Follow me:
woorden

Boekrecensie: Donker blauwe woorden

Toen ik vorige week vrijdag in boekhandel Donner in Rotterdam stond, zag ik het boek Donker Blauwe Woorden van Cath Crowley weer liggen. Ik heb hem al vaker gezien, vast gehad en weer teruggelegd. Niet omdat ik hem niet wilde lezen, maar omdat mijn stapel boeken die ik dan weer wilde kopen veel te groot was.  Maar vorige week vond ik het echt tijd worden dat ik dit boek is ging lezen.

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen…

Titel: Donker Blauwe Woorden
Auteur: Cath Crowley
Uitgeverij: Leopold
Publicatie datum: 3 mei 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★✩

Toen ik de achterkant van het boek las, vond ik het idee van een brief achterlaten erg interessant klinken. Na eenmaal het boek gelezen te hebben, ben ik er helemaal weg van! Henry werkt in een (niet zo goed lopende) tweedehandsboekenwinkel. In de boekenwinkel staat een speciale kast met boeken, die niet gekocht kunnen worden. Je kunt in deze boeken brieven en notities achterlaten. Een super mooi concept al zeg ik het zelf. Er is hier dan in al die jaren ook veel gebruik van gemaakt. Rachel is verliefd op haar beste vriend Henry, maar durft hem dat eigenlijk niet te vertellen. Totdat ze gaat verhuizen en ze een brief voor Henry achterlaat in zijn favoriete boek.

Het idee van brieven achterlaten in boeken vind ik zo tof! Ik heb het zelf nooit gedaan, maar nu zou ik willen dat ik dat wel had gedaan vroeger. Want hoe leuk is het, om een briefje te vinden van de vorige lezer van je boek?! 🙂 Donker blauwe woorden leest heerlijk weg. Je leest afwisselend hoofdstukken geschreven vanuit Henry en van Rachel. Dit vind ik altijd erg fijn lezen. Zo begrijp je de hoofdpersonages allebei. Wat ik ook erg leuk vond aan het boek, is dat Cath de boekenwinkel zo had beschreven, dat ik nu zelf helemaal een beeld heb kunnen vormen. Dit is mijn eigen verbeelding, en ik ben dan ook erg benieuwd hoe andere lezers dit beeld hebben gevormd!

Ik raad je zeker aan om Donker Blauwe Woorden te lezen. Je kunt hem bij Bol.com kopen!

Share
Previous Post Next Post