Follow me:
Kobo Plus

Review: Een jaar lang Kobo Plus

Bol.com en Kobo sloegen een aantal jaar geleden de handen in één en kwamen met hun eigen ebook dienst: Kobo Plus. Ik heb dit abonnement nu inmiddels een jaar in gebruik. Dit leek me dan ook een goed moment om te kijken hoe dit me bevalt. Hou ik mijn abonnement of zeg ik het nu toch op?

Ik ben dol op fysieke boeken. Ebooks zullen dan ook nooit een vervanging voor fysieke exemplaren worden. Toch lees ik wel regelmatig een ebook. Als ik onderweg ben bijvoorbeeld is een ereader handiger dan een dikke pil in je tas. Of als ik in bed lig houdt een ereader toch net even wat fijner vast. Ik ben niet de enige die regelmatig een ebook leest. Daar speelden Bol.com en Kobo fijn op in. Ze kwamen een aantal jaar terug met hun eigen online boeken dienst: Kobo Plus.

Wat is het precies?

Kobo Plus is een online abonnement voor ebooks die je per maand kan opzeggen. Voor €10,- per maand kun je onbeperkt boeken lezen op je ereader. Super fijn, want je hebt dus altijd een boek in huis om te lezen. Je hoeft niet eerst naar de winkel of te wachten tot je bestelling wordt thuisbezorgd.

Via je ereader log je in op je Bol.com account. Vervolgens kun je via je telefoon of laptop op Bol.com boekend downloaden. Vervolgens worden ze vanzelf op je ereader gedownload en kun je al gaan lezen. Je abonnement is gesynchroniseerd met al je apparaten. Lees je bijvoorbeeld op je ereader, maar ga je daarna verder op je telefoon, dan houdt hij dat allemaal bij.

Het aanbod

Toen Kobo Plus net werd gelanceerd, las ik vaak verhalen dat het aanbod zeer beperkt was. Inmiddels is dit absoluut niet meer het geval. Het aanbod bestaat uit ruim 200.000 boeken, bestaande uit Nederlandstalig en Engelstalige titels. Ieder genre is goed vertegenwoordigd en elke maand komen er ook weer nieuwe boeken bij. Je raakt er dus nooit op uitgekeken.

Toch kan het zo zijn dat het boek wat je wil lezen er nou net niet op staat. Dat kan irriteren. Daarom doe ik het nu eigenlijk altijd andersom. Ik kies ervoor om een ebook te lezen en ga vervolgens bladeren in het aanbod en kies er vervolgens eentje uit. Er is zoveel keuze. Waarom op zoek gaan naar dat ene specifieke boek? Maar met zo’n groot aanbod is de kans ook niet zo heel groot dat je meerdere keren achter elkaar op zoek bent naar een boek en dat die er dan precies niet op staat. Dus zoeken naar dat ene boek kan prima hoor.

Kobo Plus originals

Ik duik regelmatig in de zoekfunctie op Bol.com. Nieuwsgierig als ik ben wil ik goed op de hoogte blijven van nieuwe releases op Kobo Plus. Zo kwam ik erachter dat Kobo onlangs met hun eigen original serie is gekomen. Dit zijn boeken die exclusief te lezen zijn via Kobo Plus. Lisette Jonkman schreef bijvoorbeeld een Kobo Original serie: Buren with Benefits. Ik heb deze serie nog niet gelezen, maar ik hoor er wel heel veel goede verhalen over. Kobo en Bol.com hebben hiermee denk ik een hele goede zet gemaakt. Ik verwacht dan ook nog heel veel van de Kobo Originals volgend jaar. Voor nu download ik de eerste twee boeken in de Buren with Benefits serie alvast voor op m’n ereader. Mocht ik dan weer in zo’n fase komen, dat ik niet weet wat ik moet lezen, dan heb ik in ieder geval deze serie!

Aanraders op Kobo Plus

Het aanbod van Kobo Plus wordt regelmatig bijgevuld. Het kan dus zijn dat wanneer jij deze blogpost leest er een aantal titels niet meer beschikbaar zijn. Maar dit zijn een aantal titels die ik met veel plezier heb gelezen de afgelopen maanden. Zit er nou eentje bij waarvan je denkt: oh die wil ik ook wel lezen? Dan is dat dus zo fijn aan Kobo Plus. Download hem op Bol.com en je vindt hem direct op je ereader terug! Binnen een paar minuten kun jij dus al beginnen in je nieuwe ebook!

  1. Er staan heel veel boeken van Jill Mansell op Kobo Plus. Deze feelgood roman schrijfster behoort tot één van mijn favorieten. Ik lees elke maand wel een boek van haar. Uiteraard via Kobo Plus. 😉
  2. Eens gegeven van Charlotte de Monchy is ook zo’n feelgood verhaal waar ik erg van heb genoten.
  3. Voor de thriller liefhebbers: De nieuwe Frieda Klein van Nicci French is ook gewoon op Kobo Plus te vinden. De overige delen uit deze serie trouwens ook.
  4. Ook het New Adult genre wordt goed aangevuld. Zo las ik dit jaar de Wacht op mij serie van Jennifer L. Armentrout.
  5. Eén van mijn favoriete genres blijft toch wel young adult. Dit genre leest zo makkelijk weg. Mijn favoriet? To All The Boy’s I’d Loved Before van Jenny Han!

Conclusie

Na een jaar Kobo Plus te hebben gehad leek het me goed om terug te kijken naar mijn gebruik van dit abonnement. Heb ik er überhaupt gebruik van gemaakt? Jazeker. Ik heb dit jaar gemiddeld twee boeken per maand gelezen op Kobo Plus. Daarmee heb je die €10,- per maand al weer makkelijker terugverdiend. Bovendien vind ik het gewoon heel erg fijn om de mogelijkheid te hebben, direct een boek te kunnen lezen. Zonder dat ik daar dan weer los voor moet betalen. Het aanbod van Kobo Plus is nu zo groot, dat ik me echt niet kan storen als er een enkele keer een boek niet op staat. Bovendien merk ik dat net uitgekomen boeken ook gewoon al direct beschikbaar zijn op Kobo Plus. Ik verwacht nog heel veel van de Kobo Originals. Net als Netflix dat doet, denk ik dat Kobo hiermee een slimme zet maakt. Na een jaar Kobo Plus gebruikt te hebben, ga ik er zeker mee door. Het is zo normaal geworden dat ik dit abonnement heb, dat ik het niet meer zou kunnen missen!

Wil je ook Kobo Plus? Je kunt dit abonnement nu eerst 30 dagen gratis uitproberen. Ik heb dat destijds ook gedaan om te bepalen of dit abonnement geschikt zou zijn voor mij. Leuk voor de December maand wellicht? 😉 Voor meer informatie kun je hier kijken.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk