Follow me:

Boekreview: 9 Days & 9 Nights

Title: 9 Days & 9 Nights
Author: Katie Cotugno
Publisher: Harper Collins US
Release date: May 2018
Genre: YA contemporary
Rating: ★★★✩✩3.5

Vorige week las ik 99 Days van Katie Cotugno. In dit boek volgen we Molly die voor de zomervakantie terug is in haar woonplaats Star Lake waar al haar vroegere vrienden haar haten. Dit komt omdat ze voordat ze vertrok iets verschrikkelijks heeft gedaan waardoor ze haar ex-vriend Patrick en zijn familie tegen elkaar heeft opgezet. Ik vond dit een heerlijk boek om te lezen in de lente. Deze maand is het vervolg 9 Days & 9 Nights uitgekomen en ik besloot dus ook meteen door te lezen!

Verhaal

Molly Barlow isn’t that girl anymore. A business major at her college in Boston, she’s reinvented herself after everything that went down a year ago . . . after all the people she hurt and the family she tore apart.

Slowly, life is getting back to normal. Molly has just said “I love you” to her new boyfriend, Ian, and they are off on a romantic European vacation together, starting with scenic London. But there on a Tube platform, the past catches up to her in the form of Gabe, her ex, traveling on his own parallel vacation with new girlfriend Sadie.

After comparing itineraries, Ian ends up extending an invite for Gabe and Sadie to join them on the next leg of their trip, to Ireland. Sadie, who’s dying to go there, jumps at the prospect. And Molly and Gabe can’t bring themselves to tell the truth about who they once were to each other to their new significant others.

Now Molly has to spend nine days and nine nights with the boy she once loved, the boy whose heart she shredded, without Ian knowing. Will she make it through as new, improved Molly, or will everything that happened between her and Gabe come rushing back?

Personage

In 9 Days & 9 Nights volgen we net zoals in het eerste deel Molly. Ze heeft geleerd van haar fouten en is dan ook vast besloten om een betere versie van haar zelf te zijn. Samen met haar nieuwe vriend vertrekt ze op roadtrip naar Europa. Niets staat een heerlijke vakantie in de weg. Totdat haar ex, Gabe, opeens voor haar neus staat.

In 99 Days vond ik Molly heel veel domme keuzes maken. Als lezer dacht ik constant: ‘nee doe dat nou niet!’ Dit lees je ook terug in mijn review van 99 Days. Ik was dan ook erg benieuwd of Molly van haar fouten geleerd zou hebben. Verassend genoeg heeft ze dit inderdaad. In 9 Days & 9 Days zien we dan ook een Molly die de perfecte versie van zichzelf probeert te zijn. Ik kreeg hier zelfs medelijden met Molly. Ja, ze heeft fouten gemaakt, maar ze hoeft zichzelf daar niet voor te blijven straffen. Dat verschil in de houding van Molly in de twee boeken vond ik erg interessant.

Schrijfstijl

Net zoals ik gewend ben van Katie Cotugno, vond ik haar schrijfstijl weer prima. Het is geen opvallende schrijfstijl, maar het leest wel lekker makkelijk weg. In de lente en zomerperiode vind ik dat toch altijd wel fijn. Ik weet niet waar dat door komt, maar ik heb in deze periode van het jaar nooit zo’n zin in een ingewikkeld boek. Maar met de boeken van Katie Cotugno zit je dan sowieso wel safe. In 99 Days volgde we 99 dagen in het leven van Molly. In 9 Days & 9 Nights volgen we de 9 dagen van Molly haar roadtrip in Europa.

Europa

Zoals ik hierboven al een aantal keren benoemde, reist Molly door Europa. Zo lezen we over Ierland, Engeland en Parijs. Wat ik wel echt een gemiste kans vind is dat Katie weinig van de steden beschrijft. Tuurlijk noemt ze de Eiffeltoren wel, maar het voelde tijdens het lezen niet alsof ik er zelf ook was. Afgelopen jaar heb ik een aantal boeken gelezen waarbij schrijfsters dit gevoel wel bij me wisten op te wekken. Daarom vond ik dat bij dit boek toch wel jammer. Ze houdt het erg basic. Dit deed overigens niet af aan het verhaal zelf. Voor het verhaal benoemde ze genoeg details.

Conclusie

Ik had hoge verwachtingen van Katie. Ik heb 99 Days best hoog beoordeeld en keek dan ook erg uit naar 9 Days & 9 Nights. Al met al vond ik dit tweede deel een stuk minder leuk dan deel één. Ik vond dat er erg weinig gebeurde. Overigens is het hele boek ook erg dun, bestaande uit iets meer dan 250 pagina’s. Voor mijn gevoel gebeurde er veel meer met Molly in 99 Days en was het voor de lezer ook ‘spannender’. Dit miste ik erg in deel twee. Toch was ik wel enorm nieuwsgierig hoe het leven van Molly verder zou verlopen. Ik heb 9 Days & 9 Nights dan ook met plezier gelezen. Ik ben zeker nog niet klaar met Molly en zou dan ook graag een deel drie zien!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk