Follow me:
love

Boekrecensie: Did I Mention I Love You Triologie

In mijn laatste week van de zomervakantie had ik besloten dat ik nog wat leuks wilde doen. We besloten naar Middelburg af te reizen om daar lekker heel de dag tussen de boeken te snuffelen in de boekhandel. Mijn oog viel al snel op de DIMILY serie. Eenmaal de achterflap gelezen te hebben, besloot ik al snel dat ik deel 1 van deze serie sowieso vandaag mee zou nemen. Het klonk als een heerlijk liefdesverhaal.

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Titel: Did I Mention I Love You (Triologie)
Auteur: Estelle Maskame
Uitgeverij: Uitgeverij Moon
Publicatie datum: 14 juni 2016
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★✩

Eden brengt zomer door bij haar vader die ze drie jaar niet heeft gezien en amper heeft gesproken. Haar ouders zijn namelijk gescheiden en haar vader is inmiddels hertrouwd. Eden krijgt er niet alleen een stiefmoeder bij, maar ook drie stiefbroers. Ze verlaat Portland, waar ze heel haar leven heeft gewoond, om de zomer in Santa Monica bij haar vader door te brengen.

Ik moet zeggen dat het boek me in eerste instantie een beetje tegenviel. De oudste stiefbroer van Eden, Tyler, is zeer arrogant en onbeschoft. Eden raakt hier vreselijk door geïrriteerd. Toch had ik al snel door in het verhaal dat ze verliefd was op Tyler. En hoewel mensen daar van kunnen schrikken, (want wie wordt nou verliefd op haar stiefbroer?) had ik daar geen seconde last van. Je bent geen bloedverwante met elkaar. Het is dus niet zo vreemd dat er een kans is dat je verliefd op hem zou kunnen worden. Wat me wel erg stoorde in het verhaal, is de slechte band die Eden met haar vader heeft. Haar vader lijkt echt een hekel te hebben aan haar. Ik kon me daarin maar moeilijk inleven.

Toch besloot ik ook deel 2 en deel 3 te kopen. Ik was er immers aan begonnen. Dan wil ik de serie ook aflezen! Bij het lezen van deel 2 ‘Did I Mention I Need You’ stoorde ik me al een stuk minder. Ik begon het verhaal eigenlijk wel leuk te vinden en wilde nu eigenlijk wel weten hoe het af zou lopen. Bij deel 3 ‘Did I Mention I Miss You’ waren mijn irritaties volledig weg. Zou iedereen de relatie tussen Eden en Tyler (stiefbroer en stiefzus) accepteren? En zou de band tussen Eden en haar vader ooit nog verbeteren?

Wat ik ook erg leuk vond aan de serie was dat de schrijfster Estelle Makame (die nog een tiener was toen ze deze boeken schreef!), Amerika heel gedetailleerd beschrijft. Deel 1 speelt zich voornamelijk af in Santa Monica, deel 2 in New York en deel 3 in Portland. Doordat ze alles zo mooi omschreven heeft, heb ik helemaal een beeld geschetst van de steden. Ik ben zelf in New York geweest en kon me erg vinden in haar beschrijving van de stad die nooit slaapt.

Als je de boekenserie ‘To all the boys I’d loved before’ leuk vond, dan raad ik je aan om deze serie ook te lezen. Ik vond de DIMILY serie minder goed, maar zeker ook een heerlijke serie om te lezen!

Je kunt de serie op Bol.com kopen.

Share
Previous Post Next Post