in de serie zit. Dit komt door de hoeveelheid personages die je moet leren kennen en hun verhoudingen met elkaar. Zodra je die helemaal doorhebt, kan je niet meer stoppen met kijken!

Mijn beoordeling:  ★★★★✩ 4.0 sterren

Kan je niet genoeg krijgen van Tiny Pretty Things? De boeken zijn vertaald door Blossom Books en kun je hier bestellen. 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk