Follow me:

10x bookreleases 2020 waar ik naar uitkijk

En toen was het alweer 2020. De kerstvakantie is voorbij en dat betekent dat we allemaal weer hard aan de slag mogen. Ik moet vandaag weer werken na twee weken vrij te zijn geweest. In deze twee weken heb ik heel veel gelezen. Precies waar ik behoefte aan had! Ik zit volop in de leesvibe en kan dan ook niet wachten op alle boeken die in 2020 gaan uitkomen. Hieronder deel ik een aantal waar ik het meest naar uitkijk dit jaar. Vijf Nederlandstalige boeken en vijf Engelstalige boeken.

Nederlandstalig

Eerlijkheid duurt het langst – Karen McManus (4 februari)

Het vervolg op Eén van ons liegt is er dan eindelijk bijna. Eerlijk duurt het langst neemt de lezer mee terug naar Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

Koop dit boek nu.

Begin Again – Mona Kasten (4 februari)

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel. Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden. Voor de liefhebbers van de After serie van Anna Todd.

Koop dit boek nu.

De Understudy – Sophie Hannah (12 maart)

Hoe ver zou je gaan om je dochter te beschermen? vragen thrillerauteurs Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown zich af in De understudy. Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood. Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?

Koop dit boek nu.


Vrees en wraak – Tomi Adeyemi (24 maart)

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk – de maji – wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zó groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen.

Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders en een burgeroorlog in het verschiet, weet Zélie niet of ze het gaat redden…

Koop dit boek nu.

De Beminde – Kiera Cass (4 mei)

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen. Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Koop dit boek nu.

Engelstalig

From The Desk of Zoe Washington – Janae Marks (14 januari)

Een middle grade boek waar ik erg naar uitkijk is From The Desk of Zoe Washington. Zoe Washington is niet zo zeker waar over te schrijven. Wat zegt een meisje tegen haar vader die ze nooit heeft ontmoet en nooit over heeft gehoord? Althans, totdat ze zijn brief ontvangt op haar twaalfde verjaardag en ze erachter komt dat hij in de gevangenis zit voor een vreselijke misdaad. Een misdaad die hij niet heeft gepleegd volgens hem. Zou hij echt onschuldig zijn? Zoe is vastbesloten om achter de waarheid te komen. Zelfs als dat betekent dat ze zijn brieven en haar onderzoek verborgen moet houden voor haar familie. Iedereen denkt dat Zoe zich druk maakt over haar stage in de bakkerij en haar ouders overtuigen dat ze auditie mag doen voor Kids Bake Challenge. Maar met aan de ene kant de bakkerij in gedachten en haar vader die misschien onschuldig in de gevangenis zit, kan Zoe zich niet focussen. Het enige waar ze zeker van is? Iedereen liegt.

Koop dit boek nu.

Lucky Caller – Emma Mills (10 februari)

Emma Mills, een koningin in het schrijven van contemporary. Ik leerde haar boeken kennen aan het einde van 2019. Ondanks dat ik nog maar één boek van haar heb gelezen (This Adventure Ends), staat haar nieuwe boek Lucky Caller ook al op mijn tbr. Wanneer Nina besluit om deel te nemen aan een radio klas in haar laatste jaar op school, heeft ze hoge verwachtingen. Maar in plaats daarvan is het een grote ramp. Haar klasgenoten die in haar team zitten hebben helemaal niets gemeen. En om het nog gênanter te maken zit Jamie ook nog in hun groepje. Een vriend van toen ze nog een kind was, waarvan ze hoopte dat ze hem heel haar resterende leven kon vermijden. De show is een puinhoop en om het allemaal nog erger te maken staat haar familie op instorten. Het voelt alsof alles uit de hand loopt, maar misschien wordt controle wel overschat?

Koop dit boek nu.

You Are Not Alone – Greer Hendricks & Sarah Pekkanen (3 maart)

Een auteurskoppel die ik ook in 2019 ontdekte zijn Greer Hendricks en Sarah Pekkanen. Ik las allebei hun thrillers en was vooral over de eerste De vrouw na mij erg enthousiast. Dit jaar komt alweer hun derde thriller uit. Shay Miller is op zoek naar liefde. Ze wil zich vervuld voelen, maar haar baan slokt haar op. Ze wil ergens bij horen maar haar leven voelt ontzettend leeg. Totdat Shay de zusjes Moore ontmoet. Cassandra en Jane leven een leven vol glamour en perfectie. Ze krijgen altijd alles wat ze willen. Wanneer ze Shay hun cirkel binnenlaten, lijkt alles eindelijk beter te worden. Shay zou dood voor ze gaan om er voor te zorgen dat ze haar mogen. Misschien moet ze dat ook wel.

Koop dit boek nu.

He Started It – Samantha Downing (28 april)

In 2019 las ik My Lovely Wife van Samantha Downing en was helemaal verkocht aan deze thriller. Haar nieuwe boek He Started It staan daarom ook heel hoog op mijn tbr voor dit jaar. Beth, Portia en Eddie Morgan zijn al jaren niet meer allemaal bij elkaar geweest. Daar hadden ze een hele goede reden voor. Maar wanneer hun geliefde grootvader overlijdt en een cryptische verhaal vertelt vlak voor zijn dood, moeten ze wel samenkomen samen met hun partners om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan. En om hun deel op de erfenis veilig te stellen. Maar tijd met je familie kan zwaar zijn.. Het is zelfs nog zwaarder als iedereen geheimen heeft.. Maar voor geld ben je bereidt veel te doen. Zo gaat dat altijd.

Dit boek is nog niet te reserveren op Bol.com

You Say It First – Katie Cotugno (16 juni)

Ik ken Katie Cotugno van haar boeken 99 days en 9 Days & 9 Nights. Dit zijn vlot geschreven contemporary boeken die altijd fijn zijn om te lezen. De cover van haar nieuwe boek You Say It First trok mijn aandacht en maakte me nieuwsgierig. Meg heeft haar hele leven perfect opgezet. Haar vriendje Mason is lief en steunt haar door dik en dun. Haar beste vriendin Emily en Meg zijn van plan om naar Cornell te gaan in de herfst en ze vind ook nog tijd om te werken bij een callcentrum in Philadelphia. Maar alles verandert wanneer één van die telefoontjes haar in contact brengt met een vreemde in Ohio. Colby zit vast in een sleur en probeert te herstellen van een familietragedie. Hij heeft geen idee wat de toekomst in petto heeft voor hem maar dat interesseert hem helemaal niets. Het laatste waar hij tijd voor heeft is een rijk meisje die goedheid van het politieke proces verkondigt aan de telefoon. Daarom zegt hij het ergste wat je maar kan bedenken en hangt vervolgens op. Maar, het eindigt hier niet..

Dit boek is nog niet te reserveren op Bol.com

Zo. Dit zijn tien boeken waar ik erg naar uitkijk in 2020. Het zijn uiteraard niet alle boeken waar ik naar uitkijk. Als ik die allemaal zou noemen, ben ik nog wel even bezig. Dit zijn in ieder geval boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze dit jaar wil gaan lezen. Maar het zijn ook tien boeken waarvan ik denk dat jullie ze leuk vinden. Ik hoop dat ik je kan inspireren met dit lijstje. Naar welke boeken kijk jij uit? Laat het me weten in de reacties of op mijn Instagram!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk