Follow me:

10 boekentips met je Kobo plus abonnement

Bol.com en Kobo zijn een aantal jaar geleden een samenwerking aangegaan en kwamen met hun eigen ebook dienst: Kobo Plus. Voor wie het nog niet kent. Voor €13,00 per maand lees en luister je onbeperkt boeken op je e-reader, telefoon of tablet. Inmiddels is dit abonnement uitgebreid met luisterboeken. Ik heb Kobo plus nu inmiddels alweer twee jaar. Vorig jaar schreef ik ook al een artikel over dit abonnement. Daarin kun je lezen hoe Kobo plus me bevalt. Vandaag deel ik graag mijn tien favorieten boeken met je.

De Royals – Erin Watt

Ik kan niet anders dan dit lijstje beginnen met één van mijn favoriete boekenseries aller tijden. Dit is de ultieme guilty pleasure onder de boeken. In De Royals van Erin Watt volgen we de 17-jarige Ella. Ze is een echte overlever sinds haar moeders overlijden. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Als de pluissant rijke Callum, vader van vijf onweerstaanbare zonen opeens opduikt, heeft Ella geen idee wat ze hiermee moet. Maar ook Callum is vastbesloten. Hij wil Ella helpen en haar uit de armoede verlossen. Hij neemt Ella mee naar zijn landgoed waar haar een gemengd ontvangst opwacht. Haat en liefde wisselen elkaar af in deze zesdelige serie die je volledig kunt lezen met Kobo Plus.

Lees met Kobo Plus

After – Anna Todd

Nog zo’n verleidelijke guilty pleasure serie waar ik erg van heb genoten een aantal jaar terug, is After van Anna Todd. Deel één in deze reeks is dit jaar verfilmd en het volgende deel is alweer in de maak. Des te meer reden dus om de boeken te lezen. De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. En hij is de wereldberoemde zanger van een boy band.br /br /br /Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

Lees met Kobo Plus

Supernova – Taylor Jenkins Reid

Sinds ik Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid heb gelezen, ben ik een kleine obsessie gaan creëren rond haar boeken. Ik wil ze allemaal zo snel mogelijk lezen waarmee ik al een flink eind op weg ben. Eén van de boeken die ik ook van haar las is Supernova. Dit boek is denk ik een aanrader voor de liefhebbers van P.S. I Love You. Wanneer Elsie op een regenachtige nieuwjaarsdag Ben Ross ontmoet, spatten de vonken er meteen van af. Binnen een paar weken zijn ze smoorverliefd en tegen het eind van het voorjaar gaan ze in een opwelling naar Las Vegas om te trouwen. Negen dagen later wordt Ben op de fiets geschept door een vrachtwagen en is hij op slag dood. Wanneer Elsie in paniek aankomt in het ziekenhuis wordt ze geconfronteerd met Susan, Bens moeder. Zij weet niets van Elsies bestaan af en is geenszins van plan haar te accepteren als Bens echtgenote.

Lees met Kobo Plus

Gouden Kooi – Camilla Läckberg

Het is alweer even geleden dat ik Gouden Kooi van Camilla Läckberg las. De cover van dit boek intrigeerde me heel erg. Daarom besloot ik hem te kopen in de boekhandel. De spanningsboog in deze psychologische thriller wordt langzaamaan opgebouwd waarmee de auteur de interesse van de lezer wekt. Het goede nieuws is dus dat Gouden Kooi op Kobo Plus staat en dus gratis te lezen is met dit abonnement. Faye en Jack zijn het absolute droompaar. Ze hebben een succesvol bedrijf en wonen in een luxe appartement. Hun dochter Julienne is de bekroning van hun geluk. Maar schijn bedriegt. Fayes leven draait alleen nog om vertwijfelde pogingen het Jack naar de zin te maken, maar zijn verachting is in ieder gebaar zichtbaar. Wat verbergt haar eens zo lieve man voor haar? Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, valt de verdenking al snel op Jack. Heeft hij zijn eigen dochter vermoord? Niets in Fayes leven is nog hoe het was…

Lees met Kobo Plus

Sluit alle deuren – Riley Sager

Riley Sager werd in één klap bekend met zijn boek De Laatste MeisjesSluit alle deuren is alweer zijn derde thriller. En wat voor eentje. Jules Larsen begint aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag banger lijkt te worden. Jules doet haar angst af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt.

Luister met Kobo Plus

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Het was mijn ontdekking van 2018: Jill Mansell. Wat hou ik van haar feelgood boeken. Ze lezen heerlijk weg en zijn perfect voor tussendoor. Bijvoorbeeld nadat je een thriller hebt gelezen of een emotioneel heftig boek. Jill Mansell weet altijd een lach op mijn gezicht te krijgen. Eén van mijn favorieten is Lang leve de liefde. Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Lees met Kobo Plus

Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

Over emotioneel heftige boeken gesproken.. Mijn belofte aan jou van Colleen Hoover heeft me diep geraakt. Eigenlijk doen al haar boeken dat met mij. Een auteur die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Gelukkig staan er een heleboel op Kobo Plus, dus kan je even vooruit de komende tijd. Mijn belofte aan jou gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

Lees met Kobo Plus

Did I Mention I Love You – Estelle Maskame

Een serie die ook tot mijn absolute favorieten behoort is de Did I Mention I Love You serie van Estelle Maskame. Van alle boeken die ik tot nu toe heb gelezen, zou ik willen dat ik deze zelf had geschreven. Stiekem ben ik nog steeds een beetje verdrietig dat de serie is afgesloten. Gelukkig voor jou, staat de hele serie op Kobo Plus! Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Taylor al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Lees met Kobo Plus

Love Simon – Becky Albertalli

Love, Simon kennen sommige wellicht al onder een andere titel. Dit boek werd namelijk al eerder uitgegeven onder de naam, ‘Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld’. Vorig jaar is dit boek van Becky Albertalli verfilmd en heeft de titel Love, Simon gekregen. Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.
Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Lees met Kobo Plus

Even goede vrienden – Jane Fallon

Even goede vrienden van Jane Fallon was zo’n feelgood roman die ik niet kon wegleggen. In dit boek volgen we Amy. Ze dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen.. De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda.

Luister met Kobo Plus

Dit waren tien van mijn favoriete boeken die je kunt lezen of luisteren (op het moment van schrijven van dit artikel) met het Kobo plus abonnement. Wat zijn jouw aanraders? Laat het me weten in de reacties. Ik kan altijd goede leestips gebruiken voor op mijn e-reader!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk